Egy spanyol városban úgy viselkednek a varjak, mint Alfred Hitchcock „Madarak”című filmjében

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Rejtélyek

Az elmúlt öt hónapban megvadult varjúcsapatok vettek ostrom alá egy spanyol várost, Praviát. A madarak leginkább a lakosok házait és járműveiket támadják. – írja az odditycentral.com

Pravia város történelmi címerében hat varjú is látható, és bátran kijelenthetjük, hogy az emberek évszázadok óta harmóniában éltek a madarakkal, köztük a varjakkal is.

Ennek a békés együttélésnek vetett véget az a rejtélyes esemény, amely immár öt hónapja tart, s ami a varjak soha nem látott agresszív viselkedésével jár.

A város lakói rendszeresen beszámolnak az ablakaikba és autóikba csapódó madarakról, és azt is elmondták, május óta csak romlott a helyzet. A megvadult állatok legtöbbször súlyos vagy végzetes sérüléseket okoznak maguknak öngyilkos akcióikkal.

„Olyan, mintha Hitchcok „Madarak” című filmjébe csöppentünk volna” – mondta egy helyi nő a La Voz de Asturiasnak – „Ma például 17 varjú jelent meg az egyik ablak előtt, és semmi sem riasztja el őket.”

„Az egyik szomszédomnak teljesen át kellett festenie az autóját, a sok karcolás miatt.” – mesélte egy másik szemtanú.

https://www.youtube.com/watch?v=oD7Sz5zQxvY

Mikor tavasszal megkezdődtek a varjú támadások, a legtöbb helyi lakos arra gondolt, a madarak talán fiókáik védelmében tanúsítanak ilyen szokatlan magatartást. Azóta viszont már öt hónap eltelt, de a varjak szokásai mit sem változtak.

Újabban azt feltételezik, a táplálékhiány, illetve a varjak természetes élőhelyeinek szisztematikus pusztítása indokolhatja viselkedésüket.

A praviai önkormányzathoz és a polgármesterhez is rengeteg panasz érkezett a „szárnyas kamikazék” miatt, de a többszöri próbálkozás ellenére sem tudták megállítani az állatok tombolását. Először csapdákat állítottak, később léggömbökkel igyekeztek elriasztani őket, jelenleg pedig hatalmas hálók felszerelésével kívánják megoldani a védelmet.

„Nagyon különös ez az egész, de valamilyen magyarázatnak lennie kell rá.” – mondta, David Álvarez, Pravia polgármestere.

madár Spanyolország

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend