Egy török város polgármestere szerint Göbekli Tepe szobrai nem emberi lényeket ábrázolnak

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Ősi idegenek

A Törökország déli részén található Göbekli Tepe az emberiség történetének legidősebb megalitikus építménye, hiszen keletkezése 6-7 ezer évvel korábbra tehető, mint a gízai piramisoké vagy az angliai Stonehenge-é.

Az i.e. 10,000 körül épült hely eredeti rendeltetéséről és építésének módszereiről a mai napig vitáznak a kutatók, ám a legnépszerűbb elméletek szerint a helyszín fontos szerepet játszhatott a csillagászati jelenségek megfigyelésében.

Nemrégiben egy olyan személy is megszólalt ez ügyben, aki bár nem tagja a tudóstársadalomnak, mégis testközelből tanulmányozhatta a bámulatos romokat.

Az illető úr nem más, mint Zeynel Abidin Beyazgül, a Göbekli Tepétől 15 km-re fekvő Sanliurfa polgármestere.

Zeynel Abidin Beyazgül

A régió legnépesebb városának első embere a Milliyet nevű török napilapnak nyilatkozva elmondta, véleménye szerint a megalitikus építmény szobrai nem emberi lényeket ábrázolnak.

„Ezek a szobrok nem embereket ábrázolnak, sokkal inkább egy idegen civilizáció lényeit.” – mondja Beyazgül.

„Nézzük meg például a Balıklıgöl-szobrot (Urfa ember). Ránézésre ugyan emberinek tűnik, de ha alaposabban szemügyre vesszük, láthatjuk, hogy a fej, a nyak és a derék szélessége szinte teljesen megegyezik. Ilyenkor felmerülhet bennünk a kérdés:

mi van, ha nem is emberről mintázták ezeket a szobrokat?”

A Balıklıgöl-szobor

„Az is jól látható, hogy a szobor karjai jóval hosszabbak, mint egy átlagos emberé, és az öltözékük sem a kornak megfelelő, ugyanis ebben az időszakban az emberek inkább állatőrből álló ruhadarabokat viseltek. De akkor mégis kiket ábrázolnak ezek a műalkotások? És honnan jöttek? Ehhez hasonló furcsa szobrokat egyébként Szíriában és Egyiptomban is találtak, és sokunknak az jut eszébe ezek láttán, hogy talán nem is emberekről van szó.”

A polgármester az egyes kőoszlopokon megfigyelhető „kézitáskákra” is felhívta a figyelmet:

„Ezek a táskák leginkább a modernkori pénztárcákra hasonlítanak, és szerintem tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy ezeket a korabeli emberek készítették.”

Ahogy az alábbi képeken is jól látszik, a „kézitáska” motívum más ősi civilizációk műalkotásain is megjelenik.

Beyazgül azzal kapcsolatban is szkeptikus, hogy a komplexum építéséhez használt gigantikus köveket emberi erővel mozgatták.

„Lehet, hogy mindez egy másik világ lakóinak a műve?”

– teszi fel a költői kérdést.

A keselyűkő néven ismert lelet.

A földönkívüli beavatkozásról szóló elméletek ugyan már nem számítanak újdonságnak, az viszont figyelemre méltó, hogy Beyazgül polgármesterként nyíltan elmondta véleményét, válallva az esetleges megbélyegzést.

forrás

paleoasztronautika régészet

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend