7 olyan kincs, amit véletlenül fedeztek fel magánemberek

Ez azt jelenti, hogy akár te is bármikor rálelhetsz az otthonod falában, a kertedben, egy garázsvásáron vagy bárhol máshol egy kincsre. Még az is lehet, hogy azt hiszed értéktelen és később derül csak ki, hogy milliókat ér. Legalábbis nem egy ember járt így, akik véletlenül bukkantak rá csodás kincsekre. Hihetetlen, hogy egyeseknek mekkora mázlijuk volt.

Érmék a falban

Volt egy régi ház Windber-ben, Pennsylvania városában, amelyet több mint 20 éve elhagytak. Egyik nap, a helyi gyerekek bejutottak a házba és játék közben több régi érmét találtak az egyik fal mellett. A gyerekek elmondták a szüleiknek a felfedezésüket. A szülők úgy döntöttek, hogy lebontják a falat, és akkor több száz érme esett ki belőle.

A számítások szerint 8 500 dollár volt. A hétköznapi érmék között jó néhány ritkaság volt, amelyet az 1793-1857-es évek között adtak ki. Összesen 200 000 dollárra becsülték.

Arany

A Ballaratban (Ausztráliában) egy helyi gazdálkodó fémdetektorral sétált a sivatagi földeken. Egyszer csak a készülék felismert valamit és elkezdte kiásni. Kis aranydarabokat talált. Folytatta az ásást, és talált egy hatalmas aranyat, amelynek súlya 5,5 kg volt és 315,000 dollárt ért.

Meglepő módon ezt a területet sokszor felásták már, de eddig semmi különleges nem volt ott.

Királyi opál

Egy másik szerencsés srác Ausztráliából a világ legritkább opálját találta meg. Az egyik munkanapján egy Bobby nevű bányász egy nagy csillogó opált talált egy vödör alján közönséges kövekkel. A férfi úgy döntött, hogy megtartja emlékbe.

Csak 14 év után mutatta meg egy szakembernek. Úgy tűnt, hogy hihetetlenül ritka opált talált. A kő a „Királyi opál” nevet kapta, ugyanis a szakértők szerint az eredeti aukciós ára 3 millió dollár volt.

Pénz a falban

2009-ben Cleveland-ben egy Bob Kitts nevű építész az iskolai barátja házának a felújítását végezte, Amanda Reece-nél. A fürdőszobában régi csempéket bontották, amikor két orvosi fémládát, találtak, amelyek dugig voltak pénzes borítékokkal. A borítékokat az A. P. Dunne ügynökségnek címezték, és összesen 182 000 dollárt tartalmazott.

A barátok örültek annak, amit találták, csak azt nem tudták, hogyan osztozzanak. Amanda 10% -ot ajánlott Bobnak, de ő 40% -ot kért. Nem értettek egyet, és bírósághoz fordultak. A P. Dunne is tudomást szerzett az ügyről,így a bíróság egyenlő arányban osztotta meg a pénzt a konfliktus valamennyi tagja között.

Az elveszett kalapács

1992-ben Peter Whatling nevű brit farmer elvesztette kalapácsát. Annak érdekében, hogy biztosan megtalálhassa, megkérte Eric Lawes barátját, hogy segítsen megkeresni a fémdetektorával. Már az első néhány percben egy nagy ezüst érmét talált Lawes. Elkezdtek ásni azon a helyen, ahol megtalálta az érmét, és egy fadobozt találtak egy arany nyaklánccal, ékszerekkel és több száz érmével.

A régészek ezt a leletet „Hoxne Hoard” -nak nevezték. Eredeti értékük 15 millió dollárra becsülhető. Az összes tárgyat a British Múzeum kapta. Eric 2,3 millió dollárt nyert, amit megosztott barátjával. Peter Whatling azonban soha nem találta meg a kalapácsát.

Függetlenségi Nyilatkozat

Egy Pennsylvania-i ember egy 4 dolláros festményt vásárolt garázsvásárin. Az otthonát akarta vele díszíteni. Amikor elment, hogy keretet cseréljen rajta, talált egy dokumentumot, amely a festmény hátoldalához volt rögzítve. Úgy tűnt, hogy az 1776-ban készült Függetlenségi Nyilatkozatnak egyik hivatalos példánya volt a 25-ből. Ezt a dokumentumot 2,4 millió dolláros árverésen adták el.

Hasonló történet Michael Sparks-al Nashville-ben. A Nyilatkozat egy példányát egy helyi takarékpénztárban vásárolta csak azért, mert szerette a kinézetét. 2,48 dollárt fizetett érte, és hosszú idő után úgy döntött, hogy megmutatja a szakértőknek. Úgy tűnt, hogy ez is az 184 évvel ezelőtt készült példányok egyike volt. Később 125 000 dollárért adták el.

A brit nagyurak aranya

Egy amatőr régész Terry Herbert megkérdezte barátjától (Staffordshire-i mezőgazdasági termelőtől, Angliában), hogy megengedi-e neki, hogy fémdetektorral körbepásztázza a mezőit, mert azt remélte, talál néhány érmét. A keresés első napján 4 ezer műtárgyat talált.

A régészek rájöttek, hogy a kincs a XII. században a brit nagyurakhoz, parancsnokokhoz és vallási személyekhez tartozott, és valószínűleg valamiféle áldozatot jelentett az istenek számára. A kincset 5,3 millió dollárra becsülték.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend