Ayurveda – A létezés művészete

Az Ayurveda India több mint ötezer éves hagyományos, természetes orvostudományi rendszere, amelyet látnokok és szent emberek (ríszik) hoztak létre és természettudósokkal együtt megfigyelésekkel, kísérletekkel és meditációval fejlesztették évezredeken keresztül.

Egyfajta alternatív gyógyászatnak tekinthető. A részletesen kidolgozott eljárásokat az i.e 5. századtól kezdve jegyezték le szanszkrit nyelven.

Eredményeit a mai napig széles körben felhasználják Indiában és Délkelet-Ázsiában.

Az Ayurveda elsősorban a betegségmegelőzést hangsúlyozza, a szervezetet fiatalító eljárásokat illetve a test élettartamának meghosszabbítását.

Művelői úgy tartják, hogy a napi rendszerességgel végzett Ayurveda-gyakorlatok nemcsak a betegségek megelőzését szolgálják, hanem segítenek megérteni önmagunkat, a körülöttünk levő világot, gyakorlása harmóniát és egyensúlyt alakít ki környezetünkkel.

Az Ayurvedaegyfajta integrált megközelítését nyújtja a megbetegedések megelőzésének és kezelésének az életmód megváltoztatásával és természetes gyógymódok kialakításával.

Filozófiája azon alapul, hogy az elme (vagy tudat) és a test (vagy fizikai tömeg) nemcsak befolyásolják egymást, hanem megbonthatatlan egységet alkotnak.

Legújabb cikkek

Ezek is érdekelhetnek

Csodatévő energia – a hadó

Csodatévő energia – a hadó

A nagy vallási vezetők, mint Mózes, Jézus, Mohammed vagy Buddha – mind nagyon erős hadóval rendelkeztek. De nemcsak…

Amit érzékelünk, és amit nem

Amit érzékelünk, és amit nem

“Csak azt hiszem el, amit a saját szememmel látok” …”Energiák meg rezgések… hiszem, ha látom”… – ilyen és ehhez hasonló mondatokat hallhatunk…

Sztárkarma vagy csillagsors?

Sztárkarma vagy csillagsors?

Minden ember megismételhetetlen csoda. Vagy mégsem? Miért van az, hogy minden korban, minden kultúrában kialakulnak sztereotípiák, általános érvényűnek…

error:
Share via
Copy link