Babiloni asztrológia, avagy a jövő kifürkészése hátborzongató pontossággal

A babilóniaiak egy gyermek születésekor a csillagokból olvastak, ugyanis a Nap, a Hold és a csillagok elhelyezkedéséből meg tudták jósolni a jövőjét. A születés pillanatában azonban nemcsak a csillagok állása volt fontos, hanem az időjárás is.

A babilóniaiak matematikai számításokat használtak a sors olvasásához. Az Uruk-nál feltárt agyagtáblák bizonyítják, hogy minden asztrológiai megfigyelés és értelmezés kidolgozott matematikai számítások alapján készült el.

A babilóniai asztrológusok papok voltak, akik templomokból, figyelték meg az égboltot. A legfontosabb döntések az alapján történtek meg, hogy mit olvastak ki a csillagok állásából.

Szerintük az égbolt három részre osztható, és mindegyikhez egy-egy istenség tartozik. A csillagok egy vonalon vagy meridián mentén vannak felsorakoztatva, amely biztosítja a kapcsolatot közöttük és a Föld között.   Számukra egy hónap kezdete az újhold megjelenésével esett egybe. A Nap-, a Hold- és a Sarkcsillag létfontosságú volt az asztrológiai számításokban.

A szellemi fejlődést úgy fogták fel, mint egy spirált, melyen a 12 állatöv helyezkedik el, és mindannyiunknak le kell születni a 12 állatöv jegyeibe, a 12 életünk során.

A Kos a születést jelképezi. A Bika, a környezethez való alkalmazkodást, az Ikrek a gondolkodást, míg a Rák az érzelmességet. Az akarat az Oroszlánnal kezdődik, míg az elemzés és részletezés a Szűz jegyével.

A Mérleg kiválasztja, mi a legjobb, a Skorpió állatöv alatt pedig az emberben tudatosul az okkultizmus létezése.   A Nyilas alatt az ember tisztába kerül saját energiáival és a közösség erkölcseivel. A Bak kiemeli az évek értékét és azok felhalmozott tudását, a Vízöntő reálisabbá tesz, míg a Halak megismertet minket a spirituális erővel.

A tűzjegyek

A Kos jelképezi a bizalmat, a bátorságot, a határozottságot, és összeillik az Oroszlánnal, akin a saját és mások társadalmilag irányított képességével rendelkezik. E kettő mellett van a Nyilas, aki tudja, hogy egy bizonyos szinttől kezdve a küzdelem feleslegessé válik. E három jegy a tűz jegyei.

A földjegyek

A földet a Bika képviseli, aki a stabilitás megtestesítője, és aki legyőzi az élvezetet, a szenvedélyt és az anyagi érdekeket. A Bika mellett áll a Szűz, a sajátos törekvéseivel, elemzéseivel és részletezéseivel. A Bak egészíti ki a triót belső békéjével és aszketikus gyakorlataival.

A levegő jegyek

A levegőt az Ikrek képviseli, mely jegy a tudás megtestesítője, és aki legyőzi a tudatlanságot. Mellette áll a Mérleg, mely az egyensúlyt és a bölcsességet képviseli. Őt a Vízöntő egészíti ki, sajátos intuíciójával, szabadságszellemével, kinyilatkoztatásával.

A vízjegyek

A vizet a Rák képviseli, mely a ragaszkodás jelképe, és legyőzi a félelmet. A Skorpió az, aki megérti, hogyan lehet irányítás alatt tartani az ösztöneinket, a létünk feltételeit. A Halak egészíti ki a triót az ő határtalan hitével és telepatikus felfogásával.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend