Kínában terjedt el egy történet a Feng-Shui eredetéről, amely egy teknősről szól.

Fu Hszi császár (Hszia dinasztia, Kr. előtt kb. 3000 évvel) éppen a Sárga-folyó partján sétált, amikor megpillantott egy óriási teknőst. Éppen a vízből mászott ki. Ez nagyon szerencsés jel volt, mert a kínaiak a teknőst szent állatnak tekintették.

A teknős különös jeleket viselt a páncélján, ezek mágikus négyzetet alkottak. A bölcsek hosszasan tanulmányozták ezeket a négyzeteket és ennek eredményeként megszületett a feng-shui. Az első írásos dokumentumok i. e. több száz évre tehető. Leginkább titkos tan volt, ezért csak a kiváltságosak ismerhették, illetve használhatták.

A kínai császárok hatalmas titokként kezelték a Feng-Shui tudományát, és a mestereket, nagyon megbecsülték. A császárok a Feng-Shui mesterek útmutatásai alapján határozták meg a városok helyeit, ott telepedtek le, építkeztek, sőt még a Feng-Shui útmutatása alapján határozták meg a fontosabb események időpontját és a temetkezési helyeket. Évszázadokig, számos kínai császári dinasztia, erre alapozta az élete alakulását, és az országa jövőjét és annak boldogulását.

A Feng-Shui rendszere évszázadok alatt fejlődött ki, elméleti és gyakorlati alkalmazások és megfigyelések révén. Különböző módszerek és elrendezési szabályok alakultak ki és ma már a kínaiak vándorlásainak köszönhetően a világon mindenkinek elérhető a térrendezés művészete.

A Feng-Shui-nak köszönhetően megismerhettük, hogy életünket, egészségünket, sikereinket alapvetően befolyásolja az a ház, lakás, munkahely, amelyben élünk vagy dolgozunk.

A Feng-Shui szó szerinti fordítása szél és víz. Ez az ősi kínai energetikai tudomány, arra tanít bennünket, hogyan bánjunk jól a bennünket körülvevő, számunkra láthatatlan energiákkal.

 Mik ezek a láthatatlan energiák?

Ha hetek óta rosszul alszunk, vagy zaklatottnak érezzük magunkat, biztos, hogy energetikailag alul működik lakásunk. Ezért fontos hogy, miként rendezzük be otthonunkat, milyen színeket, formákat használjunk úgy, hogy a lakásunk feltöltsön bennünket és családtagjainkat energiával, ne pedig elszívja azt. A Feng-Shui kínál megoldásokat ezekre a problémákra.

A Feng-Shui, egy olyan összetett energetikai, asztrológiai, numerológiai és még sok más tudományt átfogó, „asztrofizikai” csúcsa, ami, a mai ember számára ugyanúgy használható, mint évezredekkel ezelőtt. Sőt, a mai embernek még inkább a szolgálatára válik az ősi tudás, hiszen az anyagiakon túl, a harmóniára, lelki egyensúlyra, és otthonra, van szüksége a leginkább.

Az asztrológia, az elemek tana, a csillagok kombinációja, az intuíció és még sok más különleges ősi tudás áll a rendelkezésünkre. A világon mindenütt, az emberek legfőbb törekvései azok voltak, hogy legyenek boldogok, gazdagok, egészségesek, és mindenki jó döntéseket hozzon. Tudjuk magunkat szellemileg és lelkileg fejleszteni és a lehető legjobb tudásunkat, kamatoztatni tudjuk az élet más területein. Ma is ezek a kérdések foglalkoztatnak bennünket.

A Feng Shui célja egy olyan környezet létrehozása körülöttünk, ahol életünket a lehető legkényelmesebben élhetjük. Ez a lakhelyünkre, lakásunkra és a munkahelyünkre is érvényes. A minket érő negatív hatásokat igyekezzünk elkerülni, a pozitívakat tudjuk felerősíteni. Ezzel elérhetjük azt a kedvező energiaáramlást, hogy otthonunkban és munkahelyünkön megteremtődjön az a komfortunk, mint az egészségünk megvédése, boldogságérzetünk, gazdagságunk, szerencsénk.

forrás:angyalszarny.eoldal.hu

Kövess minket a Facebookon!

error:
Send this to a friend