Csatlakozás az Univerzális Tudathoz

Tudatod pont úgy részesül az univerzális tudatból, ahogy a villanykörte részesül az elektromos mezőből.

Merít belőle. Amikor valami új ötlet jut az eszünkbe, azt hajlamosak vagyunk magunknak tulajdonítani, mintha csak  a saját agyunkban keletkezett volna, valójában azonban legalább ennyire különleges dolgot cselekedtünk:

lecsapoltuk az ötletet.

Saját kulcsunkkal nyitottuk fel az univerzális tudás és bölcsesség kútjának tetejét. Ahhoz semmi kétség sem férhet, hogy neked is van ilyen kulcsod, hiszen amikor eszedbe jut valami új, akkor ezzel a kulccsal nyitod fel az univerzális tudás kútját.

Az agyunk úgy funkcionál, mint a rádió kristálydetektora: különböző hullámhosszokra vagyunk képesek hangolódni a segítségével.

Ha szükséged van valami ötletre, hogy elvégezz egy feladatot, vagy létrehozz valamit, elgondolkozol rajta, és nem sokára ötletek formájában áramlik beléd az ismeret az univerzális információállományból. Úgy tűnhet számodra, te magad hozod létre ezeket az ötleteket az agyadban, de ez csupán illúzió.

Az agyunk sok szempontból olyan, mint egy számítógép, viszont egy rendkívül fontos tulajdonságában teljesen eltér tőle. Te is tudod, hogy egy számítógépből csak annyit lehet kihozni, mint amennyit beletápláltunk.

Van erről egy jól ismert számítógépes mondás: „Szemét be, szemét ki” — vagyis, ha szemetet táplálunk be a számítógépbe, úgy szemét is fog belőle kijönni. A számítógép nem képes az új ismeretek létrehozására.

Ez a lényegi különbség az agy és a számítógép között. Betáplálhatunk egy számítógépbe bármit, amit csak tudni kell egy fa fizikai leírásához, de a számítógép soha nem fog előállni az alma egyedi ötletével. Mi viszont le tudjuk csapolni az alma fogalmát az ismeretek univerzális tárházából.

Manapság számos olyan új, izgalmas felfedezés kerül napvilágra, amelyekről néhány évvel ezelőtt még csak nem is álmodtunk volna. Az embereknek hirtelen támadt egy ötletük, és megvalósították.

Az ötletek oly módon kerültek az elméjükbe, hogy lecsapolták őket. Nap mint nap megesik, hogy két személynek a világ két különböző pontján egy időben  jut eszébe ugyanaz az ötlet.

Mindig vannak tudósok, akik ugyanazon az új ötleten dolgoznak a világ számos különböző részén. Versenyt vívnak egymással, hogy ki találja meg hamarabb a megoldást ugyanarra a problémára, és ki lesz az, aki ezért maga mögé utasítja a többi tudóst.

Gondoljunk csak azokra a gyermekekre, akik a hozzájuk hasonló korúak képességeit messze túlszárnyaló dolgokat csinálnak vagy hoznak létre. Zseninek vagy csodagyereknek hívjuk őket. Teljesen érthetetlen és felfoghatatlan, hogyan képesek ezek a gyerekek ilyen lenyűgöző dolgokra, hacsak nem ismerjük be, hogy az Univerzumtól csapolják le az ismereteiket.

Wolfgang Amadeus Mozart öt évesen már komponált, és nyilvánvaló, hogy nem azért volt erre képes, mert hosszú-hosszú évek nehéz munkájával sajátította el a zeneszerzést. Igen termékeny szerző volt egész életében, több mint hatszáz darabot írt. Milyen forrásból jött ez a rengeteg zenei ötlet? Lecsapolta. Thomas Edison több mint ezer találmányt szabadalmaztatott.

Mikor valamilyen ötletre volt szüksége, kényelmesen elhelyezkedett egy fotelben, kezeibe fogott egy-egy golyóscsapágyat, a karját pedig a fotel karfáján pihentette. A padlóra, mindkét keze alá egy-egy fémtepsit tett. Majd ezt követően hagyta, hadd lazuljon el annyira, hagy majdnem elaludjon, de csak majdnem. Ha mégis elaludt, akkor a keze elernyedt, elejtette a csapágyakat, ezek leestek a tepsire, és a csörrenésre felébredt. Ilyenkor aztán rögtön leírta, ami félálomban az eszébe jutott. Edison így csapolta le az ötleteket.

Te is képes vagy erre, valójában folyton ezt teszed. 

Akárhányszor eszedbe jut valami, ami addig még sosem — ezt csinálod. Most, hogy megismerted Edison módszerét, te is kipróbálhatod. Sőt, kitalálhatsz egyedi módszereket is. Az a lényeg, hogy most már tudod, hogy ez lehetséges.

Ha szükséged van egy ötletre, amivel megoldhatsz egy problémát, maradj csendben, és lazulj el. Gondold át, hogy mi az, amit tudnod kellene, és az ötletek hamarosan elkezdenek áramlani. Légy nagyon türelmes, és engedd, hadd jöjjenek! Van úgy, hogy eltart egy jó darabig, de mindig működik. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error: