Eltérítések az ősi Indiában

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

UFO-k és földönkívüliek

A jelenkori ufológia legismertebb esetei közé tartoznak az eltérítések, amelyek indítékai igen különbözőek lehetnek, köztük orvosi vizsgálat, nemi kapcsolat, információátadás és egyebek.

A Védákból sem hiányzik ez az esemény és az okok szinte teljesen ugyanazok, mint manapság, bár kiegészülnek politikai és stratégiai célokkal is. A Mahábhárata oldalain olvashatjuk például Durjódhana király eltérítésének történetét, amely több ponton egyezik a mai szemtanúk által elmondottakkal:

  1. Durjódhanát különös lények rabolják el és viszik valahová, ahol még több ilyen teremtmény van. 
  2. Az utazás folyamán az idegenek misztikus erőket használnak.
  3. Az elrablók emberszerűek, de valahogy mások, mint mi.
  4. Ezek a lények már gyermekkorától figyelik és irányítják Durjódhanát.
  5. Durjódhana testét úgy alakították át, hogy csaknem sebezhetetlen legyen (ez valószínűleg valamilyen genetikai beavatkozást takar).
  6. Az idegenek irányítani akarják az embereket a gondolatszabályzás módszerével.
  7.  Az események lezajlása után Durjódhanát visszavitték oda, ahonnan elragadták, majd eltűntek.
  8. Durjódhana számára az egész csak álomnak tűnt.

A jelenkori eltérítések egyik legjellemzőbb vonása, hogy az idegenek megbénítják az embereket, mielőtt az UFO fedélzetére vinnék őket. Sokan úgy érzik, hogy a földönkívüliek tekintetéből áradó erő paralizálja őket és ebből arra következtethetünk, hogy talán a hipnózishoz hasonló módszert (is) alkalmazhatnak.

A pillantással való megbénításra sok példát találhatunk az óind szövegekben is. Idézzünk egy részt a Mahabháratából:

„Indra követte Ganga istennőt és látta, hogy a közeli Király-hegy csúcsán egy gyönyörű kisfiú ül egy trónon. Körülötte fiatal lányokat pillantott meg, akik együtt játszottak a fiúval. Indra így szólt hozzá: „Tudom, hogy enyém az univerzum és minden az én irányításom alatt áll.” Indra, az istenek királya, mérges lett, mert a kisfiú nem figyelt rá, hanem tovább szórakozott a játékaival.

Ekkor a gyermek, aki szintén isten volt, felkacagott és lassan Indrára emelte a tekintetét. Ahogy belebámult a szemébe, az istenek királya megbénult és olyan merev lett, akár egy fatörzs.”

A kisfiú nem volt más, mint Siva és büntetésből bénította meg Indrát, amiért az olyan nagyhangú volt előtte.

elteritesek-osi-indiaban02

A védikus írások beszélnek egy másik misztikus erőről, a vasita-sziddhiről, amellyel nagy távolságokból lehetett irányítani más embereket:

„Ezzel az erővel bárkit az uralmad alá tudsz hajtani. Egyfajta hipnózis ez, amely csaknem ellenállhatatlan. Néha előfordul, hogy egy jógi, aki birtokolja a vasita mágikus erejét, elmegy az emberek közé, mindenféle zagyvaságokat beszél nekik, de mégis kicsalja a pénzüket, mert irányítja a gondolataikat.”

Manapság már vannak bizonyítékok arra, hogy a távhipnózis kivitelezhető a gyakorlatban és ez talán magyarázattal szolgálhat az ufológia néhány rejtélyes jelenségére is. Számos szemtanú állítja, hogy az idegenek odairányították az eltérítés színhelyére, illetve úgy érezték, hogy ezt vagy azt kell tenniük.

eltérítések

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend