2137-ben és 2750-ben is járt az a férfi, aki szerint a Philadelphia-kísérlet legfőbb célja az időutazás volt

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Időutazás, Rejtélyek

Al Bielek haláláig kitartott azon kijelentése mellett, miszerint a jövő két különböző századában is járt, illetve résztvevője volt a legendás Philadelphia-kísérletnek.

Szenzációs tapasztalataival 1990-ben ismertette meg a közvéleményt.

Bielek azt állította, hogy 1943-ban részt vett az amerikai haditengerészet titkos projektjében, az úgynevezett Philadelphia-kísérletben. Megjegyezte, hogy a közhiedelemmel ellentétben annak valós célja nem a hajó láthatatlanná tétele volt, hanem az

időutazás!

Előadásából kiderült, hogy a jövő két különböző korszakába is sikerült eljutnia, ahol meglepő dolgokat tapasztalt.

Bielek életéről csak kevés dolog tudható biztosan. 1927-ben született, kiskorában „furcsa” gyerekként emlegették, akinek már kilenc hónapos koráról is élénk emlékei voltak.

Ekkor történt, hogy egy karácsonyi összejövetelen azt tapasztalta, hogy képes megérteni a körülötte lévő felnőttek beszédét.

Sok kortársához hasonlóan, 16 évesen ő is belépett az amerikai haditengerészetbe, hogy részt vállaljon a nácik elleni harcból.

Ebben az időben, (1943-ban) mint alacsony rangú tengerésztiszt szolgált a a Philaelphia-kísérlethez köthető romboló, az USS Eldridge fedélzetén.

Ugrás 2137-be

1943. augusztus 13-án, a Philadelphia-kísérlet során, Bielek és testvére, Duncan leugrottak a hajóról, hogy „elmeneküljenek egy furcsa fény elől”, majd 2137-ben kötöttek ki.

A már említett 1990-es felvételen erről így nyilatkozott:

„Amikor Duncan és én leugrottunk az Eldridge-ről, nem tudtuk, hogy pontosan mi folyik körülöttünk. Arra számítottunk, hogy a vízben kötünk ki, s onnan majd szépen kiúszunk a partra.”

„De nem így történt. Csak beleestünk valamibe, majd zuhantunk…és zuhantunk még egy jó darabig”.

Testvérével egy kórházi ágyban ébredtek, de nem emlékeztek arra, hogy hogyan kerültek oda.

Al Bielek

Az első jel, ami arra utalt, hogy valami nincs rendben, az a szoba falán lévő színes televízió (vagy monitor) volt. 1943-ban ez még elképzelhetetlen volt.

A kórházi személyzet közölte velük, hogy súlyos, sugárzás okozta égési sérüléseket szenvedtek, melyek a „mélyűri” sugárzás következményei.

A két testvér hamarosan arról is tudomást szerzett, hogy csak nagyon kevés város maradt fenn, a nemzeti határok és kormányok pedig megszűntek.

Ezután kértek egy világtérképet, hogy tájékozódhassanak a jelenlegi helyzetről, és elképedtek azon, hogy mennyit változott a világ az elmúlt két évszázadban.

„Kalifornia nagy része már víz alatt volt, egészen a San Andreas törésvonalig, és Los Angelesből, mint működő városból sem sok maradt”. – magyarázta Bielek.

A tengerszint emelkedésével számos amerikai nagyváros lett a múlté, köztük Chicago, New Orleans, San Diego vagy San Francisco.

illusztráció

A Nagy-tavak egyetlen hatalmas tóvá alakultak, a Mississippi pedig olyan széles lett, hogy még a legkeskenyebb pontján is elérte a 30 mérföldet.

A helyzet Európában sem volt rózsásabb. Anglia nagy része víz alá került, mellette csupán a Skót-felföld és Írország bizonyos részei maradtak meg.

A férfi egyik legmegrázóbb felismerése volt, amikor egy kórházi dolgozó közölte vele, hogy

a világ népessége mindössze 300 millió főre csökkent.

Az is kiderült, hogy a legtöbb kormány 2025-re összeomlott. A harmadik világháború milliók életét követelte, de még ennél is több áldozata volt a különféle természeti katasztrófáknak.

Az élet 2750-ben

Bielek elmondta, hogy egy nap a kórház területén sétálgatott, amikor még messzebbre került az időben, körülbelül 2750-be. Ekkorra a társadalom „drasztikusan megváltozott”.

A legtöbb hagyományos város eltűnt, helyükbe pedig az „antigravitációs technikával” létrehozott lebegő városok léptek, melyek közül némelyik akár két mérföldnyi magasságban tornyosult az ég felé.

ilusztráció (forrás: deviantart.com)

Ugyanígy a múltté lettek a világ országai, melyeket az önigazgatású városállamok váltottak fel, ezek viszont már nem rendelkeztek megválasztott kormányokkal.

Helyettük egy rendkívül fejlett, mesterséges intelligencia alapú számítógépes rendszer ellenőrizte és irányította a polgárok mindennapjait.

A lakosoknak tilos volt bizonyos zónák elhagyása, ellentétes esetben a rendfenntartó gépeknek „joguk” volt likvidálni a szabálysértő egyéneket.

Ebben a társadalomban már a pénz sem létezett, mivel mindenki rendelkezett egy meghatározott „kredittel”, amiből bármit megvásárolhatott, amit csak akart.

Bielek hozzátette, egyszer sikerült kommunikálnia a mindent irányító központi számítógéppel, és megkérdezte tőle, hogyan jött létre ez a fajta hatalmi rendszer.

A gép azt válaszolta, mindez 2600 körül kezdődött, amikorra a fejlett technikának köszönhetően megszűntek a nemzetek közötti konfliktusok, így a hadseregek fenntartása is okafogyottá vált.

Bielek azt mondta, két évig maradt ott, mielőtt visszatért volna 2137-be testvéréhez, majd visszaküldték őket az időben, de nem 1943-ba, indulásuk évébe, hanem egy negyven évvel későbbi Amerikába, vagyis 1983-ba.

Találkozás Neumann Jánossal

Miután megérkeztek, találkoztak Neumann János magyar származású matematikussal, aki meggyőzte őket, hogy térjenek vissza 1943-ba, és akadályozzák meg a Philadelphia-kísérletet, amit sikeresen teljesítettek is.

Neumann János

(Nem tudni, milyen tér-idő anomália vezetett oda, hogy Bielek 1983-ban találkozhatott Neumann-nal, hiszen a zseniális tudós már 1957-ben elhunyt.)

A haditengerészetnél töltött évek után Bielek befejezte elektronikai tanulmányait, majd különféle katonai kutatásokban vállalt szerepet.

Belépés a Montauk Projektbe

A bennfentesek idővel bizalmukba fogadták, s elárulták neki, hogy az amerikai hadsereg aktívan részt vesz olyan titkos kutatásokban, melyek célja többek között az idegen technológiák visszafejtése és adaptálása, illetve az emberi pszi-képességek kiismerése és katonai felhasználása.

Bieleket nem sokkal később beszervezték a hírhedt Montauk Projektbe, ami az Egyesült Államok időutazással és pszichológiai hadviseléssel kapcsolatos szupertitkos kutatása volt a New York állambeli Montaukban.

Az ott töltött idő alatt – mondja Bielek – lehetősége volt több alkolammal eljutnia a Marsra, és Kr.e. 100.000 -be is visszatérhetett.

1990-ben, miután a nagyközönség elé tárta szövevényes történetét, a hadsereg teljesen elhatárolódott tőle, hívei azonban meg voltak róla győződve, hogy a férfi élményei mögött

jóval több rejlik, mint holmi olcsó sci-fi történet.

Al Bielek 2011. október 10-én hunyt el a mexikói Guadalajarában, 84 éves korában.

forrás:

Philadelphia-kísérlet

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend