A szabad akarat illúziója

Van az embereknek szabad akaratuk? Ha nincs, akkor ki rángatja a zsinórokat? Ki választotta ki a biológiai családodat számodra?

Hogyan tettél szert a képességeidre és tehetségedre? Az asztrológia az ok? Vagy Isten? Vagy az angyalok, akik vezetnek téged az utadon? A szellemi vezetőd? Vagy a felettes éned? A vaksors és a végzet? A balszerencse? Ki mozgatja a szálakat?

A válasz, hogy:

„Az attól függ”. Attól függ, hogy hol vagy a tudatodban.

A szellemednek megvan a maga dala. Lebeg a folyón és meglovagolja a tapasztalás hullámait. Bizonyos értelemben nem nagyon érdekli merre halad, mert megkapja az élményeket, amikre vágyott.

Növekszik és kifejezi önmagát. Még akkor is, ha az önkifejezés éppen sikítozásban és kiabálásban merül ki, a lelked akkor is tapasztal és megnyilvánít.

Az egészségügyi probléma is egy kifejezésforma, ezért ad rá engedélyt a szellemed. Ez nem azt jelenti, hogy a szellemed nem törődik veled, ám szükségletei, vágyai és szenvedélyei különböznek a te emberi szükségleteidtől, vágyaidtól és szenvedélyeidtől.

Az emberi éned a túlélésért és az identitásáért küzd. Azt akarod állítani, hogy: „Igen, én teremtem a valóságomat.” Ez valójában nem igaz, mert a valóságod nagy részét a szellemed hullámformája teremti vagy befolyásolja. Éppenséggel a tapasztalásaid nagy részét egyáltalán nem te teremted.

Van az embereknek szabad akaratuk? Nincs. Cseppet sincs. Ha lenne, akkor az életük teljesen másmilyen volna. Az emberek a karma, vallás, spiritualitás, asztrológia, kétség, félelem, bűntudat, alkalmazkodás és számos idejétmúlt hitrendszer befolyása alatt állnak, miközben azt hiszik, hogy van szabad akaratuk.

szabad akarat

„Akkor hagyom ott a munkahelyemet, amikor csak akarom.” De mégsem mondanak fel, mert félnek, hogy nem lesz fizetésük.

„Ott élhetek, ahol csak akarok”. Ám mégsem ott laknak, ahol szeretnének. Abban a városban élnek többnyire, ahol megszülettek, az apjuk és anyjuk szomszédságában.

Az az igazság, hogy az embereknek volt szabad akaratuk, ám felhagytak a használatával, úgyhogy elveszítették.

Azért tettetik, hogy még rendelkeznek vele, mert azt hiszik, eldönthetik, hogy mit ebédelnek, megválaszthatják, hogy kék pulcsit vagy piros pólót viselnek-e a munkahelyükön. Innen ered a szabad akarat illúziója.

spiritualitás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend