Az Alcatraz vérfagyasztó kísértetei

661Shares

Az Alcatrazt, a San Francisco-öböl közepén fekvő sziklaszirtet egykoron a pelikánok szigetének nevezték.

Az itt élő indiánok úgy tartották, gonosz szellemek tanyája, ezért messzire elkerülték. Később szövetségi börtönt hoztak létre, amely nemcsak azzal járt, hogy rossz híre még szélesebb körben elterjedt, hanem azzal is, hogy kísértetek vertek tanyát a környéken.

Al Capone is itt lehelte ki a lelkét, és szelleme máig visszajár a fegyház falai közé. Kortársai közül többen követték példáját.

A kápolnában és a mosodában például George “Géppuska” Kelly tűnt fel, a Ma Baker egyik tagja, Alvin “Hátborzongató” Karpis pedig – függetlenül attól, hogy nem itt halt meg, hanem Spanyolországban követett el öngyilkosságot – képtelen elszakadni az egykori börtönpékségtől és a konyhától.

Még maga Mark Twain is saját bőrén érezte Alcatraz furcsa kisugárzását. Úgy jellemezte a börtönszigetet, hogy még a legmelegebb nyári hónapokban is sarki hideg árad belőle.

A valószínűleg magánzárkában meggyilkolt férfi félmeztelen szelleme a 14D cellában kísért. A halála után ide zárt rabtársa arról panaszkodott, hogy félelmetes, a sötétben zöld színnel világító szemekkel bámuló jelenés tört az életére.

Az őrök nem törődtek sirámaival, és csak akkor futott végig hátukon a hideg, amikor a kulcsra zárt magánzárkában rátaláltak az elítélt megfojtott holttestére. Nyakát erős ujjak végzetes szorításának nyomaként véraláfutások csíkozták.

Másnap megszámolták a rabokat, és kiderült, hogy eggyel többen voltak aznap jelen – lehetséges, hogy a közöttük megbúvó fantom is beállt a sorba?

Három, szökéssel próbálkozó, ám végül a börtönben elhunyt rab szelleme a C épület szolgálati folyosóján kísért, míg egy másik szellem a Michigan Avenue cellasoron jár-kel, és mereven rábámul arra, aki megpillantja. Felbukkanását bűzös gázok, földre zuhant tárgyak és sikolyok zaja kíséri.

A börtönigazgató lakásának romja szintén szellemek tanyája. A legenda úgy szól, hogy egy napon őrök csoportja kártyázott, amikor hátborzongató fantom tűnt elő a semmiből és osztotta szét közöttük a kártyalapokat. A halálra rémült őrök szerteszét szaladtak.

Az egyik legkülönösebb jelenségre az 1950-es években került sor. Az igazgató felesége 50-60, amerikai polgárruhás egyenruhát viselő katonát látott végigmasírozni a tengerparton. Az adminisztrátorok egyike szintén látta a századot, majd mindketten ágyúk dörrenését hallották. Egyikük sem tudta, hogy Alcatrazt erődként használták a polgárháború idején.

Mások azt állítják, a sűrű, gomolygó ködből a régen lerombolt világítótorony körvonalai bontakoztak ki előttük.

Arigo, a rozsdás késes szupersebész

Arigo, a rozsdás késes szupersebész

Mindössze egy rozsdás zsebkéssel műtötte a haldoklókat – és meggyógyította őket. Lehet, hogy ez az egyszerű származású brazil, aki számos…

Ayurveda – A létezés művészete

Ayurveda – A létezés művészete

Az Ayurveda India több mint ötezer éves hagyományos, természetes orvostudományi rendszere, amelyet látnokok és szent emberek (ríszik) hoztak létre és…

A finomított cukor káros hatásai

A finomított cukor káros hatásai

Az évszázadok folyamán több millió tonna cukor hajózott át az óceánon. Útját szükségszerűen néhány bizarr történet fémjelzi. Az 1793-ban feljegyzett eset egy…

A dulce-i bázis titkai

A dulce-i bázis titkai

1980 körül láttak napvilágot az első hírek arról, hogy a dzsikarilla apacs indián rezervátumban földalatti bázis van. Paul Bennewitz fizikus…

A CIA telepátiával is kísérletezett az 1970-es években

A CIA telepátiával is kísérletezett az 1970-es években

A közelmúltban a CIA több millió oldalnyi újraminősített iratot hozott nyilvánosságra. A fájlok közt akadnak igen érdekesek is, például azok,…

A szinkronicitás

A szinkronicitás

A szinkronicitás jelenségét Paul Kammerer osztrák biológus kutatta első ízben, szigorúan tudományos módszerekkel. A valamilyen üzenetet kifejező egybeeséseket tisztán objektív,…

error:
Share via
Copy link