Az idő gyorsulása a Schumann rezonanciák függvényében

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Ezotéria

A Schumann rezonanciát a Föld természetes frekvenciájának vagy a Föld pulzusának is nevezik, értékét az az idő adja, ami alatt az elektromágneses sugárzás a gömb alakú kéreg belső felületén egy teljes fordulatot tesz meg.  Bolygónkon ez az érték mindenütt 7,8 Hz volt, viszont mostanában emelkedik.

A bolygónkat körbeölelő elektromos mezőt, azaz a Föld felszíne és az ionoszféra által határolt gömbréteg elektromágneses sajátfrekvenciáit leírójáról Schumann-rezonanciának nevezzük. A jelenségkör természetes eszközként szolgál globális változások, időjárási folyamatok, zivartevékenységek vizsgálatára.

Schumann-rezonancia

Ezoterikus körökben a Föld pulzusaként emlegetjük és hallhatunk olyan információkat, ami szerint ez az érték, ami több ezer éven keresztül 7,8 Hz (másodpercenként közel nyolc ütés) volt, emelkedni kezdett. 1980 óta az érték lassan emelkedik és jelenleg már több mint 12 másodpercenként. Ez kevesebb, mint 16 órának felel meg naponta, a korábbi 24 helyett, és tovább csökken.

Ezért tűnik úgy, hogy olyan gyorsan telik az idő. A kevesebb óraszám és a rezgések nagyobb száma miatt a szervezetünk túl érzékennyé válik, allergia, fejfájás, influenza sújt bennünket.

Az emberi szervezet rezonanciája

Schumann azt állította, hogy minden élő szervezetnek szüksége van erre a mágneses térre a sejtek optimális működéséhez. Különösen az emberi szervezet reagál nagyon érzékenyen arra, ha megszakad a kapcsolat ezzel a mágneses térrel. E kapcsolat megszakadása leginkább technikai hatásoknak, a légszennyezettségnek, a gépek által keltett elektroszmognak köszönhető.  Az autók vagy a vasbeton épületek szintén akadályozzák a szabad áramlást.

Idegrendszerünk elektromos ingerek révén működik, ezáltal képes egész szervezetünket irányítani. Minden egyes sejtünk egy elektromos egységként képzelhető el, amely energiát ad le és vesz fel. Az emberi biológiai frekvencia, az agy által kibocsátott hullámok rezgésszintje, azonos spektrumban mozog a Föld frekvenciájával.

Ez az energia tehát szükséges a biológiai funkciók működéséhez, a szervi és sejtszintű fiziológiás folyamatokhoz, befolyásolja a DNS aktivitást, az idegrendszeri, neurológiai és mentális folyamatokat, és tulajdonképpen minden egyes sejtünk működését. A NASA megfigyelései is igazolták azt a tényt, hogy az űrállomásokon, ahol a Föld elektromágneses hatása nem érvényesül, az emberek szervezetének belső egyensúlya felborul.

Időjárás változás, frontátvonulás

Mindannyian tapasztaljuk, hogy a szervezetünk működése, közérzetünk és hangulatunk függ az időjárástól, a frontátvonulástól. Ezekért a változásokért elsősorban a légköri elektromosság a felelős. Vihar előtt az elektromos tér gyorsan változik, és ennek olyan élettani és mentális hatásai vannak, mint például a fejfájás, nyugtalanság, izgatottság.

Az elektromágneses tér változásai különösen erősen hatnak az agyra és az idegrendszerre. A növények és állatok viselkedése is gyakran megváltozik a vihar előtt. Ez is azt mutatja, hogy szoros, elválaszthatatlan kapcsolatban és kölcsönhatásban vagyunk az elektromos légkörrel, s természetes energiamezőnk létfontosságú, mentális, fizikai, vagy érzelmi működésünk szempontjából.

Egyre többen panaszkodnak gyakori fáradtságra, kimerültségre, alacsony energiaszintre, idegességre, stresszes állapotokra, az egyensúly hiányára. A modern életstílus tele van stresszel és negatív környezeti hatásokkal melyek tartósan gyengítik a természetes emberi energiamezőt. Ehhez hozzájárul a gyenge tápanyagbevitel, valamint a minimális mennyiségű élő, nyers étel fogyasztása, ami energiamezőnket erősíthetné.

Gyógyítás és az agyhullámok

Az emberi agy elektromos áramainak EEG-vel történő mérései megállapították, hogy agyunk 1-20 Hz közötti elektromágneses hullámokat termel. Az orvostudomány ezt a spektrumot négy főbb tartományra osztja.

  • A delta-hullámok (1-3 Hz) az álom nélküli mélyalvásban és a komatózus állapotokban jellemzőek.
  • A théta-hullámok (4-7 Hz) azokra az alvási fázisokra jellemzőek, amikor álmodunk.
  • Az alfa-hullámok (8-12 Hz) a nyugalmas ébrenléti állapotokban lépnek fel (pl. meditáció során, röviddel az elalvás előtt, illetve közvetlenül az ébredés után).
  • A béta-hullámok (13-20 Hz) a normális ébrenléti állapotra jellemzőek.
  • A Schumann-frekvencia (7,8 Hz) az agy alfa és théta-állapotának határán helyezkedik el. Ez az agyfrekvencia jellemző a legtöbb emlősállatra is.

Dr. Robert Beck atomfizikus a világ különböző tájain mérte a természetgyógyászok, hittel gyógyítók, médiumok agyhullámainak frekvenciáját. Megállapította, hogy a gyógyítás pillanatában a gyógyító módszertől függetlenül minden természetgyógyásznál az agyhullámok azonosak, éspedig alfa-szintűek.

Arra a következtetésre jutott, hogy a gyógyítók agyhullámai a gyógyítás pillanatában szinkronba kerülnek a Schumann-hullámokkal, mind a rezgések, mind pedig a fázisok terén. Ez annyit jelent, hogy az agyhullámok ugyanazon a frekvencián és ugyanazokban az időpillanatokban lüktetnek, mint a Föld Schumann-hullámai.

Dr. John Zimmerman, a renói Bio-elektromágneses Intézet (Nevada) alapítója és elnöke mélyrehatóan tanulmányozta a mezők egyesítését, valamint a gyógyítók tapasztalatait. Megállapította, hogy a gyógyítók voltaképpen rácsatlakoznak a Föld energetikai mezejére.

Rájött, hogy ha a gyógyító ilyen kapcsolatot teremt a Schumann-hullámokkal, akkor agyának jobb és bal féltekéje egyensúlyi állapotba, alfa-szintre kerül. Amikor a gyógyító energetikai kapcsolatba lép a beteggel, annak agyhullámai is alfa-szintre jutnak, szinkronizálódnak a gyógyítóéval.

A páciens tehát a gyógyító közvetítésével „rácsatlakozik” a Schumann-hullámokra, és lehetősége nyílik arra, hogy ebből az óriási energiaforrásból energiát nyerjen.

A gyógyítók tehát tevékenységük során tulajdonképpen képesek energiát nyerni a Föld mágneses mezejéből. Ez a folyamat a mezők egyesítése. És vajon erre mi is képesek lennénk, ha időt szánnánk a meditációra és tudatosságunk fejlesztésére?

forrás: eljunktudatosan.hu

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend