Az angyalhaj-jelenség

699Shares

Az UFO-megjelenések helyén igen nagy gyakorisággal található egy furcsa anyag, az úgynevezett “angyalhaj”. Ez egy pókháló vékonyságú, könnyű, szürke szál. A jelentések szerint az elhaladó UFO-ról szállingózik alá, gyakran igen nagy területet lep be.

Az egyik fantasztikus UFO-észlelés, amelyben szerepelt az angyalhaj, 1952-ben, a franciaországi Orlonban történt, az akkoriban Európán végigsöprő UFO-hullámon belül.

Délután egy óra volt. Hatalmas tömeg bámulta az égen a nagy, henger alakú tárgyat. A tárgy hangtalanul repült, és harminc, párokban repülő kúpos korong vette körül. A megfigyelők elmondása szerint a páros korongok között elektromos ívek szikráztak. A henger fehéres színű füstöt eregetett a tetején, és nagy mennyiségű szürke, vékony szál szállingózott alá, belepve az épületeket és fákat. A szálak egy idő után “elolvadtak”, miután a földhöz értek.

A tárgyat észlelte a Mount-de-Marsani radarállomás. Tíz nappal később a szintén franciaországi Gaillacban egy hasonló szivar alakú tárgyat láttak lebegni a város fölött. 16 korong repült körülötte. Ez alkalommal is potyogott a furcsa szál.

A szemtanúknak viszketett tőle a bőre és a gyomruk is felfordult. Az azelőtt itt legelő állatok nem voltak hajlandók visszamenni a mezőre, amíg egy eső el nem mosta az anyag utolsó maradékát is.

A kutatók megpróbálták kielemezni az angyalhajat, hogy kiderítsék az összetételét. 1957 nyarán az Amerikai Hal- és Vadvédő Egyesület biológusa szemtanúja volt egy angyalhaj hullásnak, Florida partjától úgy 5 kilométerre. Ekkor UFO-t látott. A biológus először azt hitte, hogy a finom szálak egy “bizonyos fajta pók kikelésekor” kerülnek a levegőbe. Ez a pók hatalmas labdában vagy fészekben nő meg, aztán hálóján leereszkedik a földre.

Sikerült neki néhányat megfogni a szálból, de mikor nem talált rajtuk frissen kikelt pókokat, nagyon elcsodálkozott. Egy üvegbe eltett belőle egy keveset, hogy később majd megvizsgálja egy nagy teljesítményű mikroszkóp alatt.

“Mikor később kinyitottam az üveget az irodámban, nyoma sem volt a szálaknak”

– írta a Légköri Jelenségeket Vizsgáló Nemzeti Egyesületnek küldött jelentésében. A biológus gyanakodni kezdett, hogy talán nem is pókháló volt:

“Ez a jelenség érthetetlen számomra, még soha nem találkoztam hasonlóval.”

Aime Michel, francia UFO-szakértő szerint az angyalhajat az UFO propulziós rendszere termeli, bizonyos körülmények között. Szerinte az UFO körülötti levegő atomjai egy különös fajta műanyagot alkotnak, amely hosszú szálakká vagy huzalokká áll össze.

angyalhaj

“Ez egy furcsa, nem stabil atmoszferikus jég, amely a felsőbb légkör hideg levegőjében kristályosodik ki, de csak a repülő csészealj körülötti speciális feltételek között.”

Michel teóriája szerint ez az anyag annyira instabil, hogy a normális hőmérséklet depolimerizálja, atomjait felszabadítja eredeti gázállapotukra. Más szóval elolvad, elpárolog, úgy mint a jég, csak sokkal gyorsabban. Minden valószínűség szerint ezért tűnt el a floridai biológus mintája az üvegből.

Kizárólag újrahasznosított anyagokból épült a környezetbarát lakóház

Kizárólag újrahasznosított anyagokból épült a környezetbarát lakóház

Hogyan neveznél egy olyan lakást, amit egy tóra építettek, napelemmel működik és 98 százalékban újrahasznosított anyagokból áll? Mi csodálatosnak, de…

A Sion Rend titkai

A Sion Rend titkai

A Sion Rend története közel egy évezredet felölelő legenda. A zűrzavaros történetben szerepelnek francia nemesek, belga szerzetesek, frank királyok, a…

Híres emberek gondolatai a reinkarnációról

Híres emberek gondolatai a reinkarnációról

„Biztos vagyok abban, hogy valóban újra megszületünk és hogy az élet a halálból ered, s a halottak lelke tovább él.”…

Víz alatti vízesés – Mauritius természeti csodája

Víz alatti vízesés – Mauritius természeti csodája

Mauritius déli csücskén egészen különleges látványt nyújtó hely figyelhető meg, aminek igazi szépsége a levegőből fotózva tárul elénk. A képek…

3 összeesküvés-elmélet, amelyről bebizonyosodott, hogy van alapja

3 összeesküvés-elmélet, amelyről bebizonyosodott, hogy van alapja

A CIA valóban kísérletezett agykontrollal A CIA rossz hírnevének köszönhetően számos összeesküvés-elméletben szerepel, nem teljesen alaptalanul. Az 1970-es években nyilvánosságra…

A Halálfejes Rend

A Halálfejes Rend

A Halálfejes Rend (Order of Skull and Bones) egy szupertitkos testvériségi rend, mely – úgy tűnik – kizárólag a Yale Egyetemen…

error:
Share via
Copy link