Dark Hedges – A lélegzetelállító szépségű fasor

Dark Hedges a világ egyik legszebb fasora az Ír-sziget Angliához tartozó részén, Antrim grófság területén található.

Az Armoy település közelében futó út ma a Bregagh road nevet viseli.

Kétszázötven évvel ezelőtt, a XVIII. század közepén a Stuart-család a kastélyához vezető út mentén bükkfákat ültetett el.

Az évszázadok alatt a fák összeértek, az ágak összefonódtak, s ennek köszönhető a fény-árnyék egyedülálló játéka.

dark hedges

Dark Hedges bükkfái  ma is teljes pompájukban állnak az út két oldalán, és boltívként, természetes alagutat formáznak az út fölött.

Az ír időjárásnak köszönhetően elképesztő hangulatú képeket lehet itt készíteni. Dark Hedges fasora az Ír-sziget egyik legnépszerűbb fotótémája.

dark hedges

A fasor a Trónok harca című filmsorozatban is felbukkan.

dark hedges

Dark Hedges legendái

Az út már nincs a család tulajdonában, az út végén egy golfklub található. A legenda úgy tartja, hogy a Szürke hölgy szelleme kísért az ősi bükkfák alatt. Csendesen siklik végig az út mentén, és eltűnik, ahogy elhalad az utolsó bükkfa mellett.

Néhányan azt mondják, a szellem egy szobalány, aki egy közeli házban halt meg rejtélyes körülmények között évszázadokkal ezelőtt.

Mások úgy vélik, hogy ő egy elveszett lélek egy elhagyott temetőből, s teste egy elfeledett titkos sírban nyugszik. Halloween éjszakáján, az elfelejtett sírok megnyílnak, és a Szürke hölgy sétájához csatlakoznak a meggyötört lelkek.

Forrás:Toochee

Legújabb cikkek

Ezek is érdekelhetnek

Nan Madol fantasztikus romjai

Nan Madol fantasztikus romjai

A felfedezők és az utazók beszámolói szerint Mikronézia, de talán egész Óceánia legrejtélyesebb szigete a Karolina-szigetekhez tartozó Ponape.…

Az óriás kőedények rejtélye

Az óriás kőedények rejtélye

1930 óta nem fejtették meg a varázslatos Xieng Khouang fennsíkon, több ezer éve szétszórt gigantikus méretű kőbögrék eredetét.…

A rejtélyes Costa Rica-i kőgolyók

A rejtélyes Costa Rica-i kőgolyók

A Costa Rica-i kőgolyók a jelenkor egyik régészeti rejtélye, mert eredetük, keletkezési idejük és céljuk ismeretlen. Kétségkívül mesterséges…

error:
Share via
Copy link