Amit az inga használatáról tudni kell

 Már Tacitus is tesz említést arról, hogy a jósok villás faág vagy hajszálon függő nehezék segítségével jósoltak.

Az ötvenes évek elején, amikor még legfeljebb álom volt a háromdimenziós ultrahang, és a születendő gyermekük nemét legfeljebb megszületése pillanatában tudhatták meg az asszonyok, a nagyanyám egy cérnaszálra kötött karikagyűrűvel szinte mindig pontosan meg tudta mondani, fiú lesz-e a kis jövevény, vagy kislány. Hozzá jártak a környék várandós asszonyai.

De őt kérték akkor is, ha elveszett egy kulcs, vagy valami fontosabb tárgy, mert a cérnaszálon függő karikagyűrűje azt is megtalálta. És persze a jövendőt is mindig pontosan megmutatta. Mi gyerekek tátott szájjal figyeltük, az asszonyok pedig próbálták ellesni a tudományát. Aki hitt magában, az erejében, annak sikerült is.

Kiknek “szólal meg”?

Mindenkinek, akiben van egy pici intuíció. Bár egyre többen foglalkoznak hivatásosan is ingajóslással, a legjobb mégis csak az, ha mindenki saját maga faggatja a cérnaszálon vagy vékony aranyláncon függő nehezéket. Mert az egyéni rezgésünkre, a belső energiánkra sokkal hamarabb ráhangolódik, és tényleg csak nekünk válaszol.

Milyen a jó inga?

Ma már az ezoterikus boltokban nagyon sokféle formájú és anyagú ingát lehet kapni. Van gömb és spirál, kúp alakú és sokszögletes. A súlya tetszőleges, de a gyakorlat azt mutatja, hogy legideálisabb a 14-35 gramm.

Az a lényeg, hogy a saját lendülete vigye, és ne “téríthesse el” se huzat, se a kérdező lélegzetvétele. Az anyaga ugyancsak nagyon sokféle lehet: az egyszerű mérőóntól a rézen át a különféle nemesfémekig vagy kristályokig bármi lehet.

Sőt, az utóbbi időben már készítenek rézzel kombinált faingát is, aminek a közepe üreges, hogy a megválaszolandó kérdést egy pici papírra felírva bele lehessen tenni magába az ingába. Az viszont tapasztalati tény, hogy az inga anyaga nem befolyásolja a választ.

Legfeljebb a gyors “találat” érdekében jó, ha hozzánk illő anyagot választunk. Ha nem saját magunk készítjük el az ingát, hanem készen vásároljuk, akkor hagyni kell, hogy a tudatalattink válassza ki a legmegfelelőbbet. Amelyik a tenyerünkbe simul, amelyik szinte felkínálkozik, hogy elvigyük.

A minél jobb összhang kedvéért érdemes volna olyan fémet és követ választani ingaként, ami harmonizál a kérdező születési csillagjegyével. Kos: rubin, tűzopál – vas Bika:rózsakvarc – réz Ikrek: karneol, borostyán – ón Rák: gyöngy, smaragd – ezüst Oroszlán: smaragd, gyémánt – arany Szűz:jáspis – fehér arany Mérleg: akvamarin – réz Skorpió: topáz, vörös korall – acél Nyilas: zöld ónix – cink Bak: fekete korall, türkiz – ólom Vízöntő: zafír – ólom, platina Halak: ametiszt – cink, ezüst

A függesztő szál lehet cérna, hajszál, arany- vagy ezüstlánc. Ha kész ingát vásárol, akkor kész zsineget kap hozzá, de mindenképpen a saját kezéhez, belső rezgéséhez kell igazítani, különben aligha kap jó választ. Az viszont alapszabály, hogy minél nehezebb az inga, annál hosszabb zsinórra van szükség.

A lényeg, hogy 30-35 centiméternél ne legyen hosszabb (és 10-12 centiméternél ne legyen rövidebb). A használaton kívüli ingát érdemes egy fekete bársony- vagy bőrzacskóban tartani két jóslás között. Használat előtt viszont érdemes legalább 10-20 percig a tenyérbe zárva tartani, hogy felvegye a test rezgését, átjárja az ingát is a kérdező energiája.

Hogyan válaszol az inga a kérdéseinkre?

Természetesen a mozogásával. És természetesen mindenkinek másképp. Aki először fordul hozzá, annak a fontos kérdések előtt érdemes néhány próbakérdéssel tisztázni, hogy melyik mozgás mit is jelent. Mert ez egyénenként változik. Van, akinek a jobbra körözés jelenti az igent, van, akinél az erős előre-hátra lengés. Hogy kinek mi, azt érdemes a kezdet kezdetén tisztázni.

A legegyszerűbben úgy lehet, hogy feltesszük a kérdést: mi az igen? Mi a Nem? (Sok esetben a Nemet ugyanaz a mozgás jelöli, mint azt, hogy “rossz a kérdés”. (Lásd a jeleket!…. kör, ellipszis, jobbra, ill. balra forgás, előre, hátra, illetve jobbra-balra kilengés, stb.) Nem kell tehát látnoki képességekkel rendelkeznie senkinek ahhoz, hogy bizonyos kérdésekre határozott választ kaphasson.

Elég, ha jól teszi fel a kérdést. Az ingajóslás legfontosabb kiindulópontja ugyanis az, hogy tudjunk jól kérdezni. A jó kérdés olyan, amire általában vagy igennel vagy nemmel lehet válaszolni. Fogja a zsinór végét a hüvelyk-, a mutató- és a középső ujja közé, a könyökét pedig támassza meg, hogy a karja ne mozdulhasson el.

Mindkét talpa legyen a padlón, soha ne tegye a lábát keresztbe ingázás közben. Lélegezzen nyugodtan, mélyen, közben lógassa az ingát a levegőben, esetleg egy mágikus négyzet, vagy kérdésekkel teleírt orákulum közepe fölé, várjon, amíg az inga teljesen mozdulatlanul lóg, ekkor koncentráljon a kérdésre, s közben figyelje meg, hogy merre mozdul a súly.

Fontos, hogy az inga magától mozduljon el, a belső rezgésünk hatására, ne erőltessük, ne befolyásoljuk. Ha nem értelmezhető a válasz, akkor nagy valószínűséggel nem az ingával van baj, talán nem is a kérdéssel, hanem a saját tudatalattinkkal.

Mikor nem válaszol az inga?

– ha rossz a kérdés, – ha lázas, fáradt, feszült a kérdező – ha nem hiszünk a válaszban – ha annyira erős a vágya, hogy azt látja a mozgásban, amit szeretne “hallani” – ha egy olyan ingát kérdezünk, ami nem a miénk, és a tulajdonosa gyakran használja, tehát fel van töltve az ő energiájával.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend