Bonnybridge – A „Föld első számú földönkívüli célpontja”

Bonnybridge egy skót kisváros, mely Glasgowtól kb 20 mérföldnyire északra található. Skóciának ez a szerény kis része arról vált híressé, hogy  itt észlelik világszerte a legtöbb UFO-t.

Ez a helyszín az évek során annyi rejtélyes eseménynek adott otthont (számtalan UFO-észlelés, eltérítéses esetek), hogy méltán nyerte el a „Bonnybridge-háromszög” elnevezést.

Évente több mint 300 azonosítatlan repülő tárgyat figyelnek meg errefelé, melyek igen változatos alakban jelennek meg, a diszkosz alakú korongoktól kezdve, a szivar formájú ufókig. A szemtanúk száma – csak itt – már eléri a kétezer főt.

bonnybridge, Skócia

Bár szép számmal előfordulnak olyan esetek, melyekről gyanítható, hogy csupán kitaláció, éppúgy akadnak olyanok is, melyeket már nehezebb megmagyarázni.

Az egyik legkorábbi incidens Skóciában 1976-ban történt, mikor is egy 10 éves, Karen nevű kislány azt állította, hogy furcsa kék színű lények vitték az űrhajójukba, majd különféle orvosi vizsgálatoknak vetették alá. A manapság szociális munkásként dolgozó hölgy a mai napig kitart történetének hitelessége mellett.

1979. november 9-én, Bob Taylor erdészeti munkás egy kör alakú űrhajót fedezett fel Dechmont Law erdejében. Ahogy az objektum felé közeledett, két kerek tárgy esett ki az UFO-ból – melyek elmondása szerint, leginkább a 2. világháborús tengeri aknákra hasonlítottak – majd elindultak Taylor felé.

Az idegen eszközök egy gyors mozdulattal magukhoz erősítették a szemtanút, s bár Bob megpróbált ellenállni, de nem járt sikerrel. Ezután egy fojtogató, igen bűzös gáz hatására eszméletét vesztette, s később a földön tért magához, szakadt ruhában és néhány kisebb sérüléssel.

A rendőrség vizsgálatot indított, melynek során olyan nyomokat találtak a talajon, melyeket egy létra-szerű tárgy hagyhatott maga után, illetve igazolták a Taylor által elmondottakat, miszerint végigvonszolták őt a földön. A hatóságnak nem sikerült sajnos megoldania az ügyet, máig kérdéses, hogy egész pontosan mi történhetett.

Bonnybridge UFO-észlelései

Bonnybridge első ismert UFO-észlelése 1992-re datálódik. A jól ismert helyi üzletember, James Walker épp hazafelé autózott Falkirkból, amikor egy fényesen ragyogó repülő tárgy állta az útját, Walker 10 percen keresztül figyelte a hihetetlen objektumot, mielőtt az iszonyatos sebességgel eltűnt.

bonnybridge

Ugyanebben az évben a Slogett-család Bonnybridge-ben sétálgatott, s egy „fénylő kör” jelent meg előttük, mely egy közeli területen landolt. Folytatták volna útjukat, de a kék színű tárgy egy helyváltoztatással előttük termett, elállva útjukat.

A hajó ekkor úgy tűnt megnyílik, s a családnak több se kellett, azonnal menekülésbe kezdtek. Bár az egyik kis méretű,  UFO-ból kiröppenő tárgy egy darabig üldözte őket, egy idő után feladta…..viszont a halálra rémült szemtanúk hazáig meg sem álltak.

Billy Buchanan tanácsos a helyi lapban egy felhívást tett közzé, melyben arra kérte a lakosságot, hogy jelentkezzenek amennyiben valami szokatlan jelenséget tapasztalnak. Nem sokáig váratott magára a válasz. Az eredmény megdöbbentő volt! Több száz ember jelezte, hogy azonosítatlan repülő tárgyakat látott, a telefonok pedig a nap minden órájában  folyamatosan csörögtek.

Billy Buchanan és Malcolm Robinson 1993 februárjában egy nyilvános ülést szerveztek a Norwood hotelben szemtanúk részére. Igencsak meglepődtek – mivel nem számítottak 50 embernél többre – amikor olyan 400-an jelentek meg meg a helyszínen. Sokan már be sem fértek a terembe.

Rengetegen osztották meg saját történetüket, de azt is elismerték, hogy idáig nem igazán kívántak előhozakodni élményeikkel, hiszen könnyen nevetségessé válhattak volna a többi városlakó szemében. Ne feledjük, hogy Bonnybridge lakossága ekkortájt mindössze csak 6000 fő volt.

Minek köszönheti vajon Bonnybridge ezt a sok rejtélyes esetet?

Sok teória létezik arra, hogy vajon mitől oly vonzó Bonnybridge és környéke az idegen látogatók számára.

Ron Halliday például úgy véli a környéken feltehetően egy dimenzió kapu található, mely két párhuzamos világ között segítheti az átjutást, illetve a kietlen táj is megfelelő a leszállásokhoz. (Halliday egyébként  egy megmagyarázatlan jelenségeket vizsgáló skóciai kutatóközpont igazgatója.)

Nyaranta több ezer lelkes turista, érdeklődő érkezik ide, abban a reményben, hogy a sok-sok észlelésből talán nekik is sikerül egyet elcsípni, esetleg megörökíteni.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend