A Pentagon birtokában van egy videófelvétel, amelyen egy tesztrakétát megsemmisítő UFO látható – állítják a légierő egykori tisztjei

Az Egyesült Államok légierejének egykori tisztjei azt mondják a Penatgon birtokában van egy videófelvétel, amelyen egy UFO látható, amint semlegesít egy tesztrakétát.

És hogy honnan tudják mindezt? Nos, elmondásuk szerint onnan, hogy a felvételt ők maguk készítették.

De nézzük mi is történt azon a bizonyos napon.

1964. szeptember 15-én a kaliforniai Vandenberg légibázison az amerikai légierő tisztjei éppen egy Atlas F rakéta tesztindításához készülődtek. A rakéta fegyvertelen volt, de úgy tervezték, hogy egy nukleáris robbanófejet szimuláljon.

A helyszínen tartózkodott aznap Bob Jacobs hadnagy is, akinek az volt a feladata hogy speciális eszközeivel lefilmezze a rakéta tesztindítását, munkatársa Florenze Mansmann őrnagy pedig az elkészült anyag elemzéséért felelt.

Bob Jacobs hadnagy alul középen

Rutinosan elvégezték dolgukat, ám mint kiderült, egy olyan jelenetet is sikerült filmre venniük, ami az egész életüket megváltoztatta.

A két tiszt azt állítja, hogy az általuk készített videón egy csészealj formájú tárgy volt látható, amely a tesztrakéta közelében bukkant fel, miután az levált a hordozórakétáról.

A tárgy ezután valamiféle „lézersugarat” lőtt a rakétára, amely azonnal irányíthatatlanná vált, majd pár pillanat múlva zuhanni kezdett, s végül a földbe csapódott.

Florenze Mansmann őrnagy napjainkban

Jacobs és Mansmann alig akartak hinni a szemüknek, teljesen megdöbbentek azon, amit láttak. Fogalmuk sem volt arról, hogy mi lehetett ez a tárgy, vagy hogy mik voltak a szándékai.

Talán egy nukleáris háborút próbált megakadályozni? Vagy a saját fegyvereit tesztelte? Ki tudja?

Mindenesetre a két férfinak már lehetősége sem volt, hogy válaszokat találjon, ugyanis röviddel azután, hogy megnézték a videót, két civilruhás alak jelent meg a bázison, akik elkobozták a felvételt.

Az ügynökök azt állították, hogy a CIA-tól jöttek, és nyomatékosan figyelmeztették Jacobsot és Mansmannt, hogy ne beszéljenek arról amit láttak, különben súlyos következményekkel kell számolniuk.

A filmet soha többé nem látták.

Jacobs és Mansmann évtizedekig hallgattak a Vandenberg légibázison történt eseményekről, féltve karrierjüket és biztonságukat.

Csupán az 1980-as években fedték fel történetüket Robert Hastings kutatónak, aki akkoriban épp a nukleáris létesítmények közelében történt UFO-észlelések után nyomozott.

Hastings elmondta, hogy más forrásai is megerősítették a Jacobs és Mansmann által elmondottakat, és szerette volna megtudni, hogy van-e esély a film visszaszerzésére.

Az amerikai védelmi minisztérium titkos UFO-kutató programjának egykori főnökétől, Luis Elizondótól hamarosan megtudta, hogy a filmet a Pentagon egyik páncéltermében őrzik.

Az ex-hírszerző tiszt elmondta Hastingsnek, hogy ő maga is látta a videót, alátámasztva ezzel Jacobs és Mansmann állításait, hozzátéve, hogy a felvételen látható titokzatos tárgy nem emberi eredetű.

Luis Elizondo, a Pentagon titkos UFO-projektjének egykori vezetője

Hozzáférést azonban nem tudott biztosítani Hastingsnek a szigorúan őrzött filmhez, mivel akkor már nem dolgozott a Pentagonnak, így a megfelelő engedélyekkel sem rendelkezett.

Elizondo szerint a kormány UFO-kutató projektjét a megszűnés veszélye fenyegeti, mivel a szkeptikus tisztviselők nem látják érdemi hasznát az ismeretlen eredetű légi jelenségek tanulmányozásának.

Hastings azóta is próbálja megszerezni a filmet, mivel úgy véli, hogy a film még mindig a Pentagonban lehet.

Reméli, hogy egy nap sikerül elérnie, hogy a bázison történt jelenetek napvilágra kerüljenek, s végleg kiderüljön, hogy mi is történt pontosan 1964. szeptember 15-én a kaliforniai Vandenberg légibázison.

forrás:

(Borítókép: illusztráció)

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend