Emberi hajból készült nyaklánc, elátkozott babák, koporsók – bizarr lakberendezési tárgyakat gyűjt a paranormális nyomozó

Rebecca Galentine

Leginkább egy halloweeni buli helyszínére hasonlít a 33 éves Rebecca Galentine otthona, aki az évek során több ezer állítólagosan elátkozott tárgyat gyűjtött össze.

Connecticuti háza tele van bizarr ereklyékkel: elátkozott babákkal, egy zacskónyi gyermekfoggal, korábban használt koporsókkal, egy hírhedt, kísértetjárta pszichiátria ajtajával és olyan lábcédulákkal, melyeket szobája fiókjában tart.

Rebecca rajongása a misztikus jelenségek iránt már gyerekkorában megmutatkozott, amikor elhagyatott, szellemjárta épületek után kutatott szülővárosában.

Rebecca Galentine

Érdeklődése később sem csökkent, felnőve pedig paranormális nyomozóként kezdett tevékenykedni párjával, Josh Rawsonnal, akivel rémisztő otthonát is megosztja.

A nyolcszázezer TikTok követővel rendelkező Rebbecát gyakran vádolják azzal, hogy a halál megszállottja, ő viszont inkább a „történetek és az elvesztett dolgok őrzőjének” tartja magát.

„Vannak olyan tárgyak, melyekhez érzelmileg jobban kötődöm, és úgy érzem, mintha lelkük lenne. Mindegyik egy valaha élt személytől származik, akinek személyiségét hűen tükrözték ezek a kellékek.” – mondja Rebecca.

Hátborzongató gyűjteményének darabjait többnyire aukciós házakból, bolhapiacokról, antikváriumokból szerezte, illetve olyan emberektől, akik szerették volna házukon kívül tudni e baljós tárgyakat.

„Van egy kórházi kerekesszékünk, amihez szellemtörténetek kapcsolódnak. Előző tulajdonosa szeretett volna megszabadulni tőle, így hát nekem adta.” – kezdi a kollekció bemutatását.

„Ez az emléktárgy egy 1906-ban elhunyt csecsemőé volt, nyolc dollárért vettem egy aukción. Aztán van itt még egy olyan „nyaklánc” is, amit egy férfi készített a meggyilkolt felesége hajából.”

Gyűjteményében megtalálható annak a kisfiúnak a portréja is, akinek fogai a képkeretre erősített zacskóban vannak.

„Az olyan dolgokat, mint a haj és a fogak, manapság undorítónak tartják, ám ez nem mindig volt így. Régebben érzelmesebbek voltak az emberek; a szülők megőrizték ezeket a dolgokat, és kiállították őket a nappaliban”.

Bár sokakat elborzaszt Rebecca lakberendezési stílusa, ő mégis megnyugtatónak találja otthonát.

„Ha tisztelettel bánsz ezekkel a tárgyakkal, akkor jól megfértek egy helyen, bár kezdetben, amikor hazahoztam őket, gyakran történtek különös dolgok a házban.”

Rebecca úgy látja, nincs miért tartanunk az ismeretlentől.

„Nem hiszem, hogy a paranormális világ veszélyt jelentene ránk, vagy hogy ki kellene zárnunk az életünkből. E tárgyak gazdái valaha épp olyan élő személyek voltak, mint amilyenek mi vagyunk most, ezért tiszteletben kell tartani az emléküket.”

forrás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend