A színek hatalma

Vannak köztudomású igazságok, mint például, hogy a zöld megnyugtat, de nem árt tudni azt sem, hogy a színek, illetve azok elhelyezkedése hogyan befolyásolja hétköznapjaink milyenségét, minőségét.

Mindenki, aki kicsit is érzékeny a körülötte lévő világra, és a szeme világa is teljesen ép, tisztában van azzal, hogy a színek mennyire fontosak az életünkben.

Különösen fontosak a csakrákban megjelenő színek. Ha valamelyik nap indokolatlanul rosszul érezzük magunkat, vagy en bloc nem az igazi a közérzetünk, akkor érdemes végignézni magunkon, vajon milyen színű ruhát viselünk!

A piros – különösen, ha az a szívcsakrában vagy a napfonatunkon található – feleslegesen élénkít, mintha a reggelt egy tripla kávéval indítottuk volna.

A fehér és a lila pedig megnyugtató érzést kelt, utóbbi különösen akkor, ha a fejünkön viseljük (például fülbevaló vagy paróka formájában). A fekete ugyanígy eltompít, a kék pedig hűvösséget sugároz, és még sorolhatnánk…

Az ezoterikus gyakorlatban a színeket az alábbiak szerint szokás értelmezni (a lista értelemszerűen korántsem teljes):

Fekete: a gyász mellett a lemondás, a higgadtság, fásultság szimbóluma. Egy kimerítő nap után „üdítően” hat kedvenc fekete pólónk.

Fehér: a tisztaság, ártatlanság jelképe. Napfényben rikító, ragyogó. A magasabb rendű tudást is szimbolizálja.

Zöld: a remény megfelelője. Emellett nyugalmat és harmóniát sugároz. Nem véletlenül használják előszeretettel a kórházakban.

Lila: a magasabb rendű tudás színe, amely egyesíti a piros és a kék tulajdonságait. Segít a meditációban és az ellazulásban; felerősíti az intuitív képességeket is, de jelezhet érzelmi ürességet, sóvárgást is.

Kék: egyértelműen hideg szín. Csendességet és nyugalmat áraszt (lásd: tengeri látképek). A természetgyógyászatban kedvelt a gyulladások, izgalmi állapotok enyhítésére.

Piros: élénk és izgató hatású. Egyértelműen gerjeszti a nemi energiákat, így általában nem javasolják túlzott használatát, mert stresszt, felesleges izgalmakat generál.

Barna: a föld színe. Állandóságot és biztonságot sugall, egyben utalhat depresszív hajlamokra is. Aki sokat használja, általában földhöz ragadt, esetleg nehezen hoz döntéseket.

Sárga: az arannyal egyetemben egyértelműen energiaszint-növelő szín! Vidámságot, aktivitást sugároz. Túlzott használata azonban hasonló eredményre vezet, mint a piros esetében. Csak óvatosan vele.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error: