Rejtélyek

Titokzatos halálesetek történtek egy ghánai településen, miután felszámoltak egy 400 éves temetőt

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Egy hónapon belül négyen is meghaltak a ghánai Emenában, azt követően, hogy egy útépítés miatt megbolygattak egy ősi temetőt.

Történt ugyanis, hogy egy helyi vállalkozó elhatározta, hogy utat épít otthonához, a tervezett nyomvonalat azonban egy többszáz éves temető keresztezte.

Figyelmen kívül hagyva a vallási szervezetek tiltakozását, 2023. július 6-án megkezdődtek a munkálatok, melynek során a temetőt is földig rombolták.

A kisváros lakói elképedve figyelték a munkagépek könyörtelen pusztítását, de semmit sem tehettek ellene, mivel a kivitelező hivatalos engedélyekkel rendelkezett.

„Láttuk, amint a gépek földig rombolják közösségünk temetőjét, ezt a 400 éve fennálló szent helyet, ahol törzsfőnökeink minden évben szertartásokat végeztek, városunk jóléte érdekében. Mindent elpusztítottak.” – meséltek bánatosan a szemtanúk.

A településen élők rendkívül furcsának tartják, hogy a munkálatok után, egy hónap leforgása alatt, négy különös haláleset is történt. Ráadásul nem is beteg, idős emberek hunytak el, hanem életerős fiatalemberek.

Egy helybeli lakos, Kofi Boateng szerint a ezek az események nem a véletlen számlájára írhatók:

„Mi, fiatalok úgy hisszük, hogy a temető elpusztítása kiváltotta őseink haragját.”

Már eltelt egy hónap a sírkert megsemmisítése óta, a törzsfőnökök azonban továbbra sem végezték el szokásos rituáléikat a területen. A környéken élők úgy vélik, ez valószínűleg a közelmúltban történt elhalálozásokkal áll kapcsolatban.

A területi képviselő, Hon Kenneth Owusu Bediako elmondta, hogy a közösségben nehézkessé váltak a temetések, mivel az elhunytakat addig nem helyezhetik örök nyugalomra, míg a vének el nem végzik a megfelelő szertartásokat.

forrás: modernghana.com

temető
Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend