Amit az inga használatáról tudni kell

 Már Tacitus is tesz említést arról, hogy a jósok villás faág vagy hajszálon függő nehezék segítségével jósoltak.

Az ötvenes évek elején, amikor még legfeljebb álom volt a háromdimenziós ultrahang, és a születendő gyermekük nemét legfeljebb megszületése pillanatában tudhatták meg az asszonyok, a nagyanyám egy cérnaszálra kötött karikagyűrűvel szinte mindig pontosan meg tudta mondani, fiú lesz-e a kis jövevény, vagy kislány. Hozzá jártak a környék várandós asszonyai.

De őt kérték akkor is, ha elveszett egy kulcs, vagy valami fontosabb tárgy, mert a cérnaszálon függő karikagyűrűje azt is megtalálta. És persze a jövendőt is mindig pontosan megmutatta. Mi gyerekek tátott szájjal figyeltük, az asszonyok pedig próbálták ellesni a tudományát. Aki hitt magában, az erejében, annak sikerült is.

Kiknek “szólal meg”?

Mindenkinek, akiben van egy pici intuíció. Bár egyre többen foglalkoznak hivatásosan is ingajóslással, a legjobb mégis csak az, ha mindenki saját maga faggatja a cérnaszálon vagy vékony aranyláncon függő nehezéket. Mert az egyéni rezgésünkre, a belső energiánkra sokkal hamarabb ráhangolódik, és tényleg csak nekünk válaszol.

Milyen a jó inga?

Ma már az ezoterikus boltokban nagyon sokféle formájú és anyagú ingát lehet kapni. Van gömb és spirál, kúp alakú és sokszögletes. A súlya tetszőleges, de a gyakorlat azt mutatja, hogy legideálisabb a 14-35 gramm.

Az a lényeg, hogy a saját lendülete vigye, és ne “téríthesse el” se huzat, se a kérdező lélegzetvétele. Az anyaga ugyancsak nagyon sokféle lehet: az egyszerű mérőóntól a rézen át a különféle nemesfémekig vagy kristályokig bármi lehet.

Sőt, az utóbbi időben már készítenek rézzel kombinált faingát is, aminek a közepe üreges, hogy a megválaszolandó kérdést egy pici papírra felírva bele lehessen tenni magába az ingába. Az viszont tapasztalati tény, hogy az inga anyaga nem befolyásolja a választ.

Legfeljebb a gyors “találat” érdekében jó, ha hozzánk illő anyagot választunk. Ha nem saját magunk készítjük el az ingát, hanem készen vásároljuk, akkor hagyni kell, hogy a tudatalattink válassza ki a legmegfelelőbbet. Amelyik a tenyerünkbe simul, amelyik szinte felkínálkozik, hogy elvigyük.

A minél jobb összhang kedvéért érdemes volna olyan fémet és követ választani ingaként, ami harmonizál a kérdező születési csillagjegyével. Kos: rubin, tűzopál – vas Bika:rózsakvarc – réz Ikrek: karneol, borostyán – ón Rák: gyöngy, smaragd – ezüst Oroszlán: smaragd, gyémánt – arany Szűz:jáspis – fehér arany Mérleg: akvamarin – réz Skorpió: topáz, vörös korall – acél Nyilas: zöld ónix – cink Bak: fekete korall, türkiz – ólom Vízöntő: zafír – ólom, platina Halak: ametiszt – cink, ezüst

A függesztő szál lehet cérna, hajszál, arany- vagy ezüstlánc. Ha kész ingát vásárol, akkor kész zsineget kap hozzá, de mindenképpen a saját kezéhez, belső rezgéséhez kell igazítani, különben aligha kap jó választ. Az viszont alapszabály, hogy minél nehezebb az inga, annál hosszabb zsinórra van szükség.

A lényeg, hogy 30-35 centiméternél ne legyen hosszabb (és 10-12 centiméternél ne legyen rövidebb). A használaton kívüli ingát érdemes egy fekete bársony- vagy bőrzacskóban tartani két jóslás között. Használat előtt viszont érdemes legalább 10-20 percig a tenyérbe zárva tartani, hogy felvegye a test rezgését, átjárja az ingát is a kérdező energiája.

Hogyan válaszol az inga a kérdéseinkre?

Természetesen a mozogásával. És természetesen mindenkinek másképp. Aki először fordul hozzá, annak a fontos kérdések előtt érdemes néhány próbakérdéssel tisztázni, hogy melyik mozgás mit is jelent. Mert ez egyénenként változik. Van, akinek a jobbra körözés jelenti az igent, van, akinél az erős előre-hátra lengés. Hogy kinek mi, azt érdemes a kezdet kezdetén tisztázni.

A legegyszerűbben úgy lehet, hogy feltesszük a kérdést: mi az igen? Mi a Nem? (Sok esetben a Nemet ugyanaz a mozgás jelöli, mint azt, hogy “rossz a kérdés”. (Lásd a jeleket!…. kör, ellipszis, jobbra, ill. balra forgás, előre, hátra, illetve jobbra-balra kilengés, stb.) Nem kell tehát látnoki képességekkel rendelkeznie senkinek ahhoz, hogy bizonyos kérdésekre határozott választ kaphasson.

Elég, ha jól teszi fel a kérdést. Az ingajóslás legfontosabb kiindulópontja ugyanis az, hogy tudjunk jól kérdezni. A jó kérdés olyan, amire általában vagy igennel vagy nemmel lehet válaszolni. Fogja a zsinór végét a hüvelyk-, a mutató- és a középső ujja közé, a könyökét pedig támassza meg, hogy a karja ne mozdulhasson el.

Mindkét talpa legyen a padlón, soha ne tegye a lábát keresztbe ingázás közben. Lélegezzen nyugodtan, mélyen, közben lógassa az ingát a levegőben, esetleg egy mágikus négyzet, vagy kérdésekkel teleírt orákulum közepe fölé, várjon, amíg az inga teljesen mozdulatlanul lóg, ekkor koncentráljon a kérdésre, s közben figyelje meg, hogy merre mozdul a súly.

Fontos, hogy az inga magától mozduljon el, a belső rezgésünk hatására, ne erőltessük, ne befolyásoljuk. Ha nem értelmezhető a válasz, akkor nagy valószínűséggel nem az ingával van baj, talán nem is a kérdéssel, hanem a saját tudatalattinkkal.

Mikor nem válaszol az inga?

– ha rossz a kérdés, – ha lázas, fáradt, feszült a kérdező – ha nem hiszünk a válaszban – ha annyira erős a vágya, hogy azt látja a mozgásban, amit szeretne “hallani” – ha egy olyan ingát kérdezünk, ami nem a miénk, és a tulajdonosa gyakran használja, tehát fel van töltve az ő energiájával.

Legújabb cikkek

Ezek is érdekelhetnek

Az Árnyak Könyve

Az Árnyak Könyve

Margaret A. Murray kimutatta, hogy a középkori boszorkányság egy jól szervezett, titkos, őskori eredetű mágikus termékenységkultusz volt, amit csak…

Energetikai szörnyeteg, az egregor

Energetikai szörnyeteg, az egregor

Minden bizonnyal sokak számára ismerős az egregor fogalma. Görög eredetű szó, jelentése “figyelő”. Az anyagi világ jól érzékelhető.…

error:
Share via
Copy link