Az Örömhozók olyan spirituális entitások, akiknek az a feladatuk, hogy életben tartsák gyermeki énünket

Ők az univerzum spirituális gyermeki entitásai, és az a feladatuk, hogy életben tartsák a te belső gyermeked.

Néha olyan gyerekek, akik földi életet éltek, majd nagyon fiatalon átléptek a túloldalra, de még gyakrabban fordul elő, hogy soha nem léteztek emberi formában.

Ahogyan az várható, magas, könnyed és örömteli rezgésűek, és azért dolgoznak, hogy ne vegyük túl komolyan magunkat és az emberi drámát. 

Az örömhozók akkor bukkannak fel, amikor a legkevésbé számítunk rájuk: általában amikor az egónk annyira el van kábulva az önelégült szenvedéstől, hogy elvesztettük minden kilátásunkat, és elszigetelődtünk a megszokott támogató rendszerünktől.

Ez nem azt jelenti, hogy minden fájdalmunkat önmagunk okoztuk. Rengetegszer előfordul, hogy elsöprő kihívásokkal és szívszorító veszteségekkel kell szembenéznünk, ilyenkor angyalaink és gyógyítóink összefognak, hogy átsegítsenek minket rajtuk.

Ezek a bájos szellemi lények azonban még ilyenkor is megjelennek, hogy enyhítsék fájdalmunkat, vicces bohóckodásukkal eltereljék a figyelmünket bánatunkról, és emlékeztessenek minket arra, hogy egy pillanatra ki kell szakadni és levegőt kell venni.

Egy kis humor és játékosság sokat segíthet abban, hogy átjussunk a bánat, a gyász, a frusztráció és minden más negatív érzelem és tapasztalat túloldalára. De az örömhozók leggyakrabban akkor hajlamosak megjelenni, amikor az egónk felülkerekedik rajtunk, és ki vagyunk borulva, például amikor túl sokat dolgozunk, túl sokat adunk, és elveszítjük az egyensúlyt.

Az örömhozók képesek legyőzni a munkamániát, és remek ellenszerek erre a csúnya függőségre. Amikor megjelennek és megzavarnak minket, a megszokott reakció általában az ingerültség.

Kedvenc módszerük, hogy beküldik hozzánk a gyerekeinket, akik csak beszélgetni, játszani és nevetgélni akarnak. Ez néha működik, de ha elküldjük őket, vagy nincsenek gyerekeink, az örömhozók aktiválják a B tervet, és a háziállatainkat használják arra, hogy rávegyenek minket a szünetre. 

2017-ben egy professzor épp élő interjút adott a BBC-nek, amikor hirtelen berontott a két kisgyermeke, majd végül a kétségbeesett felesége, aki megpróbálta őket kitessékelni – mindezt adás közben. Annyira vicces volt, hogy a videó vírusként kezdett terjedni, és az egész világot megnevettette. Ez kétségtelenül az örömhozók bohóckodása volt, akik remekül szórakoztak rajta.

Az elismert spirituális tanító és a New York Times bestsellerszerzője, Sonia Choquette barátnője örömhozókkal kapcsolatos történetét osztotta meg olvasóival egyik könyvében:

„Julia barátnőm mesélte, hogy amikor túlságosan beletemetkezik a munkába, és annyira elmerül benne, hogy elveszti a humorérzékét, akkor a westie-je, Charlotte odaviszi neki a dobálós plüssét, és ragaszkodik egy kis játékhoz.”

Szőrös barátaink sokszor az örömhozók küldöttei. Te is észrevetted már, hogy sok öntelt hollywoodi sztár, akiket maga alá temet a hírnevük súlya, milyen jópofa kis kutyákat cipel magával?

Csivavák, máltai selyemkutyusok és hasonlók – az ő küldetésük, hogy levegyék ezekről a színészekről az egójuk terhét. Ha nincsenek háziállataid, az örömhozók más eszközökhöz folyamodnak, hogy megragadják a figyelmed.

Lehet, hogy becsengetnek és elszaladnak, villogtatják a lámpáikat, vagy felemelik a hangerőt a hangszóróidon. Ezek a cselekedetek gyakran inkább csak felbosszantanak minket. De az örömhozók könyörtelenek, és minél jobban ellenállsz, annál jobban fognak incselkedni veled.

Felidegesítheted magad, és megpróbálhatod őket és imádnivaló segítőiket melegebb éghajlatra küldeni, de hálátlannak fogod érezni magad, ha így teszel. Azért jelentek meg, hogy felszabadítsák az egódat, nem pedig azért, hogy harcoljanak érte.

Ha egyszerűen feladod a harcot, és velük együtt nevetsz, visszanyerheted az egyensúlyt, és kijutsz a sarokból, amibe saját magadat szorítottad. Spontán és játékos tréfamesterekként az örömhozók különösen szeretik a meglepetés erejét.

Az örömhozóknak egyetlen céljuk van: segíteni, hogy túllépjünk önmagunkon, és emlékezzünk arra, milyen szép is az élet. Különösen a csecsemőkhöz és a kisgyerekekhez kapcsolódnak, őrült bohóckodással szórakoztatják őket, amit a gyerekek gyakran utánoznak.

Ha valaha hallottál már csecsemőt a gyerekszobában egyedül nevetni és szórakozni, biztos lehetsz benne, hogy a szoba tele volt örömhozókkal.

A nevetés, különösen a hangos, mámorító fajta, az örömhozók névjegye. Ha egyszerre sokkal szeretnél találkozni, látogass el olyan helyekre, amelyek vonzzák a gyerekeket és a háziállatokat. De ne feledd, hogy az örömhozók nem csak a gyerekekre és az állatokra koncentrálnak.

Segítenek felvidítani a túlságosan komoly felnőtteket is, enyhítik a rendkívüli stresszt, különösen az olyan összejöveteleken, ahol a fájdalom és a bánat gyakran elviselhetetlen. Ezért virrasztásokon és temetéseken is találkozhatsz velük.

Nagy csínytevőkként az örömhozók egyik kedvenc tréfája, hogy elrejtenek dolgokat, gyakran a szemünk előtt. Előfordult már, hogy kifelé menet elfelejtetted a kocsikulcsod, vagy közvetlenül a beszállás előtt megfeledkeztél az útleveledről, esetleg a jegyeidről a színházba menet? Végül őrült keresés után a zsebed mélyén találtad meg őket, vagy akár az is lehet, hogy végig a kezedben szorongattad.

Ez az örömhozók műve, amellyel azt üzenik, hogy vegyél egy nagy levegőt, lazíts, légy jelen a pillanatban, és ismerd fel, hogy minden rendben lesz. Nem rosszindulatúak vagy gonoszak; csak szórakoznak veled, hogy felvidítsanak. 

Emellett szeretik elrejteni az ékszereket, cipőket, pénztárcákat, könyvtári könyveket, fürdőruhákat és mobiltelefonokat is, vagy a jelentést, amin dolgoztál – bármit, ami kizökkenthet a robotpilóta üzemmódból, és segíthet visszatérni a testedbe és az életbe.

Ha elég jól fülelsz, hallhatod, ahogy kuncognak, miközben figyelik, hogy az elveszett dolgaidat keresve úgy rohangálsz, mint egy levágott fejű csirke.

Stresszt és időt spórolsz magadnak azzal, ha egyszerűen tudomásul veszed az örömhozókat, és te is nevetsz a tréfán. Csak mondd azt: „Oké, értem. Lazábbnak kell lennem. Köszönöm, hogy emlékeztetsz rá.”

Ha így teszel, a hiányzó tárgy varázsütésre újra előkerül. Örök gyermekek lévén az örömhozók szeretnek bújócskázni az előfutáraiddal. Ők elrejtik a dolgokat; az előfutáraid pedig megtalálják őket. Csak élvezd a játékot.

Amellett, hogy megakadályozzák, hogy túl komolyan vedd az életet, összekötnek téged azzal, ami boldoggá tesz. Elvonszolnak egy művészeti, játék- vagy zeneboltba, egy tánc- vagy színjátszóórára, egy dobszakkörre, esetleg egy utazási irodába a régóta halogatott utazás miatt. 

Az örömhozók azok a hangok a fejedben, amelyek azt mondják, hogy nem baj, ha apró figyelmességekkel jutalmazod magaddal, például egy olyan szombattal, amikor a gyerekeiddel játszol – vagy úgy játszol, mintha gyerek lennél –, a barátiddal töltöd az időt egy kávé mellett, vagy előveszel egy társasjátékot a családdal ahelyett, hogy csendben bámulnátok a tévét.

Emlékeztetnek arra, hogy menj el biciklizni, vegyél részt azon a gyöngyfűző tanfolyamon, lazíts és olvass egy jó könyvet, bűntudat nélkül. Kezdd el megbecsülni a körülötted lévő örömhozókat. Tárd ki előttük a szemed, a füled és a szíved. Lépj túl magadon, és szállj bele a szellemi énedbe”, azáltal, hogy nem arra figyelsz, hogy éppen mi a rossz, ahogy azt az egód diktálja, hanem arra, hogy mi a jó, ahogyan azt a lelked mutatja. 

Tápláld a belső gyermeked kreatív, örömteli élvezetekkel, és ezek a vezetők azonnal táncra perdülnek. Szívesen segítenek ebben azzal, hogy ajándékokat adnak neked, például egy váratlan virágcsokrot a párodtól, vagy egy spontán meghívást a testvéredtől, hogy együtt nézzetek meg egy színdarabot. Megajándékozhatnak egy desszerttel abban az étteremben, ahol épp vacsorázol, vagy váratlanul jobb jegyet kaphatsz egy repülőútra.

Mindennap idézd meg az örömhozókat. Adj nekik neveket. Becsüld meg a bohóckodásukat. Kérj tőlük ajándékokat és segítséget, hogy észrevedd az élet humorát. Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen ajándékot szeretnél kapni, akkor egyszerűen mondj annyit: „Lepjetek meg.” És meg is fognak.

Segíts nekik, hogy segíthessenek neked, és ne felejtsd el, hogy semmi sem éri meg azt, hogy elveszítsd a humorérzéked, amit fejleszthetsz vicces filmekkel, videókkal és rajzfilmekkel.

Az örömhozók arra emlékeztetnek, hogy élvezd az utazást, és tudd, hogy végül mindig minden rendben lesz.

Az örömhozók a következőkben segíthetnek: 

 • Visszanyerni a humorérzéked 

• Átjutni a fájdalmas időszakokon 

• Új perspektívát kialakítani 

• Nevetni önmagadon

spiritualitás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend