Hírek

Feldúlta otthonát és lefoglalta összes számítógépét az FBI, annak a férfinek, aki az 51-es körzet titkai után nyomozott

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Két lakásán is megjelentek az ügynökök, akik nem finomkodtak, s végül megszerezték, amit akartak – közölte a The Sun.

Joerg Arnu, a Dreamland Resort honlap tulajdonosa, mely a Nevadában található hírhedt 51-es körzet titkait próbálja évek óta kifürkészni.

Arnu elmondta, hogy a napokban két „megalázó” razziát is át kellett élnie. Az FBI és az Amerikai Légierő egyesített csapata Las Vegas és Rachel városában található lakásait rohamozta meg.

Honlapján azt írta, hogy mindkét helyszínen legalább 15-20 ügynök volt jelen, akik lázas kutatásba kezdtek otthonaiban:

„Megkímélnélek benneteket a részletektől, de annyit elárulhatok, hogy nagyon megalázó volt ez az egész a barátnőmnek és nekem is. Az összes fontos tárgyamat elvitték, beleértve a laptopjaimat, telefonomat, memóriakártyáimat, drónjaimat, s mindent, ami számított.”

Joerg Arnu

„Amikor a fiúk végeztek, én ott maradtam Rachelben az összetört bútorokkal és ajtókkal, mindenféle kommunikációs eszköz nélkül. A vegasi lakásunk egy kicsit olcsóbban megúszta a dolgot: egy betört ajtó, plusz a leszakadt redőnyök.” – panaszkodott a férfi.

Arnu hozzátette, a házkutatás során minden fontos adata odalett, így az orvosi aktái, pénzügyi iratai, adóbevallásai illetve jelszavai is.

„Legjobb tudomásom szerint nem sértettem törvényt. Az 51-es körzetről már többször is megjelentek különféle légifotók, és egyéb felvételek. Mindenesetre a saját képeimet most levettem a honlapomról, legalább amíg a helyzet tisztázódik. Holnap beszélek az ügyvédemmel, és meglátjuk hogyan tovább…”

A kutató szerint az elektronikai eszközök pótlása, illetve a várható jogi eljárások miatt tetemes költségekkel számolhat.

Joerg Arnu Németországban született, ahol villamosmérnöki tanulmányokat folytatott. 1995-ben az Egyesült Államokba költözött, majd a Szilícium-völgyben kezdett dolgozni. Ezt követően Las Vegasban folytatta pályafutását. 2002-ben megkapta az amerikai állampolgárságot.

Repülés iránti szeretete, és természetes kíváncsisága arra készette, hogy elkezdje kutatni a legendás 51-es körzet rejtélyét. Arnu idejekorán felismerte, hogy a közvélemény nagyon kevés hiteles információval rendelkezik az ott folyó tevékenységekről, így elindította a már említett Dreamland Resort nevű weboldalát. Honlapját egyre többen látogatták, főként olyanok, akik Arnuhoz hasonlóan nagyon kíváncsiak voltak arra, hogy mit rejthetnek a nevadai létesímény falai.

Az évek során számos 51-es körzetről szóló dokumentumfilmben és tévéműsorban szerepelt, valamint tucatnyi produkcióhoz járult hozzá szakértelmével és pénzügyi támogatásával.

51-es körzet
Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend