Egy orosz férfi chipet ültetett a saját agyába, hogy az eszköz segítségével irányíthassa majd az álmait

A kockázatos otthoni műtét célja az álmok feletti teljes kontroll volt.

Az orosz Michael Raduga a DailyMail-nek elmondta, hogy semmiféle idegsebészeti végzettséggel nem rendelkezik, fejbőrének egy részét gémkapcsokkal rögzítette, míg a koponya lékelését egy hagyományos, barkácsboltban kapható fúróval végezte, mielőtt az eszközt elhelyezte.

„Az első fél órában többször majdnem feladtam, mert igen sok vért vesztettem, és attól tartottam, hogy elájulok közben.” – idézi fel a történteket Raduga.

Kép forrása: Instagram/@michael_raduga

De adódik a kérdés, vajon miért fog bele valaki egy ilyen veszélyes műveletbe, ráadásul nulla orvosi tudással?

Raduga erre azt válaszolta, hogy örült, hogy elválallta a kísérleti egér szerepét, mivel úgy gondolja, hogy az eljárás egy nap még nagyon hasznos lehet azok számára, akik irányítani szeretnék az álmaikat.

„Örülök, hogy túléltem, de készen álltam a halálra.” – állítja magabiztosan az orosz férfi. „Sok ember számára ez szórakozás lesz, de képzeljünk el például egy lebénult embert, aki semmi olyat nem tapasztalhat meg az életében, mint egészséges társai. Ha megtaláljuk a módját, hogy teljes ellenőrzést kaphasson az álmai felett, akkor abban a világban már bármit megtehet.”

Öt héttel a chip beültetése után azonban Raduga eltávolította azt, és nem kizárt, hogy a beavatkozás miatt a hosszútávú egészségkárosodás fenyegeti.

Magától értetődő, hogy ezt senki ne próbálja ki otthon, de ha másodlagos véleményre volna szükségünk, halgassuk meg, mit mond erről, Alex Green, az Oxfordi Egyetem idegsebésze:

„Ez rendkívül veszélyes dolog! Az idegsebészetet csak tapasztalt és képzett idegsebészek végezhetik. Számtalan komplikáció történhet ilyenkor. Például, ha megsértett volna egy agykérgi vénát, vagy egy intracerebrális eret, annak könnyen agyvérzés lehetett volna az eredménye, maradandó károsodással.” – ecsetelte Green.

Amellett, hogy Raduga otthoni „barkács-idegsebészete” rendkívül kockázatos, Green szerint még évtizedek választanak el bennünket attól, hogy egy ilyen implantátum segítségével irányíthassuk az álmainkat.

Forrás: ladbible.com / dailymail.co.uk

agy álom chip

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend