Éber álom – Teljes kontroll álmaink felett

Mi is az az éber álom? Annak a művészete, hogy az álmaid során tudatossá válj.

Az éber álom az, amiben azt gondolod, aha, álmodom, miközben még mindig alszol. Ha tudatossá váltál az álmodban, hathatsz rá, irányíthatod az akaratoddal, táncra kelhetsz a tudattalanoddal.

Ha érdekel a pszichológia, a tudatos éberség, a képzelőerő, a tudattalan ereje, szeretni fogod az éber álmodást.

Tudatos hozzáférést ad az elméd legmélyebb zugaihoz, és a lehetőséget, hogy az akaratoddal irányítsd az álmaidat.

eber-alom02

Az éber álom során nem ébredsz fel – tulajdonképpen még mindig békésen alszol -, viszont az agyad egy része aktiválódik, lehetővé téve, hogy tudatosan, önreflexíven éld meg az álmot.

Ha már tudod, hogy álmodsz, hozzáférést nyersz a létező leghatékonyabb virtuális valóság-generátorhoz: az emberi agyhoz.

Az éber álom legforradalmibb eleme az, hogy az alvást élvezhetővé teszi. Teljesen átalakítja a kapcsolatunkat életünk azon harmadával, amelyet az ágyban töltünk.

Az alvás hirtelen nemcsak elvesztegetett idő lesz, ahogy néhányan látják, hanem gyakorlópálya a lelki-spirituális fejlődéshez, és a belső felfedezés vegykonyhája, amely éber tudatossággal vértez fel minket az életben is.

Ha tudatossá válunk a tudattalanban, meglátjuk, hogy határtalanabbak, korlátlanabbak és kreatívabbak vagyunk, mint valaha képzeltük.

A legtöbb embernek volt már éber álma valamikor az élete során, de az éber álmodás művészetének elsajátítása folyamán szándékosan és akaratlagosan tapasztalhatjuk meg ezt a lenyűgöző jelenséget.

eber-alom04

Tulajdonképpen az éber álmodás kifejezés nem a legmegfelelőbb, valójában tudatos álmodásnak kellene hívnunk, hiszen a tudatos éberség a jellemző, amely meghatározza az élményt, nem pedig az éberség tisztasága, de most maradjunk ennél a kifejezésnél.

Mivel azonban annyi félreértés övezi azt, hogy valójában mi is az éber álom, érdemes sorra venni, hogy mi nem…

  • Ez nem arról szól, hogy félig ébren vagy, félig meg alszol. Az éber álom során REM-állapotban (gyors szemmozgásos szakasz) vagy teljesen kiütve, de az agyad egy része újraaktiválódik, amíg alszol, így tapasztalhatod meg tudatosan az álmodat.
  • Ez nem egy nagyon élénk álom, bár az éber álmok gyakran nagyon élénk, nagy felbontású álmok.
  • Ez nem testen kívüli élmény (vagy asztrális kivetítés). Ezen a ponton még mindig vitáznak az éber álom gyakorlói, de az éber álom elsősorban a tudatunkban történik, míg egy testen kívüli élmény során túlmegyünk ezen a határon.

Az éber álom igenis álom, amelyben tisztában vagyunk azzal, hogy álmodunk, amíg álmodunk.

Ha éberré válsz, teljesen tudatossá válsz az agyad háromdimenziós felépítésében. Szó szerint körbejárhatod – vagy repülheted – a lelked kivetülését, és bonyolult beszélgetésekbe elegyedhetsz lelked megszemélyesülésével.

A magas szintű éberséggel az agy tisztaságának magas szintje jár. Ez azt jelenti, hogy elgondolkodhatsz azon, hogy valójában alszol, és a tested az ágyon fekszik.

Gondolhatsz arra is, hogy Ez milyen király, alig várom, hogy elmondhassam másoknak is, amikor felébredek, és hozzáférhetsz az emlékeidhez és a személyes tapasztalataidhoz az ébredésről. Te vagy ott, de határok nélkül. Ez azt jelenti, hogy gyógyulhatsz, meditálhatsz és ellazulhatsz olyan módon, ahogyan ébren lehetetlennek tűnhet.

eber-alom03

Ez eléggé különösen hangozhat, de messze nem ez a legkülönlegesebb. A kezdő éber álmodókat igazán az sokkolja, hogy milyen valóságosnak érződik az élmény.

Egy éber álom úgy néz ki, olyannak érződik, olyan íze és illata van, mint a valóságnak, pedig az elsősorban mégis az elme kivetülése.

A szkeptikusok és fanyalgók pedig jobb, ha tudják, hogy az éber álom valódi jelenség. Tudományosan bizonyított tény már negyven éve. Létezik és ismerjük, mivel egyedi és felismerhető neurológiai tünetei vannak, ami azt jelenti, hogy nemcsak pszichológia, hanem fizika is.

(Ha nem tudod még elképzelni, milyen érzés az éber álom, illetve szeretnél többet megtudni erről az érdekes jelenségről, olvasd el Charlie Morley, Éber álmodás című könyvét, mely a Bioenergetic kiadó gondozásában jelent meg.)

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend