A113 – A rajzfilmek „titkos” kódja

Láttad a Toy Storyt? És a Simpson család ismerős? Talán még nem vetted észre a rengeteg rajz- és számítógépes animációs filmben elrejtett kódot.

A113 – ez a kód található meg a Steve Jobs által 1986-ban alapított Pixar nagyjából minden rajzfilmjében.

Íme először a bizonyítékok, az animációs filmek képkockáin, melyek sokszor csak pár másodpercre villannak fel a nézők szeme előtt.

A 113

A113

Az A113-as kód ráadásul nem csak a Pixar számítógép-animációs filmjeiben tűnik fel, felbukkan a Simpson család több epizódjában, a Bosszúállókban, a Lilo és Stitch-ben és még rengeteg olyan alkotásban, ahol valamilyen (általában számítógépes) grafikát is igénybe vettek a készítők.

A113

A113

A neten előfordiló hoaxokkal ellentétben a kódnak semmi köze az antikrisztushoz – az A betű alapján gondolják és terjesztik ezt, akik ilyeneket szeretnek gondolni és terjeszteni.

A többek között a Wikipédián is megírt magyarázat szerint az A113 egy terem száma a California Institute of Arts-ban, abban a művészeti képzőintézményben, ahol mások mellett a Disney és a Pixar legtöbb számítógépes animációval foglalkozó szakembere folytatta tanulmányait. Az A113 az elsőévesek terme volt, a kód ez előtt tisztelegve kerül a filmekbe.

A113

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend