Az idegenek és a visszatérő lelkek

3.1KShares

A nyugati világban a sürgős orvosi beavatkozáskor fellépő testen kívüli érzékelések természetesen a halálhoz kapcsolódnak, és az ezt tapasztaló személyek ezt gyakran összekapcsolják a lélek következő életbeni sorsával.

Indiában ezeket az élményeket a lélekvándorlás folyamatával társítják, ahol a lélek, amely a finomtestben lakozik, a halál időpontjában egy új helyzetbe kerül. Ha figyelembe vesszük az összes párhuzamot, amely a testen kívüli érzékelések és eltérítések között fennáll, lehetséges-e az, hogy bizonyos idegen lényeknek közük van a lélek vándorlásához?

Whitley Strieber szerint, látogatói elmesélték neki, hogy ők visszatérő lelkek. Striebert a látogatóival kapcsolatos élmény az alábbi általános gondolatra inspirálta:

“Lehetséges-e az, hogy a lélek nemcsak, hogy valódi, de a lelkek vándorlása vagy áramlása élet és halál között olyan folyamat, amelyet a tudat irányít, és a művészi érzék és a technológia támogat?”

Ez az elgondolás teljes mértékben védikus, és következésképpen cselekedeteinket olyan lények figyelik és értékelik, akik majd a halál utáni sorsunkat irányítják. A modern állásfoglalások értékelésekor Strieber megjegyezte:

“Mivel azzal áltatjuk magunkat, hogy figyelmen kívül hagyjuk a lélek realitását, úgy képzeljük, hogy minden, amit csinálunk, egyfajta titok.” Strieber megkérdezte: “Ki figyel minket?”

Az alábbi történet jelzi valamennyire, hogy, hogy Strieber hogyan jutott el e gondolatokig. Elmesélte, hogy a látogatói láthatatlanul beszéltek hozzá, és többször is figyelmeztették, hogy ne egyen édességet! Pár héttel e figyelmeztetések után megkérdezte, hogy miért ne ehetne édességet, és ők azt válaszolták:

“Majd megmutatjuk.”

Hat nappal később, egy ismerősén keresztül, Strieber megtudta, hogy Ausztráliában egy nő cukorbetegségben haldoklik. Előző este a nő látott hét kis “kínai gombához” hasonlító embert, akik megjelentek nála és leszálltak a mennyezetről. A kis lények fölemelték a beteg nőt a plafonig, de amikor ellenállt, visszatették a földre.

Ezután olyan víziója volt, hogy egy parkban ül, felölt egy kék köntöst, és figyeli a naplementét, miközben erős szél fúj. E jelek mind a halál szimbólumai. Élményei után a nő hamar meghalt. Striebernek azt is elmondták, hogy a nő nagyon konzervatív volt, és feltehetően nem foglalkozott olyan témákkal, mint UFO-k vagy humanoid látogatók.

Strieber ezt a meglepő történetet Ausztráliából hallotta, festői válaszként arra a kérdésére, hogy miért ne ehetne édességet. A szóban forgó történetben szintén hasonló látogatói voltak. Itt is szóba került a cukorbetegség, amely a test cukorlebontásának rendellenessége. Végül, miután Strieber föltette magának a kérdést, a válasz a világ másik feléről, egy ismeretlen személytől származott.

Mivel a nő találkozása a lényekkel halálának egy szimbolikus közlése, Striebernek az ötlött az eszébe, hogy látogatóinak van valami közük ahhoz, hogy mi történik az emberekkel a haláluk után.

Nehéz kimutatni a hasonlóságot Strieber látogatói és a védikus Yamaduták között. A két csoport között vannak különbségek, amelyek a két csoport eltérő szerepét jelzik, és hasonlóságok, melyek szerint a két csoport szorosan összefügg egymással.

Például az egyik különbség az, hogy a Yamaduták a megszokott módon finom szinten cselekednek, míg Strieber szerint, amikor egyszer elrabolták őt, képes volt magával vinni a macskáját, ez pedig azt bizonyítja, hogy ez az út fizikai szinten történt.

Mindemellett vannak hasonlóságok is. Például a Yamaduták furcsán és félelmetesen néznek ki, erősen negatív hangulatot hordoznak, láthatatlanul tudnak utazni, át tudnak menni a falon, és képesek testen kívüli érzékelést kiváltani emberekben.

Hasonlókat mondhatunk azon lényekről, akik többször elrabolták Betty Andreassont, de az egyik esetben sem volt más komplikáció. Például, az egyik elrablás során a nő egy klasszikus misztikus élményt élt át, majd később fehér köpenyes lényeket látott, akik a nyugati misztikus halálközeli élményekben szereplő lényekhez hasonlítottak.

Hogy pontosan megértsük, hogy itt miről is van szó, több információra van szükségünk. Én azt gyanítom, hogy itt találhatunk egy-két utalást egy komplex univerzális szabályozórendszerre, amelyben többféle intelligens lény működik.

Felhasznált irodalom: Richard L. Thompson: Alien Identities

A földönkívüliek ajándéka – A rejtélyes magnéziumrúd

A földönkívüliek ajándéka – A rejtélyes magnéziumrúd

A Földön kívüli civilizációk létezésében kételkedők leggyakrabban hangoztatott érve, hogy semmiféle kézzelfogható bizonyíték nincs az emberiség birtokában, ami egyértelműen alátámasztaná,…

A titokzatos Korall kastély rejtélye

A titokzatos Korall kastély rejtélye

Máig rejtély, hogyan volt képes modern gépek nélkül Edward Leedskalnin egymaga megmozgatni a többtonnás,esetenként 2,5 méter hosszú koralltömböket. Egyes szemtanúk…

Titokzatos eltűnések

Titokzatos eltűnések

Minden civilizált országban évente több száz embernek vész nyoma. Többségük, persze, nem titokzatos fizikai jelenség következtében válik kámforrá, hanem nagyon…

Tiltott találmányok

Tiltott találmányok

Amikor valaki feltalál valamit, először is örül neki, ezt követően egy sor ellenőrző kísérletet végez, hogy megbizonyosodjon róla, valóban működik a…

A hipnotikus visszatérések a reinkarnáció megbízhatatlan bizonyítékai

A hipnotikus visszatérések a reinkarnáció megbízhatatlan bizonyítékai

Számos reinkarnációról szóló népszerű könyv hipnotikus visszatérésekre helyezi a fő hangsúlyt, ahol egyesek állítólag előző életükből vagy életeikből idéznek fel részleteket. Az…

A mágikus hetes

A mágikus hetes

A hetet hosszú idő óta mágikus számnak tekintik – a babilóniaiak hét bolygót ismertek, templomaiknak hét szintje volt, és hét…

error:
Share via
Copy link