Az elme parazitái és a „semmiből” jött szélsőséges hangulatváltozások

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Parapszichológia

Előfordult már veled, hogy látszólag ok nélkül kezdtél el dühöngeni, tárgyakat törni, esetleg hirtelen rossz kedved támadt, holott egy perccel azelőtt még hangosan kacarásztál? Egy alternatív elmélet szerint a hirtelen jött hangulatváltozásokat az „elme parazitái” is előidézhetik.

A hipotézis úgy tartja, ezek a szellemi entitások olyan pszichikai élősködők amelyek negatív érzelmekkel táplálkoznak, s miután emlékeink között rábukkannak valamilyen traumatikus élményre vagy negatív gondolatfoszlányra, azokat felerősítve, dühöt, félelmet vagy frusztrációt generálnak az alanyban.

Az elme paraziták a másodperc törtrésze alatt átvehetik az irányítást a test felett, melynek során a személy magatartása hirtelen radikálisan megváltozhat.

Agresszív viselkedés, megváltozott hangszín, karakteridegen szóhasználat, a „semmiből jövő” öngyilkos gondolatok. Ezek mind az élősködő jelenlétére utalhatnak.

Az elme parazitáiról már több kutató is beszámolt, köztük Robert Bruce is, aki a The Practical Psychic Self-Defense Handbook (A pszichés önvédelem kézikönyve) című könyvében kifejti, hogy elménk számtalan támadásnak van kitéve különféle láthatatlan szellemi forrásokból:

„A sötét szellemi entitások létének felismerése sokak számára jelentős nehézséget jelent, pedig ezek könnyen beteggé tehetnek vagy akár az őrületbe is kergethetnek minket.”

Colin Wilson a The Mind Parasites (Az elme parazitái) című könyv szerzője azt mondja:

„A laikusok időről időre megkérdezik tőlem, hogy valóban „látom-e” ezeket a pszichés parazitákat, és van-e valamilyen sajátos megjelenésük? Erre nemmel szoktam válaszolni, de talán jobban megérted miről beszélek, ha elképzeled a következő jelenetet:

„Mész az utcán, fáradt vagy és meleged van, a világon semmi nem akar összejönni. Ahogy mész át az úton, egy busz kis híján elgázol, úgy tűnik, az egész világ összeesküdött ellened. A megszokott biztonságérzeted hirtelen elillan, és minden ijesztően törékenynek és megbízhatatlannak tűnik körülötted. Nos, valahogy így érzi magát az, akihez elmeparaziták kapcsolódtak.”

„Régebben az ilyesmit sima rosszkedvnek vagy pesszimizmusnak véltem, de ma már tudom, hogy a racionális magyarázatok nem mindig helytállók.”

„Olyan világban élünk, ahol tapasztalataink egy része nem a fizikai síkon történik. Viszont a harmadik dimenzió fátyla többnyire meggátol bennünket abban, hogy olyan dolgokat is „lássunk” és „érezzünk”, melyeket egy magasabb tudati szinten könnyen észre vehetnénk.”

elmélet szellem

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend