Az Egyesült Királyságban minden ötödik ember gondolja úgy, hogy járt már szellem az otthonában

Egy friss közvélemény-kutatás szerint meglepően sok brit hiszi azt, hogy lakásaikban a szellemvilág képviselői is megfordulnak.

„Járt már szellem a házadban?” Elsőre valószínűleg azt gondolnád, hogy erre a kérdésre csupán 1-2 ember válaszolna igennel, az Egyesült Királyságban végzett legújabb felmérés azonban rácáfol erre.

Egy közelmúltban végzett közvélemény-kutatás során 2000 brit állampolgárnak tették fel többek között az előbbi kérdést, és meglepő módon minden ötödik ember állította azt, hogy őket is meglátogatták már a kísértetek.

A megkérdezettek csaknem 70%-a vallotta, hogy hisz a szellemekben, 40%-a pedig elismerte, hogy volt már paranormális jellegű tapasztalata. Ennek a 40%-nak a fele gondolta úgy, hogy a másvilági látogatók jószándékúak.

A felmérés eredményének földrajzi adataiból kiderül, hogy a szellemekben és más paranormális jelenségekben leginkább a londoniak hisznek: 75%-uk biztos abban, hogy szellemek járnak közöttünk. Ez az arány Edinburgh-ben már csak 47% volt.

A válaszadók 5%-a még az is elismerte, hogy költözésük hátterében, a lakásukban garázdálkodó szellemek álltak.

„Mindig is izgalmasnak gondoltam a természetfeletti dolgokba vetett hitet, és az is nagyon érdekes, hogy a britek közül mennyien hisznek az ilyen jelenségekben, illetve állítják, hogy saját tapasztalataik vannak” – mondta CJ Tudor, a Paramount+ új tévésorozatának, a The Burning Girlsnek a producere.

forrás

közvélemény-kutatás szellem

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend