A Tesla bemutatta második generációs humanoid robotját

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Tudomány és technika

Az Optimus Gen 2 névre hallgató robot elődjénél is jobb képességekkel rendelkezik, emellett sokkal gyorsabb és könnyebb is.

Amikor Elon Musk először beszélt arról, hogy a Tesla megfizethető, humanoid robotok fejlesztésébe kezd, sokan csak legyintettek, mondván a milliárdos üzletember ezúttal túl nagy fába vágta a fejszéjét.

Musk azonban rácáfolt kritikusaira és 2022-ben már be is mutatták az Optimus névre keresztelt robotot, ami lassú mozgása és korlátozott funkciói miatt azért még hagyott kívánnivalót maga után.

A Optimus Gen 2 viszont jóval közelebb áll a feltaláló eredeti elképzeléseihez, hiszen elődjénél 30%-kal gyorsabb és 10 kg-mal könnyebb, ráadásul továbbfejlesztett érzékelőkkel is rendelkezik – többek között az ujjain is.

Ahogy az alábbi videón is látszik, a robot járása még kicsit esetlen, de valószínű, hogy idővel ez is sokat fog javulni.

Musk végső célja egy olyan robot létrehozása, mely az ember által végzett feladatokkal is könnyen megbírkózik, mint például az otthoni főzés vagy a nehéz tárgyak mozgatása és szállítása.

Bár sok teendőjük van még Muskéknak, mire robotjaik minden háztartásban megjelennek, az már kijelenthető, hogy az Optimus Gen 2-vel egy újabb fontos lépést tettek ennek irányába.

forrás

Elon Musk robot

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend