Elhunyt szeretteink illatokkal is jelezhetik, hogy a közelünkben vannak

Elgondolkodtál már azon, miért érzel néha olyan ismerős illatokat, amelyek egy elhunyt szerettedhez kötődnek?

Ilyenkor fel szokott merülni benned, hogy talán a közelben vannak, és jelezni kívánnak neked az illattal? Bizony, nagyon is lehetséges!

Eltávozott szeretteink gyakran jelzik illatokkal, hogy a közelünkben vannak. Olyan illatokat küldenek felénk, amelyeket könnyen tudunk azonosítani, mert nagyon is jól ismerjük őket.

Ha megérzed egy ismerős parfüm, kölni vagy virág édes illatát, egy bizonyos szivar vagy cigaretta füstjét, vagy bármilyen más illatot, amely közvetlenül elhunyt szerettedhez kapcsolódik, az arról árulkodik, hogy szelleme ott van veled.

A szeretett személy illatát megérezheted az otthonodban, a kocsidban, egy könyvtárban, munka, játék vagy séta közben – nincs szabott hely és idő arra, hogy szeretteid kommunikáljanak veled.

A szagokat az agy limbikus rendszernek nevezett része dolgozza fel. Ez az agyterület felel többek között az adrenalin kiválasztásáért, az érzelmekért, a viselkedésért, a motivációkért, a hosszú távú memóriáért és a szaglásért.

Érzelmi életünket nagyrészt ez a terület irányítja, és a limbikus rendszer jelentős szerepet játszik az emlékek tárolásában, az érzelmek kialakításában és az ösztönös megérzésekben is.

A különféle illatok erőteljes emlékeket ébresztenek bennünk. Íme néhány illat, amellyel szeretteink gyakran üzennek:

  • Virágok (rózsa, jázmin, gardénia, akác, orgo-na stb.)
  • Parfüm és kölni
  • Szivar- vagy cigarettafüst
  • Ételek
  • Kávé
  • Helyekhez kapcsolódó illatok (tengeri szellő, nyaraló, hegyi levegő, iskola, a szeretett személy otthona, ruhák, munkahely stb.)

Remek példa egy szeretett személy illatának megérzésére Dee Dee története, akinek a nagymamája üzent így:

„Emlékszem, mély álomból ébredtem, és a nagymamámat láttam az ágy mellett. Felültem, és beszélni kezdett hozzám. Elmondta, milyen büszke rám, és mennyire szeret. Miután átadta ezt az üzenetet, a férjem is felébredt, és azt kérdezte, magamban beszélek-e.

Az órára néztem, és hajnali 3 óra 21 percet mutatott. Csak később értettem meg, mi is történt, amikor délelőtt felhívott az apám, hogy elmondja: a nagymamám hajnali 3 óra 20 perckor elhunyt.

Közvetlenül azelőtt látogatott meg, hogy eltávozott volna. Soha nem felejtem el, milyen ragyogó fény vette körül. Hihetetlen asszony volt.

Az évek során sokszor éreztem a jelenlétét. Amikor csak rá gondolok, az orromban érzem a parfümje illatát, egy felejthetetlen rózsaaromát. Határtalanul boldoggá tesz a tudat, hogy most is itt van velem. Csodálatos érzés.”

(Dee Dee Pl, Atlanta, Georgia)

Maryé szintén elképesztő történet egy szeretett személy illatának megérzéséről. Ő az apjától kapott ámulatba ejtő jelet a halála után:

„Apám mindig azt mondogatta: „Ha meghaltál, akkor halott vagy, és pont” Soha nem hittem volna, hogy egyszer még Odaátról fog szólni hozzám, mégis ez történt.

Egyik este, miközben apám kedvenc sorozatát néztem a tévében, az orromat cigarettafüst szaga ütötte meg. Egyedül voltam otthon, és én nem dohányzom.

Bekukkantottam a másik szobába, de ott nem éreztem semmit. Visszaültem a kanapéra – megint erős cigarettaszag. Apám ott üldögélt mellettem, és nézte a kedvenc műsorát. Elmosolyodtam, és beszélgetni kezdtem vele. Ma is velem van, csak másképp.”

(Mary B., Boston, Massachusetts)

A szellemek szeretnek beszélgetni a hozzátartozóikkal, és különleges illatok segítségével emlékeket felidézni bennük – olyan illatokkal, amelyekről csak ők tudják, kihez tartoznak.

Az illatos üzenetekkel szeretteink azt akarják tudatni velünk, hogy milyen közel is vannak. Nem vagyunk egyedül. Ők hallanak minket; tudják, mit érzünk; s látnak mindent, amit teszünk.

Egyetlen más közvetlen jel sem teremt ilyen szoros kapcsolatot. Amikor egy elhunyt szeretted egy bizonyos illattal üzen neked, életed kulcsfontosságú pillanatainak emlékét szeretné felidézni benned. Azt üzeni: „Itt vagyok veled, a közeledben. És mindig itt leszek, ha szükséged lenne rám.”

Felhasznált irodalom: Lyn Ragan: Signs From The Afterlife: Identifying Gifts From The Other Side című könyve

szellem

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend