Könnyező Szűz Mária szobor miatt vált zarándokhellyé egy mexikói templom

A mexikói templomban többen is arra lettek figyelmesek, hogy az ott látható Szűz Mária szobor könnyezni kezdett. – írja a The Independent.

Az El Canal városában található templomot azóta hívők százai keresték fel, hogy ők is tanúi lehessenek a csodának.

Az ezt megörökítő képek és videók már bejárták a közösségi médiát, melyeken jól láthatók a szobor arcán lefolyó folyadék cseppek.

Egyes szemtanúk úgy gondolják, hogy valódi könnyekről lehet szó, mivel a szobor szemei éppúgy kipirosodtak, mint ahogy egy egy valódi emberé is kipirosodna hasonló helyzetben.

„Amikor sírunk, a mi szemünk is ugyanígy néz ki.” – mondta Victor Ramos, helyi lakos.

A hívő emberek többsége szerint a könnyező Szűz Mária szobor egyfajta isteni kinyilatkoztatás, felhívás a Mexikóban, de különösképp a Colima államban tomboló erőszak ellen.

Colimát ugyanis Mexikó legveszélyesebb államaként tartják számon, ahol csak ebben az évben már 702 gyilkosság történt. Az amerikai kormányzat épp ezért azt tanácsolja az embereknek, hogy ne tervezzenek utazást ebbe a régióba.

A templom rendszeres látogatója, Maria Mercedes Hernandez szintén isteni jelnek tekinti a könnyező Szűz Mária szobrot, és bízik abban, hogy hamarosan ismét béke lesz Mexikónak ezen a részén.

„Békét…adjon békét, Colimának és az egész világnak.” – fohászkodott a nő a Szűzanyához.

A szkeptikusok nem osztják a hívők nézeteit, szerintük vannak ennél jóval racionálisabb magyarázatok. Közéjük tartozik Luigi Garlaschelli professzor is, aki elmondta, hogy ezek a szobrok porózus anyagaik miatt, képesek felszívni a vizet.

„Vegyünk például egy gipszből vagy kerámiából készült üreges szobrot. Ha a tetején lévő, alig látható lyukon keresztül feltöltjük vízzel, akkor a külső réteg megakadályozza, hogy a víz eltávozzon. Viszont ha ezen a rétegen apró repedések keletkeznek – például a szobor szeme környékén – akkor a víz lassan, akár cseppenként is távozhat a szoborból, ami azt a benyomást keltheti, hogy a szobor „könnyezik”. – magyarázta a szakember.

Hogy kinek van igaza, idővel talán kiderül, mindenesetre nem ez az első eset, ahol könnyező szobrokról számoltak be. Nemrég például az olaszországi Trevignano Romano városában figyeltek meg hasonlót, akkor szintén rengeteg ember özönlött a helyszínre.

Mexikó szobor

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend