Dr. Helen Sharman brit űrhajós szerint lehet, hogy az idegenek már köztünk járnak

Dr. Helen Sharman brit űrhajós még 1991-ben látogatta meg a Mir űrállomást, most az Observer magazinnak adott interjút arról, hogyan nőtt fel, milyen életútja volt, mit érzett a világűrben, és mit gondol a földönkívüliekről.

Utóbbi témáról elmondta, hogy szerinte nem is kérdés, hogy vannak földönkívüliek, úgy gondolja, többféle földönkívüli élet létezik, csak még nem találtuk meg. Sőt, még az is lehet, hogy az idegenek már köztünk járnak – írja a The Guardian.

Dr. Sharman most 56 éves, és akkor írt történelmet, amikor 1991 májusában a szovjet űrállomásra, a Mirre utazott. Most a londoni Imperial College-ban dolgozik, és úgy gondolja, hogy a földönkívüliek akár már köztünk is élhetnek – csak nem látjuk őket, mert nem szénből és nitrogénből állnak, mint mi.

Az űrhajós azzal indokolta az elképzeléseit, hogy rengeteg olyan létforma lehet, amely máshogy működik, mint a miénk, és olyan is, ami számunkra nem látható. Éppen ezért már az is

előfordulhat, hogy találkoztunk idegen élettel, csak nem tudunk róla.

Sharman azt is elmondta, hogy nagyon frusztrálja, ahogy legtöbbször rá hivatkoznak: azt mondják ugyanis, hogy ő az első brit nő a világűrben, mikor valójában brit férfi előtte soha nem járt ott. Olyan, mintha az lenne a normális, hogy egy férfi nyitja a sort – de dr. Sharman örül, hogy megtörhette a normát, és első britként, valamint első brit nőként is a Miren járhatott.

forrás: The Guardian

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend