A csernobili katasztrófa és a HAARP

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Összeesküvés-elméletek

Mindenki ismeri a csernobili atomkatasztrófa történetét, ami 1986. április 26-án történt Csernobil városa mellett. A várostól 15 kilométerre egy atomerőmű volt található, amely négy reaktorból állt. Az említett áprilisi napon hajnalban a négyes reaktor gőzrobbanás következtében kigyulladt, és robbanások sorozata után bekövetkezett a nukleáris olvadás.

Nem sokkal a katasztrófa után tűzoltók érkeztek a helyszínre eloltani a tüzeket. Egyiküket sem értesítették arról, milyen veszélyesen radioaktivitást tartalmaz a füst és a törmelék. A tragédián súlyosbított a helyi vezetés hozzá nem értése és a megfelelő felszerelés hiánya, ugyanis pár nappal a katasztrófa után már tucatnyian kerültek kórházba.

Az összes állatot kilőtték a környéken, hogy ne vigye tovább más helyekre a radioaktivitást. A környék lakosságát evakuálták, de nem mondták meg nekik a teljes igazságot, hogy mi is történt pontosan — ne feledjük, ekkoriban még a terület a néhai Szovjetunióhoz tartozott. Azonban a környező országok radioaktív felhőket kezdtek észlelni és a hír kitudódott, majd Svédország, Magyarország és Románia is értesült a katasztrófáról.

Mivel az eseményeket megpróbálták eltitkolni és a baleset okaira is több ellentmondó hivatalos elmélet született, így ne is csodálkozzunk azon, ha számtalan összeesküvés-elmélet látott napvilágot az eseményekkel kapcsolatban. A hivatalos verziók szerint vagy az üzemeltetők figyelmetlensége; vagy pedig az egyik reaktor tervezési hibája miatt történt a robbanás.

Már ennek a két hivatalos beismerésnek is vannak pártfogói, de ellenzői is. Ezek mellett az összeesküvés-elmélet hívői más dolgokat is állítanak. Az egyik tény az, hogy 1986-ban, két nappal a csernobili atomkatasztrófa után Oroszország vadászgépekkel kezdte el szórni az ezüst-jodidot, hogy az esőfelhők kimossák a levegőből a radioaktív részecskéket. Hogy Moszkvát megmentsék, feláldozták Fehéroroszországot, ugyanis a helyiek színes port szóró vadászgépeket láttak a környéken, majd fekete eső kezdett el hullani.

Alan Flowers brit tudós, aki a helyszínen is vízsgálatokat végzett, azt tapasztalta, hogy Fehéroroszországban a normális 20-30-szorosa volt a sugárzás. Miután 2004-ben azt mondta, hogy ezt az oroszok okozták, kiutasították Fehéroroszországból.

Az oroszok évekig tagadták a vádat, de a baleset 20. évfordulóján több szovjet veterán is azt állította, hogy ezért a tevékenységükért tüntették ki őket. Ez is jó példa lehet a szkeptikusok számára, hogy a nagyhatalmak lelkiismeret furdalás nélkül feláldozzák a lakosságot, ha úgy tetszik nekik. Más híresztelések azt állítják, hogy a robbanás idején világító, ragyogó UFO-t láttak a négyes reaktor fölött. A szemtanúk 6-8 méter átmérőjűre saccolták a tárgyat, ami lassan átrepült a környéken.

Az esemény három percig tartott, közben pedig kék bíborfényt is láttak az UFO körül. Négy és hat évvel később szemtanúk ismét beszámoltak egy-egy UFO-ról a reaktorok körül, amiknek sárgás színeik voltak. Egyes UFO-kutatók úgy vélték, hogy valójában a földönkívülieket érdekelni kezdték az események és a helyszínre repültek megnézni, hogy mi is történt pontosan.

