32 év után előkerült „minden idők legjobb” UFO-fotója

Végre a nyilvánosság is megismerheti azt a felvételt, melyet „minden idők legjobb” UFO-fotójaként emlegetnek.

1990. augusztus 4-én két túrázó a skóciai Calvine-ban, egy titokzatos gyémánt alakú repülő tárgyról készített fényképeket. Nem sokkal ezután a fotókat átadták a skót Daily Recordnak, a mielőbbi publikálás reményében, ők azonban a brit védelmi minisztériumhoz továbbították azokat.

32 évig semmit sem lehetett tudni a fényképek hollétéről, azonban David Clark brit újságírónak köszönhetően az egyik eredeti képre sikerült rábukkani.

Clarke – aki az újságírás mellet a Sheffield Hallam Egyetem docense is – 13 évnyi nyomozás után kiderítette, hogy a Királyi Légierő (RAF) egykori sajtótisztje, Craig Lindsay megőrizte az egyik eredeti UFO-fényképet, annak reményében, hogy egyszer talán majd érdeklődik valaki felőle.

Craig Lindsay

Clarke szerint döbbenet, hogy több mint három évtizedet kellett várni, mire (legalább) az egyik felvétel a nyilvánosság számára is elérhetővé vált.

A fényképeket készítő két túrázó kilétéről a mai napig nincs publikus információ, mivel a brit védelmi minisztérium 2072-ig titkosította azokat.

Ahogy arra sincs magyarázat, hogy a képen látható vadászgép véletlenül szerepel-e a fotón, vagy pedig összefüggésben áll az UFO megjelenésével.

Clarke egyébként elemeztette a fényképet egy hozzáértő kollégájával, Andrew Robinsonnal a a Sheffield Hallam Egyetemen, aki nem talált manipulációra utaló jeleket.

A skóciai Calvine-ban készült UFO-fotó

Bár Clarke elismeri, hogy valóban ez a legjobb UFO-fotó, amit valaha látott, még sincs meggyőződve arról, hogy a képen tényleg egy idegen világ űrhajója látható.

„Szerintem inkább egy ember alkotta tárgyról van szó, melyet egy titkos projekt részeként fejleszthettek.” – olvasható az újságíró álláspontja a Daily Mail-ben megjelent cikkében.

Newsweek/Daily Mail

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend