A tudósok szerint az „antarktiszi piramis” természetes képződmény

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Érdekes helyek

antarktiszi piramis

A Live Science szerint az utóbbi évek egyik legérdekesebb és legvitatottabb tudományos felfedezése az Antarktiszhoz kapcsolódik.

Ez a kontinens számos titkot rejt, amely közül sok továbbra is a mélyben rejtőzik, azonban a felszínen is érdekes dolgokra bukkanhatunk.

A közelmúltban olyan műholdas felvételek láttak napvilágot, melyek piramis alakú struktúrákat mutattak az Ellsworth-hegység jege alatt, ez pedig heves vitákat váltott ki a tudományos és a konteós közösségek tagjai között.

kép: Google Maps

A tudósok többsége a Kaliforniai Egyetem geológus professzora, Eric Rignot és munkatársai elméletével ért egyet, mely szerint ezek a „piramisok” természetes geológiai folyamatok következményei.

„Ez csak egy piramisnak látszó hegy – mondja Rignot – Hasonló képződmények Izlandon és a Feröer-szigeteken is találhatók. Míg a természetben e „piramisok” némelyike egy vagy két többé-kevésbé szabályos oldallal rendelkezik, vannak olyan ritka példányok is, amelyeknek négy oldaluk van.”

Hasonló nézeteket vall Mauri Pelto, a Massachusetts állambeli Nichols College környezettudományi professzora is. Pelto szerint a piramiszserű alakot a fagyás-olvadás okozta erózió hozta létre.

„Ez a jelenség máshol is megfigyelhető a világon. Említhetnénk például az Alpokban található 4478 méter magas Matterhorn hegycsúcsot is, ami szintén jó példája a természeti erők tevékenységének.

A Matterhorn hegycsúcs

A rejtélyek és megmagyarázhatatlan jelenségek kedvelői azonban nem elégszenek meg a racionális magyarázatokkal, úgy vélik ennél jóval többről van szó.

Közülük sokan arra gyanakodnak, hogy ezek valódi piramisok, melyet egy hajdani, fejlett civilizáció képviselői hoztak létre, vélhetőleg földönkívüli segítséggel.


forrás: https://anomalien.com/mystery-of-the-antarctic-pyramids-where-did-they-come-from/

https://www.livescience.com/57009-antarctica-pyramid-mountain-explained.html

piramis

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend