A fekete helikopter összeesküvés-elmélet

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Összeesküvés-elméletek

fekete helikopter

A feketeruhásokkal és más konteókkal együtt a fekete helikopterekről is az a hír járja, hogy a közelgő katonai hatalomátvételt jelzik előre, ha ugyan nem az ENSZ-nek az Egyesült Államok elleni invázióját.

Az első, fekete helikopterrel kapcsolatos sztorik a hetvenes években indultak világhódító útjukra, és mindenféle tehéncsonkításos meg UFO-észleléses esetekkel hozták őket összefüggésbe.

A titokzatos légi járművek még mindig részei egy élénken terjedő összeesküvés-elméletnek, és azt híresztelik róluk, hogy nem észleli őket a radar, valamint úgy tudnak repülni, ahogy a hétköznapi helikopterek nem.

A szóbeszéd úgy tartja, hogy egy titkos kormányzati szervhez tartoznak, amelynek feladata az idegenek földi jelenlétére utaló bizonyítékok eltitkolása.

A fekete helikopterekről szóló történetek a közösségi médiának köszönhetően mára nemcsak Amerikában terjednek, hanem kiléptek a nemzetközi légtérbe is.

2020. január 23-án a kínai Vuhanban, a koronavírus-járvány epicentrumában az a „hivatalos tanács” kezdett terjedni, hogy mivel „a haditengerészet repülőgépei” hamarosan fertőtlenítőt szórnak ki a területre, mindenki maradjon otthon, és mosson meg minden ételt, amit utcai árusoknál vett. Ahogy a pletyka elérte a közösségi médiát, a „repülőgépekből” máris „helikopterek” lettek.

A „figyelmeztetésben” lappangó következetlenség, miszerint a hatóságok úgy próbáljak „megóvni” a lakosságot, hogy veszélyes anyagot permeteznek szét a levegőben, nem állta útját a hír terjedésének, és a kínai hatóságok kénytelenek voltak több alkalommal is cáfolni az egészet.

De természetesen minél többször tagadták, annál gyanúsabb lett. A „helikopterek” hamar „fekete helikopterekké” váltak, és alig néhány hónap alatt szárnyra kapott a teljesen kifejlett konteó.

Márciusra már Spanyolországból, Oroszországból, Indiából, Svájcból, az Egyesült Államokból és Kanadából – meg még más országokból – is jelentettek hasonló eseteket.

Az embereknek azt „tanácsolták”, hogy maradjanak otthon, és tartsák csukva az ablakokat. Az nem sok mindenkit zavart, hogy a „tanács” és a belőle kifejlődő összeesküvés-elmélet forrása nem a kormány volt, hanem a közösségi média.

Az elmélet egyébként megelőzte a járvány kitörését, még 2019 szeptemberében a Hong Kong-i demokráciapárti tüntetések idején született, amikor állítólag helikopterekről valamilyen fluoreszkáló port szórtak a tüntetőkre, akik ettől jámborakká és engedelmesekké váltak.

Míg az internet tele volt a fenyegető fekete helikopterekkel, megbízható forrás egy sem akadt.

Az első fekete helikopterekről szóló sztorik akkor kaptak forgószárnyra, amikor az Air America a hetvenes években két fekete színű Hughes gyártmányú helikoptert tesztelt Kaliforniában.

Az Air America egyébként a CIA utasszállító légitársaságként üzemeltetett fedőcége volt 1950 és 1976 között, amikor is felszámolták, és a nevét felvette egy valódi légitársaság.

Nagyjából ugyanebben az időben Hal Lindsey a The Late, Great Planet Earth (A néhai nagyszerű Föld bolygó) című könyvében azt fejtegette, hogy a Jelenések könyvében rajzó sáskák valójában helikopterek, de az Air Americától eltérően az ő nehezen cáfolható elméletének nem
igazán sikerült szárnyra kapnia.

Népszerűvé váltak viszont más teóriák, például az, amelyik szerint az amerikai kormány az ENSZ-szel konspirálva egy flottányi fekete helikoptert készített elő az Egyesült Államok katonai megszállására akkor, amikor életbe lép az Új Világrend.

Ezzel az elmélettel az a baj, hogy nem csupán érdeklődést keltett, hanem annyi röhögést is kiváltott, hogy a fekete helikopter kifejezést hamarosan a legelszálltabb összeesküvés-elméletek beceneveként kezdték használni.

Ettől azonban még ugyanúgy szaporodtak a feketehelikopter-észlelések a városokban és vidéken egyaránt. Többen azt állítják, hogy ilyen helikopterekről ereszkednek le fegyvereiket lóbálva a feketeruhások, sőt, legalább egy beszámoló egy kezdetleges kötélhágcsóról is említést tesz. Ez nem hangzik valami menőn; azt gondolná az ember, hogy egy ilyen hipermodern járművön akad legalább egy rendes lépcső.

Nemrégiben egy eset az amerikai lapokba is bekerült, amelyek egy meg nem nevezett nő szavait idézték, aki arról számolt be, hogy mit láttak a férjével:

„A férjem hosszújáratú kamionsofőr, és éppen Washington államból tartottunk Albuquerque-be. (…) Három fényes tárgyat vettem észre nyugat felé, a dombok fölött. A férjem lehúzódott, és alaposan megfigyeltük őket. (…) Másnap reggel hat óra tájban, a nevadai Boulder City határában tizenöt fekete helikoptert videóztunk le, amelyek abba az irányba tartottak, ahol előző este a fényes tárgyakat láttuk.”

Sajnos a beszámoló a tüzetesebb vizsgálat próbáját már nem állja ki. A mellékelt fotón valóban sötét színű helikopterek látszódnak, de mivel az a világos ég háttere előtt készült, ez nem annyira meglepő.

A repülő helikopterek általában feketének szoktak látszani, ha alulról fotózzák őket.

A mozdulatlan „UFO-k” is simán lehetnek felhők vagy a lencse becsillanásai az alacsonyan járó nap fénye miatt – ez egyébként is gyakori képhiba.

Ezzel együtt tudjuk, hogy az amerikai hadsereg kifejlesztett fekete lopakodó
helikoptereket, de nem maguk a járművek titkosak, hanem a technológiájuk.

Az FBI mellett a bevándorlási és drogellenes ügynökségek is használnak ilyeneket, mint ahogy a határőrség is rendelkezik egy tucat Black Hawkkal.

Ezeknek a létezését már rég beismerte a hadsereg akkori főparancsnoka, Barack Obama elnök.

„Vannak fekete helikoptereink”, mondta, „de ezeket amerikai földön rendszerint nem vetjük be.”

Ez a „rendszerint” nagyon érdekes. De ahogy az a konteókkal lenni szokott, a helikopterek bevetéseit övező titkolózás felfűtötte a fogékonyak fantáziáját, így a droghatóságok mindennapi helikoptereres járőrözéseiből zaklatott hangú beszámolók születtek arról, hogy valami fura dolog zajlik.

Azok az állítások, hogy a fekete helikoptereknek van csöndes, lopakodó üzemmódjuk, és olyasmit is tudnak, amit más helikopterek nem, történetesen igazak.

A lopakodó technológiák közé tartozik az infravörös sugárzás csökkentése, a géptörzs speciális kialakítása, és a vázhoz használt olyan különleges kompozit anyagok, amelyek a rádióhullámok elnyelését biztosítják.

A kilencvenes évek végén az amerikaiak kifejlesztettek egy olyan helikoptert, amelyet 360-szor kevésbé érzékelt a radar a korábbiaknál, és azoknál hatszor halkabb is volt.

2011-ben két „lopakodósított”, vagyis a hő- és hangkibocsátás minimalizálásának, a radarjelek szétszórásának érdekében átalakított Black Hawkot használtak Oszama bin Laden elfogásához és semlegesítéséhez.

A legújabb fejlesztések között szerepel valami, amit nagy titokzatosan „digitális álcázórend-
szernek” neveznek, és állítólag további hasonló kutatások is folynak az 51-es körzetben.

És persze végső soron mindezt a kormány tartja az irányítása alatt. Első katonai tájékoztatóján Donald Trump volt elnökkel közölték, hogy egy fekete helikopter lezuhant, és két brazil (angolul Brazilian) ember életét vesztette. „A rohadt életbe!” – kiáltott fel. „És egy brazilian, az mennyit ér?”

Felhasznált irodalom: Tom Cutler – It’s a Conspiracy! The world’s wildest conspiracy theories. (Ez konteó! A világ legvadabb összeesküvés-elméletei) című könyve

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend