A nap, amikor egy egész város szemtanúja volt az UFO-k látogatásának

Az ufológia számon tart egy napot, amelyen egy egész város szemtanúja volt egy hihetetlen eseménynek.

Az időpont 1954. október 27-e, a város Firenze. A történet mind a mai napig élénken él sok szemtanú emlékezetében, akik közül többen beszámoltak ezen elképesztő nap részleteiről.

Elmondásuk szerint a következők zajlottak le. 1954. október 27-én, 14 óra 20 perckor Firenze egén több mint húsz repülő tárgy tűnt föl. Alakzatba rendeződve haladtak északnyugat felől közeledve, majd nagy sebességgel távoztak délkeleti irányba, tehát Cascine felől Rovezzano felé tartottak.

Különböző alakú repülő tárgyak

Az elöl haladó gépeknek sasszárny kinézetük volt, ezeket egy sor csepp formájú objektum követte, végül fehér és fénylő repülő csészealjak felvonulása zárta a sort. Közben pedig százszámra érkeztek telefonhívások a firenzei újság, a “La Nazionale” szerkesztőségébe.

Giorgio Batini, a hírrovat akkori vezetője kollégáival együtt felsietett a tetőre, és mindannyian tisztán látták a fényes tárgyakat lenyűgöző sebességgel elhaladni a firenzei dóm fölött. Mindez csupán tizenöt percig tartott, de a történet ezzel még messze nem ért véget.

ufo
Giorgio Batini

UFO-k a stadion fölött

Néhány perccel azután, hogy a dóm fölött megjelentek az idegen tárgyak, elkezdődött a városi stadionban a Fiorentina-Pistoiese futballmérkőzés. A megkérdezett tanúk még emlékeznek ezen pillanatok izgalmára. A második félidő elején az egész stadion zúgolódni kezdett, olyannyira, hogy a bíró kénytelen volt megszakítani a mérkőzést.

ufo

A játékosok, a technikusok és a teljes közönség tizenegy percen át figyelhette a repülő tárgyak légi bemutatóját, akrobatikus manővereket hajtottak végre, majd cikkcakkban repülve sietősen tovaszálltak. Hihetetlen pillanat: egy egész város égre meredő szemekkel.

Az angyalhaj

Az idegenek felbukkanását követően Firenzét egy fél órára furcsa, ragadós hó borította be, amelyet ha kézbe vett valaki, azonnal elpárolgott. Mind az újságíró Batininek, mind pedig egy mérnökhallgatónak sikerült mintát gyűjtenie ebből a különös anyagból, amelyet aztán az egyetem fakultánsán ki is elemeztek. A spektrográfiás vizsgálat túlnyomó részben bór és szilícium összetevőket mutatott ki.

ufo

Az UFO-k által hátrahagyott nyomokat angyalhajnak nevezik a szakirodalomban. Az olasz Nemzeti Ufológiai Központ körülbelül kétszázhetven olyan dokumentált esetet tart nyilván, amikor angyalhajat találtak.

De ez még nem minden: az október 27-ét követő napokban további különös “havazások” következtek, s a 27-eihez hasonló megfigyelések követték egymást Olaszország többi részén és Franciaországban is.