Élő fákból növesztett csodaszép templomot egy új-zélandi férfi

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Érdekes helyek

Az Új-Zélandon élő Brian Cox egy igen különleges épületet álmodott meg: a háza hátsó kertjében élő fákból növesztett egy gyönyörű templomot. A művelet négy évet vett igénybe, az eredmény pedig lélegzetelállító lett.

Cox fiatalabb korában motorral járta körbe Európát és az Egyesült Államokat, számtalan templomot tekintett meg szerte a világban, ekkortájt fogant meg benne az „élő templom” ötlete.

Egy napon kilépett a hátsó udvarába, és úgy érezte, ez pont megfelelő hely lenne egy templomnak, így aztán 2011 áprilisában megtisztította a terepet, elkészített egy vaskeretet, amit azután elkezdett fákkal benöveszteni.

elo-templom-uj-zeland02

A templomot padokkal rendezte be, így már bármilyen szertartásra sor kerülhet benne, akár egy valódi kőépületben.

elo-templom-uj-zeland04

elo-templom-uj-zeland03

Cox nagy gonddal válogatta ki a templomhoz szükséges fákat, melyek közül néhánynak kőszínű törzse van, másoknak pedig nagyon ritka lombozata, amely lehetővé teszi, hogy a nap állandóan megvilágítsa a belső teret.

elo-templom-uj-zeland05

A férfinak egyébként egy saját kertészete is van, egyebek mellett fák áttelepítésével is foglalkozik, így rendelkezett olyan mechanikai eszközökkel, amelyekre a templom kialakításához szüksége volt.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend