Rejtélyek

Az Ourang Medan kísértethajó története

Egy tucat hajó fogta az SOS-jeleket és az üzenetet, mely szerint: „A kapitány és a tisztek meghaltak, az egész legénység halott vagy haldoklik.” Majd később: „Már én is közel vagyok a halálhoz.” Aztán a rádióhullámok elhaltak.

Csodálatos, tiszta idő volt 1948 februárjában, de a különös üzenetet vevő hajók közül csak egy tudta megállapítani a bajba jutott hajó pontos helyét.

A holland teherszállítót Ourang Medannak hívták, az indonéziai Djakartába tartott a Malacca-szoroson keresztül.

Három órával később az első mentőhajó már az Ourang Medan mellé ért. Egy matróz később így nyilatkozott: „A hajótest körül hemzsegtek a cápák. Úgy tűnt, hogy az egész Bengáli-öbölből odasereglettek, mintha csak tudnák, hogy halottak vannak a fedélzeten.”

Amikor a rádió- és zászlójelzésekre nem érkezett válasz, csónakot indítottak, és a mentőcsoport tagjai a fedélzetre másztak. A hajó összes tisztjét a navigációs fülkében találták. A hajóskapitány valószínűleg tanácskozásra hívta őket össze, valamilyen katasztrófától tartva.

Mindannyiukat ott érte utol a halál. Valószínűleg másodpercekkel egymás után haltak meg; szemük rémülten kimeredt, és testükön már beállt a hullamerevség. Néhányuknak a karja az ég felé mutatott. A fedélzeten heverő tengerészek ugyanígy lelték halálukat.

A mentőcsoport fedélzetre szálló orvosának jelentése szerint étel- vagy gázmérgezésre és betegségre semmi jel nem utalt, de úgy tűnt, mindannyian tudták, hogy halál vár rájuk, még a kutya is.

Az alsó fedélzeten találták meg, mancsai a levegőbe meredtek, szája hangtalan vicsorgásra nyílt. A rádiós helyiségben a távírós a néma készülékre borulva hevert.

A mentőhajó megpróbálta a legközelebbi kikötőbe vontatni a holland hajót, de amikor a csigasort előkészítették és felszerelték, a rakodótérből vastag olajos füst gomolygott elő.

Mivel tudták, hogy vízpumpa nélkül nem tudják elfojtani a tüzet, a mentőcsapat visszamenekült a saját hajójára. Alighogy elvágták a vontatókötelet, a teherszállító hajó felrobbant.

A robbanás egy négyzetnérföldnyi területen szétszórta a hajó darabjait, és még néhány éhes cápát is megölt. Az Ourang Medan roncsai elsüllyedtek.

A rövid vizsgálat során az orvos állapította meg, hogy a tengerészek valamilyen „ismeretlen betegség” következtében haltak meg. Bár a hivatalos álláspont szerint a „halál oka baleset volt”, a kísérteties Ourang Medan rejtélyét soha senki nem tudta megfejteni.

Kövess minket a Facebookon!
Legújabb cikkek

A vienne-i zsinat és a templomos rend kincsei

A vienne-i zsinat 1311. október 16-án ült össze, hogy meghallgassa a templomosrend elleni vádakat, és megreformálja az egyházat. A pápai bizottságok jegyzőkönyveinek felolvasása után ...

2025 és 2028 között érkezhetnek a földönkívüliek a plejádi üzeneteket tolmácsoló testvérpár szerint

A mexikói Paulina Martinez még csak 17 éves volt, amikor először találkozott a földönkívüliekkel. A most 36 éves nőnek azóta már két gyermeke is ...

A világ első UFO-szelfijét készítette egy brazil UFO-kutató?

Számos UFO-fotó készült már világszerte, ám többségükről hamar kiderült, hogy azokon csupán természeti jelenségek vagy optikai hatások láthatók. Most azonban úgy tűnik, hogy minden ...
The Awful

„Rettenetesnek” hívták azt a szárnyas lényt, ami éveken át ijesztgette amerikai kisvárosok lakóit

1925-ben ijesztő találkozások zavarták meg két amerikai kisváros, Berkshire és Richford nyugalmát. A Vermont állambeli települések lakói egy ijesztő, szárnyas fenevadról beszéltek, mely leginkább ...

Fényes gömbök követtek több mint 3000 kilométeren át egy Nigériába tartó utasszállítót

Egy utasszállító pilótája azt állítja, ismeretlen objektumok követték a gépét, több mint 3000 kilométeren keresztül. Ruud Van Pangemanan kapitány egy Boeing 747-essel tartott Szaúd-Arábiából ...

A földönkívüliekért rajongó Tom Cruise a világűrben akar forgatni

Hollywood örökifjú fenegyereke egészen kivételes helyszínt választott jövőbeni filmjéhez. Tom Cruise-ról köztudott, hogy szereti a teljesítőképessége határait feszegetni egy-egy látványos akciójelenet érdekében. Karrierje során ...

You cannot copy content of this page

Send this to a friend