Akik megérezték a saját halálukat

1979 elején egy spanyol szállodaigazgatónak, Jaime Castellnek volt egy különös álma, amelyben egy hang azt mondta neki, hogy soha nem fogja meglátni a gyermekét, akinek születése három hónap múlva volt esedékes.

Mivel meg volt győződve arról, hogy valóban meg fog halni, Castell kötött egy 50 000 fontos életbiztosítást, ami halála esetén fizetendő ki. Néhány hét múlva éppen hazafelé autózott 80 km/h sebességgel, amikor az egyik szembejövő autó vezetője elvesztette uralmát 160 km/h sebességgel száguldó autója felett, az pedig nekiütközött a biztonsági korlátnak, majd szaltózott egyet és Castell autójának tetején landolt. Mindkét sofőr azonnal meghalt.

Miután a biztosító kifizette az 50 000 fontot Castell özvegyének, a társaság szóvivője elmondta, hogy a biztosítás megkötése után ilyen hamar bekövetkező haláleseteket általában igen tüzetesen ki szokták vizsgálni, “de ez a hihetetlen és elképesztő baleset minden gyanút kizár.”

Előfordul, hogy néha több embernek vannak előérzetei ugyanarról az eseményről. Sokuknak nincs közvetlen kapcsolatuk a tragédiával, amelyet előre meglátnak, de néhányan – például Eryl Mai Jones – áldozatai lettek annak a tragédiának, amelyet megéreztek.

1966. október 20-án a 9 éves walesi kislány elmondta anyukájának, azt álmodta, hogy amikor reggel iskolába ment, az iskola nem volt sehol. “Valami fekete borította be” – mondta.

Másnap elment az aberfani iskolába – és aznap félmillió tonna szén omlott rá a bányászfalura, megölve Erylt és még 139 embert, zömében gyerekeket.

A tragédia után sokan állították, hogy megérezték az esetet. Egy londoni pszichiáter, Dr. John Baker megvizsgálta ezeket az eseteket, és hatvanra csökkentette azok számát amelyeket hitelesnek érzett. Olyan mély benyomást tettek rá a tragédia megérzésének bizonyítékai, hogy segített megszervezni a Brit Premoníciós Irodát az ilyen esetek feljegyzése és megfigyelése érdekében. A remények szerint az Iroda segítségével figyelmeztetni lehetne a lakosságot a hasonló katasztrófákra, így emberéleteket lehetne menteni.

Amikor Dr. Baker alapos elemzés alá vetette az aberfani esettel kapcsolatos előérzeteket, felfedezte, hogy azok egy héttel a katasztrófa előtt kezdődtek, majd fokozatosan erősödve a tragédia előestéjén érték el csúcspontjukat.

Legújabb cikkek

Magyarország erőhelyei és a Pilis-rejtély

Magyarország erőhelyei és a Pilis-rejtély

2022-12-086 perc olvasási idő

Spirituális szempontból erőhelynek nevezzük azokat a helyeket, ahol érezhető módon erősebb életenergiák vannak jelen. Ha tehetjük, keressük fel…

Ezek is érdekelhetnek

A hatodik érzékszerv fejleszthető

A hatodik érzékszerv fejleszthető

Nemcsak regényekben fordul elő, hogy valaki megérzi távolban élő hozzátartozójának hívását, azt, hogy valami nagy baj történt, hogy…

Halottak frekvenciája: A Fehér Zaj

Halottak frekvenciája: A Fehér Zaj

Nemrég hallottam egy férfi beszámolóját, aki egy halálosnak mondható autóbaleset után, bár végül visszajött, igen messze kalandozott. Húsz…

A gyógyító kézrátétel

A gyógyító kézrátétel

A legősibb korokban is létezett már ez a gyógymód. A természeti népeknél ma is általános szokás, a mai…

error:
Share via
Copy link