Élő fákból növesztett csodaszép templomot egy új-zélandi férfi

Az Új-Zélandon élő Brian Cox egy igen különleges épületet álmodott meg: a háza hátsó kertjében élő fákból növesztett egy gyönyörű templomot. A művelet négy évet vett igénybe, az eredmény pedig lélegzetelállító lett.

Cox fiatalabb korában motorral járta körbe Európát és az Egyesült Államokat, számtalan templomot tekintett meg szerte a világban, ekkortájt fogant meg benne az “élő templom” ötlete.

Egy napon kilépett a hátsó udvarába, és úgy érezte, ez pont megfelelő hely lenne egy templomnak, így aztán 2011 áprilisában megtisztította a terepet, elkészített egy vaskeretet, amit azután elkezdett fákkal benöveszteni.

elo-templom-uj-zeland02

A templomot padokkal rendezte be, így már bármilyen szertartásra sor kerülhet benne, akár egy valódi kőépületben.

elo-templom-uj-zeland04

elo-templom-uj-zeland03

Cox nagy gonddal válogatta ki a templomhoz szükséges fákat, melyek közül néhánynak kőszínű törzse van, másoknak pedig nagyon ritka lombozata, amely lehetővé teszi, hogy a nap állandóan megvilágítsa a belső teret.

elo-templom-uj-zeland05

A férfinak egyébként egy saját kertészete is van, egyebek mellett fák áttelepítésével is foglalkozik, így rendelkezett olyan mechanikai eszközökkel, amelyekre a templom kialakításához szüksége volt.

Legújabb cikkek

Magyarország erőhelyei és a Pilis-rejtély

Magyarország erőhelyei és a Pilis-rejtély

2022-12-086 perc olvasási idő

Spirituális szempontból erőhelynek nevezzük azokat a helyeket, ahol érezhető módon erősebb életenergiák vannak jelen. Ha tehetjük, keressük fel…

Ezek is érdekelhetnek

Tiahuanaco – Az istenek városa

Tiahuanaco – Az istenek városa

Tiahuanaco keletkezésénél csak a pusztulása rejtélyesebb. Az egykori Tiahuanaco városa a Titicaca-tó körüli hegyekben, 3850 méter magasan uralkodott…

Az óriás kőedények rejtélye

Az óriás kőedények rejtélye

1930 óta nem fejtették meg a varázslatos Xieng Khouang fennsíkon, több ezer éve szétszórt gigantikus méretű kőbögrék eredetét.…

error:
Share via
Copy link