Mások nem értenek egyet: az állítólagos fénylő UFO-k nem idegen űrhajók voltak, hanem plazmák; földrengésfények és itt jön képbe a HAARP is. A földrengésfények valóságosságát csak az elmúlt években ismerték fel, amikor sikerült megérteni, hogy hogyan is mennek végbe ennek folyamatai, pedig már az 1600-as évek óta jegyezték fel ezt a jelenséget. Eddig csak szemtanúi beszámolók szóltak arról, hogy a földrengés közben, vagy közvetlenül azután különböző fényeket láttak az égen.

Nemrég derült ki, hogy a nagy nyomásnak kitett kőzetekből elektromos energia szabadul fel. Ezután fénygömbök jelenhetnek meg, amit gyakran UFO-knak nézhetnek, de előfordul leírás szivárványszerű fényekről is. Bár a HAARP-ot 1993-ban alapították hivatalosan, már a csernobili korszak idején is létezhetett egyfajta „prototípusa”, mert túl nagy időintervallum nincs a két időszak között.

Mint említettük már ekkor is szórtak az égből, valamint egyes szemtanúk azt állították, hogy a robbanás előtt nem sokkal földrengést is érzékeltek a müszerek. Itt kapcsolják össze ezt a dolgot a hivatalos beszámolóval, miszerint a földrengés miatt vált instabillá az atomreaktor biztonságossága, majd pedig bekövetkezett a robbanás. Ezután látták az UFO-kat is a reaktorok fölött cikázni. Ha összevetjük ezt az elméletet a mostani HAARP beszámolókkal kapcsolatban, akkor jól látható, hogy annak számlájára szintén különböző fényeket és földrengéseket írnak, ami nem lehet véletlen.

Ezt tetőzi még a szándékos titkolózás is a csernobili robbanásról. Talán egyesek keze alól kicsúszott az irányítás és véletlenül földrengést idéztek elő Csernobil környékén, amitől végbement ez a szörnyű katasztrófa? Vajon kik lehettek a tesztelők?

Már ekkoriban is az Egyesült Államok kísérletezett, vagy a szovjeteknek, esetleg az oroszoknak is volt egy fegyverük, ami a HAARP előfutára lehetett? A kérdésekre egyelőre nincs egyértelmű válasz, de túl sok az egybeesés a csernobili és a jelenlegi észlelések között.

Azon sem lepődhetnénk meg, ha az oroszok lennének a tettesek — már csak azért is, mert ők versengtek Amerikával minden téren. Érdekes módon az orosz parádékra és felvonulásokra sokszor bevetették a felhő magvasítást, hogy jó idő legyen az eseménykor, míg a környező területeken pedig esett az eső. Az időjárás-módosítással tehát ők is kísérleteztek, innentől kezdve pedig csak egy lépés a HAARP féle technológia szárnypróbálgatásai felé.

2011-ben például egy vezető orosz politikus, Vladimir Zhirinovsky, óriási megdöbbentési keltett egy televíziós interjúban tett kijelentéseivel, melyben arra figyelmeztetett, hogy Oroszország olyan technológiák birtokában van, amelyek képesek a föld bármelyik részét elpusztítani, sok millió ember életét kioltva.

Oroszország rengeteg pénzzel, erőforrással és olyan új fegyverekkel rendelkezik, melyekről még senki sem tud — állította. Ezeknek az eszközöknek a segítségével a bolygó bármelyik részét képesek lennének 15 perc leforgása alatt elpusztítani, de a műsorvezető csak jót mosolygott ezeken a kijelentéseken. Zhirinovsky utalást tett a márciusi japán cunamira is, arra engedve következtetni, hagy az általa említett új fegyvereknek köze van az USA és Oroszország által régóta fejlesztés alatt álló időjárás módosító technológiához, aminek alkalmazása ma már nyílt titok.

Bár Zhirinovsky igen ellentmondásos, lázító személyiségnek számított Oroszországban, ettől függetlenül rendkívül befolyásos politikai vezető is volt. Csupán azért mert sok ember szemében Zhirinovsky egy „politikai bohócnak” számított, ne essünk abba a hibába, hogy teljesen bolondnak nézzük. Látta, hogy mi zajlik a színfalak mögött, bár a stílusa igen szókimondó és csapongó, talán ezért sem vették egyesek komolyan.

Csernobil HAARP

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend