6 rejtélyes és híres eltűnés, amit a mai napig nem sikerült megoldani

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Rejtélyek

Elment úszni és soha többé nem került elő. Hajóra szállt, ami soha nem ért célba. A repülőgép nyomtalanul eltűnt, mint a kámfor.

Az alábbi hat különös eltűnés a mai napig a rejtélyek számát gyarapítja. Hogy hová lettek ezek a híres emberek, és pontosan mi történhetett velük, azt senki sem tudja.

Theodosia Burr Alston

A Theodosia Burr Alston a legidősebb gyermeke volt az elkeseredett amerikai alelnöknek, Aaron Burrnak. Theodosia volt a dél-karolinai kormányzó Joseph Alston felesége.

Öt évvel azután, hogy az apját árulás vádja érte, Theodosia fia meghalt. Annyira depressziós lett, hogy az egészsége is megromlott. Egyedül az hozott neki egy kis fényt, amikor az apja visszatérhetett száműzetéséből Európából.

Theodosia New Yorkba indult  1812 december 31-én a Patriot nevű hajón, hogy újra találkozhasson apjával. A férje, aki nemrég kormányzó lett, nem tudta elkísérni őt az 1812-es háború körüli teendők miatt.

Csakhogy a hajó sosem ért célba. Egyesek elmélete szerint a hajót kalóztámadás érte, de a legtöbb történész szerint a Patriot elsüllyedt egy nagy viharban, amit akkoriban dokumentáltak is.

Henry Hudson

Henry Hudson egy olyan angol felfedező volt, aki bevitorlázta New York és Massachusetts államait, valamint a kanadai Új-Skóciát, Új-Funlandot, és Labrador tartományokat.

Számos földrajzi helyet neveztek el róla, többek között a New York-i New Jersey-i Hudson folyót, a Hudson-öblöt és a kanadai Hudson-szorost.

Aztán 1610-ben Discovery nevű hajóján útnak indult, hogy megtalálja az Északnyugati átjárót, de több éveken keresztül eredménytelenül hajózott.

A legénysége egyre nyugtalanabb lett, ezért egyszer fellázadtak. Hudsont a fiával és a legénység hét tagjával otthagyták egy kis hajóban, a Discovery-t pedig ellopta a legénység többi része. Később megpróbálták megtalálni Hudsonékat, de sosem lelték meg őket.

Heinrich Müller

Heinrich Müller  a 20. század egyik legelítélendőbb alakja. 1933-ban csatlakozott a náci Németország állami rendőrségéhez, a Gestapohoz.1939-ben hivatalosan is a náci párt tagja lett.

Müller feladata volt többek között az, hogy hamis információkat terjesszen, amikkel bizonyítani kívánták Lengyelország megtámadását és a holokausztot.

Utoljára 1945 májusában látták, de hogy mi történt, azt senki sem tudja. Vannak, akik szerint meghalt, mások szerint elmenekült. A CIA éveken át kereste, és úgy sejtették, hogy a Szovjetunió bújtatta.

Harold Holt

Harold Holt egy ismert ausztrál politikus volt, aki több fontos tisztséget is ellátott az ausztrál Liberális Pártban. 1966-ban pedig Robert Menzies visszavonulását követően miniszterelnök lett.

1967-ben úszni ment az egyik kedvenc helyére, csakhogy soha sem tért vissza a sportolásból. Óriási keresőakciót szerveztek a megtalálására, de Holt soha többé nem került elő.

Glenn Miller

Glenn Miller volt az egyik leghíresebb zenekarvezető. Az 1930-1940-es években gyakran volt a lemezeladási listák csúcsán.

Aztán az Egyesült Államok is belépett a második világháborúba és Miller önkéntesként jelentkezett a haditengerészethez, ám nem nyert felvételt, így a hadsereghez csatlakozott, de legvégül a légierőhöz került.

1944-ben két bajtársával Franciaországba tartott egy gépen, ahol koncerteket kellett volna szerveznie az amerikai csapatoknak. Azonban a gép eltűnt a La Manche csatorna környékén, és se a gépet, se a három utast nem találták meg soha.

Sean Flynn

Errol Flynn színész, illetve színésznő felesége, Lili Damita fia, aki számtalan karriert próbált már ki. A színészet majd a zenélés után fotóriporter lett belőle, méghozzá igen sikeres.

A vietnami háború idején azzal vált híressé, hogy a végsőkig elment egy-egy jó fotó kedvéért és az igazán veszélyes helyzeteket is vállalta.

1970-ben Kambodzsában tartózkodott a szintén fotóriporter Dana Stonenal, amikor elvileg a Vietkongok elfogták. Az, hogy ott mi történt velük az rejtély.

Flynn édesanyja tetemes összegeket fizetett azért, hogy megtalálja fiát, de sosem sikerült. Végül 1984-ben hivatalosan is halottá nyilvánították.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend