Ablakok egy másik világra

Miért van az, hogy a Föld bizonyos helyei rejtélyes események, például ufo-észlelések és szellemjárások fókuszpontjainak tűnnek? Lehet, hogy ezek az „ablakok” az ismeretlenbe nyílnak?

„Több megfigyelés bizonyítja, hogy bolygónk felületén léteznek bizonyos „kísérteties” területek. Ezek a titokzatos „ablakok” – amelyek UFO-k, rejtélyes állatok és mindenféle különös jelenség gyűjtőhelyei – gyakran maguk is épp olyan talányosak, mint a bennük feltűnő jelenségek.”

– így írt David Fideler amerikai kutató a Fortean Times magazinban, amikor elkezdte vizsgálni az egyik ilyen „ablakot” az egyesült államokbeli Michigan-ben.

Az ismeretlenbe nyíló ablakok, kapuk, átjárók valószínűségéről már régóta folynak viták. Helyi legendák gyakran paranormális jelenségekkel kapcsolnak össze egy-egy helyet. A neolit korból származó temetőket pl. gyakran tartják ilyen mágikus helyeknek.

Az egyik történet két orkneyi hegedűsről szól, akik egy neolit kori síremlék mellett haladtak el. Egyikük hirtelen, egy mondat közepén eltűnt. Évekkel később a másik hegedűs éppen egy sír mellett ment el, amikor társa egyszer csak felbukkant; szemei ugyanúgy csillogtak, és a szakálla is ugyanolyan fekete volt, mint azelőtt, ajkain pedig annak a mondatnak a vége volt, amelybe eltűnésekor belekezdett.

Lyukak az űrben

A sci-fi irodalom egyik kedvenc fordulata, amikor a hős belekerül az űr egyik idő- vagy térgörbületébe és egy másik világban lyukad ki. Az Űrodüsszeia 2001 című híres filmben a csillagutazók éppen így érik el úti céljukat. Még a modern zene is tesz róla, hogy a gondolta a fejünkben maradjon.

David Fideler tagja volt a michigani Anomaly Research Groupnak (Anomáliakutató Csoport), amelyet azért hoztak létre, hogy tudományosan megvizsgálják ezt az „ablak”-elméletet. Ő számolt be a csoport által feljegyzett azon esetekről, amelyek szerintük azt sugallják, hogy a Michigan-tó környéke is egy ilyen ablak lehet.

1897. március 31-én vakítóan fényes fehér fény jelent meg az égen a michigani Galesburg felett. A jelenséget, furcsa, recsegő hang kísérte. Tíz nap múlva a Pine-tavi halászok egy „idegen” állatot észleltek, valami párducfélét – ám a párducok nem őshonosak Michiganben. Az állat „szörnyű hangot” hallatott. Később neki tulajdonították a helyi állatállomány megtizedelését.

Más furcsa események is történtek a Michigan-tó környékén. 1901. február 6-án, teljesen derült időben rejtélyes, porszerű anyag hullott Paw Paw városra. 1954 májusában egy autós La Porte-nál (éppen ideillő francia név, jelentése: „az ajtó”) három ovális UFO-t észlelt, amelyekből fénysugarak törtek elő. Autójának motorja és rádiója felmondta a szolgálatot, míg az UFO elhaladt felette.

Öt évvel később egy kismama észlelte először azokat a később többek által is megfigyelt gorillaszerű, szőrös humanoidokat, amelyek hasonlítanak az ugyancsak a Michigan-körzetben felfedezett „Nagylábúhoz”.

1970. január 1-jén röviddel éjfél után hatalmas robbanás rázta meg Pullmant, Chicago egyik tóparti külvárosát. Ablakok törtek be, tárgyak estek le a polcokról és a parttól 180 méterre egy hatalmas, rejtélyes lék jelent meg a tó jegén, amiből nagy jégdarabok repültek fel a levegőbe. A megmagyarázhatatlan robbanást 7 kilométer távolságban is lehetett érezni.

Aztán 1976 augusztusában néhány szemtanú látta, amint New Buffalónál egy elmosódott, fehér objektum lebeg a mező fölött. Az egyik szemtanú szerint szellem volt, egy másik szerint pedig egy angyal.

Mindezek – és más furcsa események, amelyek a Michigan-tó környékén történtek – arra utalnak, hogy van valami különös ezen a helyen. A szkeptikusok persze állíthatják, hogy ha komolyan kutat az ember, akkor bármelyik lakott területen találhat hasonló dolgokat, de meglehetősen sok jel bizonyítja, hogy bizonyos területeken aránytalanul gyakoribbak a rejtélyes jelenségek, mint másutt.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend