6400 kilométert tekert, hogy beteljesítse a neki szánt jóslatot és meglelje élete szerelmét

Még a National Geographic is kíváncsi volt annak az indiai férfinak a történetére, aki feladta régi életét azért, hogy 6400 kilométert kerékpározzon Svédországba az újért és hogy viszontlássa élete szerelmét, akit a falu jósa jövendölt meg neki.

Az indiai származású Pradyumna Kumar Mahanandia Kandhapadában született egy olyan szövőcsaládba, akik a legkisebb kasztban éltek szegénységben és diszkriminációban. Így álmodni sem mert arról, hogy a sors összehozza Charlotte Von Schedvinnel, a gazdag svéd hölggyel, akit ráadásul meg is jósoltak neki.

Indiában bevetett szokás, hogy az újszülötthöz asztrológust hívnak, hogy az beavassa a szülőket a gyermek sorsába. Minden akkor kezdődött, amikor a falu jósa Mahanandia szüleinek azt jövendölte, hogy fiúk párja egy távoli országból érkezik, aki Bika csillagjegyű lesz, erdőbirtokos, s nagyszerűen játszik furulyán.

A szülők azt is megtudták a jóslatból, hogy fiúk a „művészettel és a színekkel” fog foglalkozni. Így is lett, mivel hamar kiderült, hogy az ifjú tehetséges rajzoló. 1971-ben Mahanandia megkezdte tanulmányait a Delhii Művészeti Főiskolán, s ezzel egy időben engedélyt kért a hatóságoktól, hogy portrékat készíthessen a Connaught Place szökőkútjánál.

Utcai művészként alkalma volt olyan hírességekkel találkozni, mint Valentina Tereshkova orosz űrhajósnő – aki indiai tartózkodása alatt több portrét is rendelt Mahanandiától – vagy Indira Gandhi egykori miniszterelnök.

Mahanandia

Élete szerelmével is ennél a bizonyos szökőkútnál találkozott, még hozzá 1975. december 17-én. Charlotte egy londoni diák volt, aki négy felnőttel és egy gyermekkel érkezett Indiába, s épp ott álltak meg egy pillanatra, ahol Mahanandia a portrékat rajzolta.

A fiatal nő első látásra beleszeretett az indiai fiatalemberbe, s ez fordítva is igaz volt, hiszen az ifjú művészt annyira megbabonázta Charlotte szépsége, hogy – remegő kezeire hivatkozva – képtelen volt aznap elkészíteni a neki igért portrét.

Mahanandia

Arra kérte, másnap menjen vissza hozzá. Charlotte három alkalommal járt nála, és 10 rúpia helyett mindig 20-at fizetett neki, amit Mahanandia sosem akart elfogadni. A férfi már a második alkalomnál tudta, hogy ez az a nő, akit megjövendöltek ki.

Minden stimmelt. Távoli országból érkezett, Bika volt a csillagjegye, van egy saját erdősége, furulyázik és zongorázik. Eleinte alig tudta angolul megértetni magát kedvesével, akinek a harmadik napon végül elmesélte, hogy találkozásuk meg volt írva. Azt mondta:

„Odaadhatom neked a horoszkópomat. Te leszel a feleségem.”

Mahanandia

Mint kiderült, Charlotte régóta szeretett volna elutazni Indiába, és mikor odaért, úgy érezte, mintha hazatért volna. Charlotte hisz a reinkarnációban, és úgy érzi, hogy már élt korábban Indiában. Mikor meghallotta a jóslatot azt kérte Mahanandiától, hadd találkozhasson a fiú családjával, szüleivel, testvéreivel és nővéreivel. A jeles alkalom napján az egyik testvére el is vonult meditálni majd ezekkel a szavakkal tért vissza:

„Igen, ez az a nő, akit el fogsz venni. Kövesd a lépteit.”

Gyorsan össze is házasodtak ám Charlotte-nak három hét múlva vissza kellett mennie Göteborgba. Arra kérte férjét, tartson vele, de Mahanandia éppen tanulmányai közepén tartott, így a következő években csupán levelezni tudtak egymással.

Mahanandia

Végül a férfi befejezte tanulmányait és meghozta döntését: eladott mindent, és vett egy kerékpárt.

Mindössze 80 dollárral és pár száz rúpiával vágott neki az 6400 kilométeres útnak, hogy eleget tegyen a sorsnak és a jóslatnak.

Négy hónapig és három hétig tartott az útja Új-Delhiből Göteborgba. Mahanandia megjárta Afganisztánt, Iránt, Törökországot, Bulgáriát, Jugoszláviát, Németországot, Ausztriát és Dániát. Sok helyen a festményeiért cserébe kapott szállást és ételt.

Az utolsó akadályt maga Svédország jelentette, ahol először megtagadták Mahanandia belépését az országba, azonban Charlotte és rokonai közbenjárásával ez a probléma is megoldódott.

Manapság Mahanandia ismert művész Svédországban, és egyben az indiai Odishá kulturális nagykövete. Ő és Charlotte újra összeházasodtak 1979-ben és azóta házasok. Van két gyermekük Siddharth és Emelie. Jelenleg Borås városában élnek.

Mahanandia

Mahanandia

A boldog házasságukat illetően azt mondja, nincs titok.

A házasság nem pusztán fizikai, hanem lelki kötelék is és ezt kell tudni felismerni.

Mahanandia

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend