Alan Godfrey esete

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

UFO-k és földönkívüliek

Alan Godfrey történetét az egyik legismertebb angliai eltérítésként tartják számon. A helyszín Todmorden (West Yorkshire), az időpont 1980. november 28.

Az akkor 33 éves rendőrtisztnek már nem sok ideje volt hátra szolgálati idejéből. Hajnali negyed hatkor, épp egy elkóborolt tehéncsordát keresett, amikor egyszer csak egy ovális alakú tárggyal találta szembe magát, mely az út fölött lebegett, Godfrey kocsijától kb 30 méternyire.

A szemtanú elmondása szerint, amikor kapcsolatba akart lépni kollégáival a rendőrőrsön, hogy jelentse a szokatlan, leginkább bugócsigára hasonlító objektumot, minden rádiókapcsolata megszakadt, viszont jegyzetfüzetébe sikerült pár vázlatot készítenie.

Az UFO ekkor hirtelen köddé vált, és Godfrey jóval előrébb találta magát az úttesten. Kíváncsisága viszont nagyobb volt pillanatnyi félelménél, így visszament oda, ahol a tárgyat először látta. Megdöbbenve tapasztalta, hogy az esőtől nedves út azon része, mely fölött a hívatlan látogató lebegett, teljesen száraz maradt.

További furcsaság, hogy cipőjének talpa teljesen kettérepedt, amire nem talált magyarázatot, miként arra sem, hogy mi történt vele az elmúlt tizenöt percben…

Másnap bejelentést tett az üggyel kapcsolatban, s mivel az esetnek igen hamar híre ment, az UFO-kutatók hamar nekiláttak, hogy kiderítsék mi is történhetett valójában a rendőrrel.

Alan Godfrey UFO-esete

Természetesen ahogy az ilyenkor lenni szokott, sor került egy regressziós hipnózisra is, melyből egy tipikus eltérítési történet látszott körvonalazódni. Ezek szerint Godfrey-t az űrhajó fedélzetére vitték, ahol egy magas emberformájú lény fogadta akit Yosephnek hívtak. Körülötte nyolc kb 120 cm-es alak tevékenykedett, akiket robotoknak tartott.

Az egyik asztalra fektették, és Yoseph kérte, hogy ne féljen. Miután a vizsgálattal végeztek, Godfrey-nak hirtelen hányingere támadt a szobában terjengő szúrós szagtól.

Miközben mindenfelől villódzó fények vették körül, még hallotta a magasabb lény telepatikus üzenetét, miszerint már jó ideje szemmel tartják, és hamarosan visszatérnek.

Bár Alan Godfrey nem emlékezett a hipnózisban általa elmondottakra, kitartott az UFO fizikai valósága mellett. Ennek aztán meg is lett az „eredménye”, mivel elbocsátották állásából, mondván alkalmatlan a további rendőri szolgálatra.

eltérítések

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend