Csatlakozás a hold januári energiáihoz

A hold megfigyelése és a holdfázisokkal való munka az öngondoskodás és a személyes fejlődés terén is nagy hasznunkra válik. Segít jobban megérteni belső ritmusainkat, és kapcsolódni a természethez.

A január a tél csúcspontja, a visszavonulás hónapja, amikor minden alszik; az az idő, amikor a farkasokhoz hasonlóan közel húzódunk egymáshoz, a törzsünkhöz, a saját otthonunkban.

A januári holdnak a farkas az ihletője; ez a hold vad és magányos, de ismeri az egység fontosságát, és magában hordozza az összetartozás érzését.

A törzsed nem feltétlen az a család, amelybe beleszülettél; mindazok az emberek, akikkel rokonságban érzed magad, akiket szeretsz, a barátaid és azok, akik a választott csapatodat alkotják.

Ennek a családnak az érzelmi hátterét jól kifejezi egy újonnan elterjedt szó: a hygge. Ez a dán és norvég nyelvben egyaránt megtalálható kifejezés azt a kellemes érzést és örömöt írja le, amelyet akkor érzünk, amikor ismerős helyen, kényelemben, barátokkal körülvéve élvezzük az élet mindennapi apró örömeit.

Január az év első hónapja, amikor fogadalmakat teszünk, amikor még minden képlékeny, de egyben a legzordabb hónap is, amikor a természet alszik; elmerül, eltöpreng a jövőn, szunnyadva várakozik az anyaméhben.

Ez a Bak pillanata, egy föld jegyé, amely minimalista, világos és pragmatizmusra hajlamos. Amikor a nap a Bak jegyében jár, a hold az ellentétes jegyben, a Rákban áll, ami azt jelenti, hogy az érzelmek olykor felülkerekednek a józan észen.

A januári hold hatására egyrészt legszívesebben a paplan alatt töltenéd az egész délutánt, olvasgatva, álmodozva, másrészt pedig szívesen vacsoráznál lágy fények ölelésében a legközelebbi barátaiddal csevegve.

Nincs abban semmi különös, hogy egyszerre érzed magad magányos farkasnak, miközben szükséged van a falkádra is.

Érzelmi és tudatos szempontból a január egy olyan utazásra hív, melynek során egyszerre érzel késztetést az elvonulásra és a belső munkára, ugyanakkor szeretnéd körülvenni magad a szeretteiddel.

Ennek a holdnak a hangja azt tanácsolja, hogy hagyj magadban némi teret, és tisz-
títsd meg magad, hogy üdvözölhesd az új lehetőségeket.

ÚJHOLDKOR olyan tevékenységeknek szentelheted magad, amelyek hatékonyabbá teszik a munkavégzést: készíts üzleti tervet, találj ki projekteket az új évre, vagy legalább a következő három hónapra, szánj egy teljes napot magadra, és gondolkodj el rajta, hogyan rukkolhatnál elő valami eredeti ötlettel, akár a munkáddal, akár a személyes fejlődéseddel kapcsolatban.

Ideális alkalom lehet ez arra is, hogy megszabadulj valamitől, amit igazán szeretnél kiiktatni az életedből: szokj le a dohányzásról, vágj bele a vegetáriánus vagy vegán étrendbe, vess véget a nem működő kapcsolataidnak, és fordítsd a figyelmedet azokra a dolgokra, amelyek produktívvá tesznek.

A januári újhold üzenete:

„Ahhoz, hogy kaphass, először helyet kell teremtened.”

NÖVEKVŐ HOLD IDEJÉN a januári energiákkal összhangban kapcsolódhatsz a megújulás iránti vágyaddal, amely éppen azért jelenik meg, mert az új év elején járunk.

Használd ezt a holdfázist a másokkal való kapcsolódásra, látogasd meg a szeretteidet, tárd ki otthonod ajtaját és hívd el vacsorára a közeli barátaidat, ébreszd fel magadban a farkas minőséget, amely arra ösztönöz, hogy gondoskodj a tágabb családodról.

TELIHOLDKOR fejlesztheted az intuíciódat: elmélkedj a családodról és az őseidről, tárd fel a múltjukat, és hallgasd meg a közösséged tagjait.

A tervezés fontos a januári teliholdkor. Vedd számba az elért eredményeidet, és tedd mérlegre a céljaid. Ezeket a napokat szentelheted a tanulásnak, egy téged érdeklő és a szellemedet fejlesztő téma alaposabb tanulmányozásának.

FOGYÓ HOLD IDEJÉN meghallgathatod a barátaidat egy csésze tea készítése közben, befogadó lehetsz, miközben tudatosan figyelsz, elengedheted, amire már nincs szükséged, például kiválogathatod azokat a ruhákat, amelyeket már nem hordasz, és elajándékozhatod azoknak, akiknek szükségük lehet rájuk.

Nézz rá a dolgokra a maguk valójában, és kérdezd meg magadtól: Megéri? Valóban szükségem van rá? Mire van szükségem?

Szimbólumok

Farkas

A januári hold elsődleges szimbóluma a tanítás képességét, az egyéniséget jelképezi, azt a képességünket, hogy formát adjunk a dolgoknak, emellett a csoporttudatosságot, a hűséget, az odaadást, a tehetséget, a részletekre való összpontosítást és a biztonságot is megtestesíti.

Hóvirág és krókusz

Az ehhez a holdhoz kapcsolódó virágok a nehézségekben rejlő szépséget, az újjászületést és a tiszta intuíciót képviselik.

Szürke, lila és fehér

A januári holdhoz társított színek a hideghez, a pihenéshez, a tisztasághoz és az intuícióhoz kapcsolódnak.

Banya

A januári holdhoz köthető női oldal az idős, bölcs asszony, a banya, aki ismeri és őrzi az idő titkát. Vár, és pontosan tudja, mikor van itt a megfelelő idő, mint a tél, csöndes, és látszólag mozdulatlan.

Egy pillanatnyi szünet, amíg az élet felkészül az újjászületésre.

Remete

A Remete az a tarot-kártyának az a lapja, amely az önvizsgálatot, a magányt mint erőforrást és az önismeretet jelképezi.

Tigrisszem vagy macskaszem

Két különleges kő, amelyek fény hatására opálossá válnak, és mintázatuk szemre hasonlít. Az éleslátáshoz és a helyes döntések meghozatalához használják.

Madárberkenye vagy alma

Az egyik ok, amiért ezek a gyümölcsök ezt a holdat szimbolizálják, a magok csillag alakzata, ami akkor válik láthatóvá, ha az almát vízszintesen vágjuk félbe, de a berkenyebogyók alján is felfedezhetjük.

Felhasznált irodalom: Cecilia Lattari – Holdfázisok – Kapcsolódj a természethez, hogy megleld a harmóniát belső energiáid és a holdfázisok között! című könyve ( Partvonal Könyvkiadó)

Hold szimbólum

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend