A nap, amikor egy egész város szemtanúja volt a földönkívüliek látogatásának

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

UFO-k és földönkívüliek

Az ufológia számon tart egy napot, amelyen egy egész város szemtanúja volt egy hihetetlen eseménynek.

1954. október 27-én máig megmagyarázatlan események történtek Firenze felett. A történet mind a mai napig élénken él sok szemtanú emlékezetében, akik közül többen beszámoltak ezen elképesztő nap részleteiről.

Elmondásuk szerint a következők zajlottak le. 14 óra 20 perckor Firenze egén több mint húsz repülő tárgy tűnt föl. Alakzatba rendeződve haladtak északnyugat felől közeledve, majd nagy sebességgel távoztak délkeleti irányba, tehát Cascine felől Rovezzano felé tartottak.

Az elől haladó gépeknek sasszárny kinézetük volt, ezeket egy sor csepp formájú objektum követte, végül fehér és fénylő repülő csészealjak felvonulása zárta a sort. Közben pedig százszámra érkeztek telefonhívások a firenzei újság, a „La Nazionale” szerkesztőségébe.

Giorgio Batini, a hírrovat akkori vezetője kollégáival együtt felsietett a tetőre, és mindannyian tisztán látták a fényes tárgyakat lenyűgöző sebességgel elhaladni a firenzei dóm fölött. Mindez csupán tizenöt percig tartott, de a történet ezzel még messze nem ért véget.

ufo
Giorgio Batini

UFO-k a stadion fölött

Néhány perccel azután, hogy a dóm fölött megjelentek az idegen tárgyak, elkezdődött a városi stadionban a Fiorentina-Pistoiese futballmérkőzés. A hűvöskés őszi napon tízezer szurkoló drukkolt a csapatoknak a Stadio Artemio Franchiban, amikor röviddel az első félidő után a stadionra hirtelen csend borult, aztán egy ordítás hallatszódott a tömegből. A nézők többé már nem a gyepen rohangáló játékosokat figyelték, szemük az égre meredt, s ezernyi ujj mutatott felfelé. A bíró kénytelen volt megszakítani a mérkőzést.

A megkérdezett tanúk még emlékeznek ezen pillanatok izgalmára. A pályán volt az olaszok egyik legendás játékosa, az 1954-es világbajnokságon is jelentős szerepet kapó védő, Ardico Magnini, aki így emlékezett vissza arra az októberi napra:

„Ez a valami úgy nézett ki, mint egy tojás és lassan, nagyon lassan mozgott az égen. Mindenki felfelé nézett, ahol valamilyen ezüstös csillogást láttunk. Teljesen meg voltunk döbbenve, mert sohasem tapasztaltunk ilyet korábban.”

ufo

A lelátón volt Gigi Boni, a Fiorentina fanatikus szurkolója, akinek az elbeszélése némileg eltér Magniniétől.

„Hihetetlen látvány volt, nagyon gyorsan mozgott, majd hirtelen megállt. Az egész csak néhány percig tartott. Az alakja engem a kubai szivarra emlékeztetett. Szerintem földönkívüliek voltak, más magyarázatot nem tudok találni rá.”

Az újságok is részletesen beszámoltak az eseményekről.

Egy másik játékost, Romolo Tucit a hetvenes években kérdezték meg a jelenségről.

„Azokban a napokban mindenki az idegenekről beszélt, az élő tapasztalat szólt mindenkiből, láttuk őket, közvetlenül a szemünkkel” – mondta a Cagnolo becenévre hallgató labdarúgó.

A játékosok, a technikusok és a teljes közönség tizenegy percen át figyelhette a repülő tárgyak légi bemutatóját, akrobatikus manővereket hajtottak végre, majd cikkcakkban repülve sietősen tovaszálltak. Hihetetlen pillanat: egy egész város égre meredő szemekkel.

Az angyalhaj

Az idegenek felbukkanását követően Firenzét egy fél órára furcsa, ragadós hó borította be, amelyet ha kézbe vett valaki, azonnal elpárolgott. Mind az újságíró Batininek, mind pedig egy mérnökhallgatónak sikerült mintát gyűjtenie ebből a különös anyagból, amelyet aztán az egyetemre vittek egy átfogó analízis céljából.

Az UFO-k által hátrahagyott nyomokat angyalhajnak nevezik a szakirodalomban. Az olasz Nemzeti Ufológiai Központ körülbelül kétszázhetven olyan dokumentált esetet tart nyilván, amikor angyalhajat találtak.

A laborvezető, Giovanni Canneri spektrografikus elemzés alá vette ezt a különös anyagot, amely – mint kiderült – bórból, szilíciumból, kalciumból és magnéziumból állt, s nem volt radioaktív. Canneri szerint a rostszerű anyag nagymértékben ellenállt a feszülésnek, ám ha hőhatás érte, megfeketedett és elpárolgott, egyfajta átlátszó üledéket hagyva maga után, amely elolvadt. Az elemzés azonban nem volt elég meggyőző, ugyanis az anyag az analízis során teljesen megsemmisült.

ufo

A követő napokban több toszkán városból is hasonló jelenségekről számoltak be. Néhány szemtanú elmondása szerint egy fehér fénysugár tűnt fel az égen, s a Firenzétől északra található Prato felől érkezett. 14.20 és 14.29 között állítólag háromszor is felbukkant az égi jelenség, egy fehér csíkot húzott maga után, amely később pókhálószerű fonalként esett le a földre.

(A kiemelt kép illusztráció!)

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend