5 dolog, amivel erősítheted a megérzéseidet

Egy sejtés, egy ráérzés vagy egyszerűen az, hogy hallgatunk az ösztöneinkre, néha a legjobb döntéseket eredményezi. De tényleg tisztában vagy vele, mi fán is terem az a bizonyos intuíció, és hogy mikor alapozhatsz rá? Intuíciós képességed fejlesztése jó egészséget, jó anyagi helyzetet, sőt még boldogságot is teremthet.

Valószínűleg beléd is nyilallt már olyasfajta előérzet, amikor a barátod/barátnőd bemutatta új ismerősét, hogy: „Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ennek az embernek a szeme sem áll jól”, vagy amikor lakást kerestél és az egyikbe belépve valami azt súgta, hogy: „Na, ezt pont nekem találták ki.” Gyakran olyan dolgokkal kapcsolatban hasít belénk a megvilágosodás, melyekben már vastagon benne élünk.

Persze azért csak lassan a testtel, emlékezz rá, hogy hányszor trafáltál mellé. Szóval honnan fogod tudni, hogy a józan ész diktál-e, vagy megint egy félrevezető vesszőparipa hagymázas délibábját üldözöd?

A válaszhoz tudnod kell, hogy az intuíció sohasem ésszerű vagy logikus, hanem egy kreatív, a képzelőerőre alapozott megismerési mód, a ráérzés képessége, melynek hátterében a korábbi életpályád során felgyülemlett és alkotó módon, szinte a tudatalattiddal kezelt tapasztalattenger áll.

1. Vezess intuíciós naplót

Szakértők szerint ez az egyik legjobb módja az intuícióra való képesség fejlesztésének. Írj le minden intuitív gondolatodat és ezzel kapcsolatos tapasztalataidat, majd a pontos idejét és helyét is, amikor a nagy felismerés beléd hasított. Például: „Épp a testvéremre gondoltam, akit már három hónapja nem láttam, amikor felhívott.” (Ezt persze a klasszikus közgondolkodás nem intuíciónak tekinti, hanem telepátiának.)

A naplóból visszanézheted, hogy egy adott tartalmú intuíciód mikor szokott rád törni. Például közvetlenül elalvás előtt stb. Pár hónapos jegyzetelést követően megállapíthatod, hogy dühös, ideges, időszakokban kelt sejtésed kevésbé igazolódnak, mint azok, melyek lelazult, nyugodt állapotodban kólintanak fejbe.

2. Az intuíció és a véletlen egybeesés

Elő megint a drága jó naplóval! Például ha a testvéred három hónap elteltével emeli fel a telefont, és éppen rá gondoltál, az lehet intuíció (vagy inkább megérzése annak, hogy aktívan készül rád). Persze szó sincs sem intuícióról, sem telepátiáról, ha egyébként is mindig a szülinapodon szokott telefonálni, és éppen aznap van a szülinapod.

Ilyenkor semmi más nem történt, mint hogy az egy alfa állapotában felállított ésszerű következtetésnek rágondolás szintjén ad hangot (anélkül, hogy a tudatos felszínen végiggondoltad volna, tudat alatt mégiscsak az történt, hogy eszedbe jutott: ma születésnapom van, régen hívott és ilyenkor szokott hívni, biztos mindjárt hív, és láss csodát, malacod van).

3. Beletemetkezés

Ugye, ismered azt az érzést, amikor teljesen beletemetkezel, belemerülsz egy lebilincselő könyvbe, filmbe, vagy igazán katartikus zenébe, esetleg a festegetésbe, vagy a víz alatti úszásba, melyek szinte teljesen kiemelnek a való világból, képzetes tájakra röpítve szellemedet. Na, ez az az állapot, amikor az intuitív meglátások, vagy az ún. agyi hullámok a leginkább megtalálnak.

Érdekes módon ezek a bizonyos felismerések akkor hasítanak belénk, amikor az agyunknak a racionális gondolkodásért, a logikáért felelős bal féltekéjét épp pihentetjük. Ilyenkor az erőltetett gondolkodás alól felszabadulva kis számítógépünkbe váratlanul bevillan a megoldás. A relaxáció, a meditáció hasonlóan jó gondolatébresztő.

4. Tárd ki a lelked kapuját

Nagyszerű ítélőképességgel rendelkezhetünk (és ezt megint írjuk agyunk bal féltekéjének a számlájára), de ha egy kicsit jobban megnyitjuk lelkünk kapuját, és fogadó készekké válunk saját intuíciónkra, akkor sokkal kreatívabb, ösztön vezérelt döntéseket lehetünk képesek meghozni.

5. Hangolódj rá a „jelekre”

Talán éppen azon töprengsz, hová is kellene jövőre tervezni a nyaralásodat, amikor hirtelen megüti a füledet, hogy valakik éppen Ibizáról beszélnek. Aztán meg egy úti filmet nézel a tévében, és láss csodát, pont Ibiza a téma. Olyan eset is előfordult, hogy a fogorvosnál vagy fodrásznál tettetett érdeklődéssel fellapozott és rojtosra olvasott magazinban leltél ugyanerre az úti célra. Na, ha ilyen van, akkor ezeket a „jeleket” vésd fel naplódba.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend