Eckhart Tollle spirituális üzenete a csillagjegyeknek – Vedd át a tiédet!

Eckhart Tolle

Eckhart Tollle a német származású spirituális tanító, író már világszerte sokaknak volt a segítségére őszinte, megvilágosító erejű szavaival. 

A most hatalma és az Új föld c. bestsellerek szerzőjét úgy jellemezte a The New York Times , mint a „nemzet legnépszerűbb spirituális tanítója”. Lássuk, hogy neked mit adhat, milyen üzenettel szolgál a csillagjegyednek, amit különösen érdemes lenne megfogadnod!

Vízöntő

„A csoportmunka ugyan fölbecsülhetetlen értékű, mégsem elegendő, és nem szabad hagyni, hogy függővé válj tőle! Ugyanígy kerüld el azt is, hogy tanítódon vagy mestereden csüngj.”

Alapból hajlamos vagy a függőségekre, de főleg az emberi kapcsolatok terén. Sokszor párkapcsolat függőségben szenvedsz, de a barátaidra, a szívedhez köze állókra is rá tudsz így akaszkodni. Nem az a gond, hogy szereted őket és szükséged van rájuk, hanem hogy képtelen vagy nélkülük meglenni és várod tőlük az útmutatást.

Pedig híresen öntudatos és akaratos tudsz lenni. Ismerd fel, hogy valójában a vágyat, hogy irányítsanak téged és vezessenek, a szeretetmániád szüli, hogy így akarod nélkülözhetetlenné tenni magadat mások számára.

Halak

„A szenvedés addig szükséges, amíg rá nem jössz, hogy szükségtelen.”

Hogy miért ezt az üzenetet kaphattad? Főleg azért, mert tudjuk jól, hogy a szenvedés nagymestere vagy. Szinte élvezettel taszítod magad az önfeláldozó szenvedésbe, ha szükség van rá, ha nem, te példamutatóan hősködsz.

És bár nemesen próbálod viselni, mégis nyögsz a súlya alatt. Ideje lenne észrevenned, hogy senki sem várja el a szenvedésedet és hogy nincs is rá szükség. Anélkül is szeretnek, elfogadnak a megfelelő emberek és nélküle is megtanulhatod az élet nagy leckéit. Ne így akard észrevetetni magad.

Kos

„A mások fölötti hatalom valójában erőnek álcázott gyengeség.”

Azért kaptad ezt az üzenetet, mert imádsz másokon uralkodni, hát még befolyásolni őket. De nem csak azért élvezed, mert így hatalmasnak érzed magad, hanem mert ez nyugtat meg.

Máskülönben félsz, hogy kicsúszik a kontroll a kezeid közül, elszabadul a pokol és semmi sem alakul úgy, ahogy szeretnéd. És mert azt hiszed ebben a farkas törvények uralta világban, hogy vagy te uralkodsz másokon vagy ők rajtad, márpedig te képtelen lennél elviselni, ha valakinek hatalma lenne feletted.

Bika

„Nem találhatod meg önmagadat a múltban vagy a jövőben. Egyetlen helyen találhatod meg magadat: a mostban.”

Imádsz nosztalgiázni, ugyanakkor vágyakozni is. Éppen ezért túl sokat élsz a múltban, hiányolod a régi szép életet, vagy éppen újra és újra elszenveded az átélt borzalmakat. Máskor meg a jövőben ábrándozol vagy azon görcsölsz, mi lesz.

De szinte sosem vagy a jelenben. A mostban, ahol mindig tiszta a lapod, ahol a lehetőségek, az élet vár rád, a vágyott jövő kulcsa. Ha kevesebbet csapongnál, sikeresebb, boldogabb, elégedettebb lehetnél.

Ikrek

„Valahányszor elmerülsz a kényszeres gondolkozásban, elkerülöd azt, ami van. Nem akarsz ott lenni, ahol vagy. Az itt és mostban.”

Tudjuk, hogy lételemed a gondolkozás. Mindent, jó alaposan meg kell fontolnod. Olyan nincs, hogy valamin ne járjon az agyad. De pont ez tart vissza néha a fejlődéstől. Képtelen vagy meglenni a jelenben, mert sokszor elégedetlen vagy a helyzeteddel és elért eredményeiddel.

Ezért csapongsz, terelsz, mert nem akarsz szembenézni a valósággal, ami kiábrándít téged. Pedig a változásokhoz pont arra lenne szükség, hogy meg akard látni a jelenedet, mert abban vannak a lehetőségek és ott rejlik a változtatás kulcsa.

Rák

„Gyakran bármilyen lépés jobb, mint a nem lépés, különösen, ha már hosszú ideje élsz egy boldogtalan helyzetbe ragadva.”

Hajlamos vagy belesüppedni abba, ami van. Inkább maradsz egy boldogtalan párkapcsolatban, egy helyzetben, semmint változtass rajta, nehogy a helyzet még rosszabb legyen, nehogy a párod elhagyjon és egyedül maradj.

Az életed ilyen tekintetben folyamatos megalkuvás lehet. Pedig meg van benned az erő, hogy tégy ellene, változtass a sorsodon, de félsz a szeretet nélküli, magányos élettől, meg a kudarctól, ezért éred be kevesebbel is, amikor azt is megkaphatnád, amire vágysz. Csak el kellene hagynod a komfortzónádat és lépned kellene.

Oroszlán

„Az élvezet mindig valami rajtad kívül álló dologból származik, míg az öröm a bensődből fakad.”

Azért kellene ezt felismerned, hogy ne hajszold tovább mindenáron az élvezetet. Persze, éld meg az életedet, tedd kényelmessé, élménydússá, de ne a megszállott szépségmánia, dőzsölés, az élet habzsolása tegye ki az életedet.

Azért űzöd, mert ugyanolyan üresnek érzed magadat tőle, hiszen nem ezektől kellene várnod a valós boldogságot, hanem önmagadtól. Attól, hogy szereted magadat és másokat, hogy megtalálod a belső boldogságot. Akkor már nem fognak kelleni azok a pótlékok, amikhez most úgy ragaszkodsz.

Szűz

„Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.”

Ne értsd félre, nem bűnös dolog, hogy szereted a pénzt, hogy vágysz az anyagi biztonságra és keresed a lehetőségeket, hogy tovább gyarapítsd azt, amid van. De nem lehet ez az elsődleges célod az életben.

A szeretet álljon az első helyen és önmagad. Mert te és szeretteid vagytok a legfontosabbak. De ha már mindenáron tudni akarod a bőség titkát, akkor láthatod, hogy nem más, mint hogy, hogy hálás vagy azért, amid már most van és megbecsülöd, akármilyen kicsi vagy nagy legyen.

Mérleg

„Nem azzal lelsz lelki békére, ha átrendezed életkörülményeidet, hanem ha fölismered, hogy ki is vagy valójában, a legmélyebb szinten.”

Folyamatosan keresed a lelki békédet és ha megtaláltad, akkor is aktívan dolgozol azon, hogy megtartsd. Ez rendben is van. De sokszor inkább a külsőségekben keresed, a szépség hajszolásában, az anyagi biztonságban vagy mások elismerő szavában a munkádról, tehetségedről.

Pedig csak te tudod megadni magadnak az igazi lelki békét azzal, hogy magadba nézel, felfedezed önmagadat és elfogadod olyannak, amilyen. Nem a környezetedtől várd el örökösen a visszacsatolást és ne is az azáltal, hogy megszállottan igyekszel rendben tartani a külsőségeket.

Skorpió

„Hagyd abba önmagad és partnered bírálgatását! A legnagyobb mértékben azzal mozdíthatod elő a kapcsolatod megváltozását, ha társadat teljesen olyannak fogadod el, amilyen.”

Tényleg el kellene már engedned az örökös bíráskodást, hogy ítéletet mondasz magad és mások felett. A te maximalizmusod sokszor már egészségtelen, túl nagy elvárásokat támasztasz önmagaddal és másokkal szemben.

Érthető, ha így soha nem vagy megelégedve senkivel sem – nem hogy magaddal – és mind emiatt romolhatnak meg a kapcsolataid. Légy elnézőbb, nyitottabb, elfogadóbb önmagaddal és a környezeteddel. Az élet úgy sokkal könnyebb és szeretet teljesebb lesz, ha nem hajszolod az elérhetetlent.

Nyilas

„A vágy: igény arra, hogy hozzáadj valamit magadhoz, hogy teljesebb lehess önmagad.”

Ismerős, ugye? Hiszen ez a nagy vágyad. Szépnek, okosnak, tehetségesnek, elismertnek lenni. Tele vagy vágyakkal önmagaddal és életeddel kapcsolatban és pont erre van szükség ahhoz, hogy fejlődj, mert máskülönben leragadnál.

Kell a szüntelen hajtóerő, a vágy tüze, ami mozgat téged. Csak ne engedd, hogy ez átcsapjon örök elégedetlenkedésbe, és abba, hogy túl sokat várj el magadtól vagy az élettől. Tudd elfogadni magad és azt, amit kapsz, de mellette maradj mozgásban, tégy lépéseket a vágyott önkép és élet irányába.

Bak

„Nem ritka az olyan ember, aki egész életét arra várva tölti, hogy elkezdjen élni.”

Nem baj, hogy nem vagy bulizós fajta, sem pedig nagy társasági ember és jobb szeretsz kicsit csendes, nyugodalmas, visszavonult életet élni. De lássuk be, nem mindig vagy ezzel megelégedve, mert olykor még a magányos farkas is vágyik egy családra.

Éppen ezért legalább néha engedd meg magadnak a szórakozást, azt hogy élj, új élményeket és tapasztalásokat szerezz. Ne azt figyeld, mások hogy élnek és hogy suhannak el a lehetőségek az orrod előtt, hanem ragadd meg őket és kezdj el végre élni!

forrás: Wadolowska Balogh Orsolya / noiportal.hu

Eckhart Tolle

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend