Az UFO-rajongók Mekkájává tennék Japán egyik városát

Egy korábbi UFO-eset segítségével szeretnék turisztikai szempontból vonzóvá tenni a Fudzsi hegy lábánál fekvő Jamanasi prefektúra székhelyét, Kófut.

Jövőre lesz az 50. évfordulója annak az UFO-incidensnek, amelyben két általános iskolás gyerek azt állította, hogy ismeretlen repülő tárgyakkal és földönkívüliekkel találkoztak.

Az állítólagos incidens 1975. február 23-án történt Kófuban. Két fiú egy szőlőskert közelében játszott, amikor este fél hét körül két narancssárga fényű azonosítatlan repülő tárgyat vettek észre.

Elmondásuk szerint az objektumok klasszikus csészealj formájúak voltak. Ezután egy nagyjából 120-130 centiméter magas, nagy fejű, hosszú fülű és három agyarral rendelkező lény ereszkedett le a magasból. Leírásuk szerint a különös teremtménynek barna volt az arca, de hiányoztak a szemei és az orra is.

A szemtanúk leírása alapján készült illusztráció az esetről

A fiúk elmenekültek a helyszínről, majd értesítették a családjukat. Mikor többedmagukkal visszatértek, az UFO-k fényei pulzálni kezdtek, majd nagy sebességgel elrepültek. A srácok családtagjai és más helyi lakosok hasonló leírásokat adtak a látottakról.

A kófui UFO-eset két szemtanúja

Februárban, az eset 49. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen, Katsuhiro Yamahata korábbi szemtanú úgy fogalmazott, nagyon megrémítette, amit aznap látott barátjával.

Kiichi Tokutake rádiós személyiség egyike azoknak a rendezvényszervezőknek akik lelkesen készülnek a jubileum megünneplésére, és bízik benne, hogy szeretett városa hamarosan az UFO-hívők zarándokelyévé válik.

„Szeretném Kófut az UFO-rajongók Mekkájává tenni” – mondta.

Tokutake lelkesedése csak fokozódott, amikor egy meghívott vendége arról beszélt műsorában, hogy a kófui UFO-eset már a tengerentúli rajongók figyelmét is felkeltette.

Az országban gyakran hivatkoznak úgy a kófui történésekre, mint Japán „három nagy UFO-esetének” egyikére.

A másik két UFO-észlelést 1972-ben és 1974-ben jelentették Kócsi és Hokkaidó prefektúrákból, de Japán más régióiban, Isikavában és Fukusimában is gyakoriak az ilyen jellegű megfigyelések.

forrás

Japán

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend