Dan Millman – Az élet négy célja

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Szemléletfejlesztés

Kevés szerző képes olyan éleslátással írni az élet céljáról, ahogyan Dan Millman teszi.

Millman világbajnok tornász, edző, harcművészet-oktató, főiskolai tanár, valamint számos sikeres „önsegítő” könyv szerzője. Világszerte tart előadásokat, munkái 29 nyelven jelentek meg többmilliós példányszámban.

Miután egy motorbaleset félbetörte ígéretes tornász-karrierjét, a világot járva számos jóga- illetve harcművészeti irányzatot sajátított el, majd hazatérve, 1980-ban megírta első könyvét, A békés harcos útját, amely nagy sikert aratott. 2006-ban, Victor Salva rendezésében film is készült (Peaceful Warrior) belőle.

Millman könyvei és előadásai a helyes életvezetésről, a céltudatos életről és a belső békéről az élet minden fontos területét felölelik az egészségtől, a pszichológiától, a neveléstől kezdve a gazdaságon, a politikán, az üzleti életen át a művészetekig.

Különleges, személyes útmutatásai intuitív felismerésekhez vezetik az olvasót saját életével kapcsolatban. Önelemzésre, önmagunk megismerésére sarkallnak. Hozzásegítenek ahhoz, hogy önmagunkba mélyedve rátaláljunk rejtett, benső igazságainkra.

Nagyrészt olyan gyakorlati tanácsok ezek, melyeket A békés harcos útja öreg tanítómestere, Szókratész „házszabályoknak” nevez. A „ház” az életet, a Taót, a Világmindenséget, a Valóságot jelképezi.

A „szabályok” pedig azokat az egyetemes igazságokat vagy törvényszerűségeket jelentik, amelyek nélkülözhetetlen támpontot nyújtanak az embernek a céltudatos élethez.

Mi az élet négy célja?

Először szét kell szednünk a puzzle-t ahhoz, hogy minden darab a helyére kerülhessen. Millman arra a benső, önismereti „kvantumugrásra” készíti fel olvasóit és hallgatóit, amelyen mindenkinek át kell esnie ahhoz, hogy teljes és boldog életet élhessen. Az általa megfogalmazott négy cél a következő:

1. Tanuljunk az élet leckéiből!

2. Találjuk meg az élethivatásunkat és a karrierünket!

3. Fedezzük fel az életutunkat!

4. Használjuk ki az adott pillanatot!

Millman könyvei, előadásai mindazoknak szól, akik arra törekednek, hogy jobban megismerjék önmagukat, és tudatosabban vezessék életüket. Különösen pedig azoknak ajánljuk, akiknek sok kihívással kell szembenézniük mindennapjaikban, vagy válaszút, döntéshelyzet, jelentős változások elé állítja őket az életük.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend