A tudat és a tudatalatti

A tudat és a tudatalatti két eltérő funkcióját könnyen meg lehet érteni, ha úgy tekintesz az elmédre, mint egy kertre, melyben te magad vagy a kertész és megszokott gondolkodásmódod segítségével naphosszat magvakat – gondolatokat – ültetsz tudatalattidba.

Ahogy vetsz a tudatalattid talajába, úgy aratsz testedben és körülményeidben is. Láss hozzá máris, vesd el a békesség, boldogság, helyes cselekedetek, jóakarat, fellendülés gondolatait!

Nyugodtan és érdeklődéssel gondolkodj ezekről az értékekről, és tudatos elméddel teljes mértékben fogadd el őket. Szüntelenül ültesd e csodás magvakat – gondolatokat – tudatalattid kertjébe, és dicsőséges termést takaríthatsz be.

A tudatalatti termékeny talaja

Tudatalattid olyan talajhoz hasonlatos, amely mindenféle magvaknak életet ad, a rosszaknak éppen úgy, mint a jóknak. Avagy a tövis fürtjeit és a bogáncsot gyűjti-é az ember?

Gondolatunk tehát az ok, s a létrejövő körülmény az okozat. Elengedhetetlen, hogy felügyeljünk gondolatainkra, és csak a kívánt körülmények létrejöttét segítsük elő.

Ha helyesen gondolkodunk, ha értjük az igazságot, ha a tudatalattinkban lerakódó gondolatok építő jellegűek, harmonikusak és békések, akkor tudatalattink varázsereje harmonikus körülményeket, kedvező környezetet, mindenből a lehető legjobbat varázsolja elénk.

napfelkelte

Ha szabályozni kezdjük gondolkodási folyamatainkat, akkor bármely probléma megoldásához és bármely nehézség elhárításához igénybe vehetjük tudatalattink hatalmát.

Más szavakkal, tudatosan együttműködhetünk a minden dolgokat kormányzó végtelen hatalommal és mindenható törvénnyel.

Csak kevesen ismerik a tudatalatti hatalmát

Vedd szemügyre életedet, és meglátod, hogy az emberiség elsöprő többsége a külső világban él; csak a felvilágosodott kevesek érdeklődnek igazán a belső világ iránt.

Ne feledd: a belső világ, azaz gondolataid, érzéseid, képzeleted alakítják külvilágodat. Ez tehát az egyetlen kreatív, alkotóerő.

Bármit találsz is a körülötted testet öltő világban, a saját belső világod teremtette azt; tudatosan vagy tudat alatt.

A tudatos és a tudat alatti elme közötti kölcsönhatás ismerete lehetővé teszi, hogy egész életedet átformáld.

Ahhoz hogy a külső körülményeid megváltoztasd, a kiváltó okot kell megváltoztatnod.

Legtöbben, ha nincsenek helyzetükkel megelégedve, a körülményekre és feltételekre koncentrálnak. Pedig a viszály, zavarodottság, szükség, korlátoltság felszámolásához a kiváltó okot kell megszüntetned.

Ez pedig nem más, mint az a mód, ahogyan a tudatod használod. Az a mód tehát, ahogy gondolkodsz, és elmédben képeket formálsz.

A tudatalatti használata az életminőség javítására

A mérhetetlen gazdagság feneketlen tengerében élünk. Tudatalattink nagyon érzékeny gondolatainkra. Gondolataink formálják a közeget, amelyben tudatalattink végtelen intelligenciája, bölcsessége, életereje, energiája áramlik.

Alkalmazzuk a gyakorlatban is elménk törvényszerűségeit,  s azt tapasztalhatjuk, hogyan válik bőséggé a szegénység, bölcsességgé a babona és tudatlanság, békességgé a kín, örömmé a bánat, fénnyé a sötétség, harmóniává a zűrzavar, bizalommal teljes hitté a félelem, sikerré a kudarc, és szabadsággá a nagy számok törvénye.

Ennél több áldást sem lelki, sem érzelmi, sem pedig anyagi szempontból bizony nem várhatunk.

vonzás törvénye

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error: